local-stats-pixel fb-conv-api

Par vai pret šaujamieročiem ? IEROČI 2.daļa. V.4.92

Šis būs raksts, lai veidotu diskusiju starp cilvēkiem ,kuriem ir ļoti dažādi uzskati par šo tēmu.

Citi raksti:

Vai revolveris ir labāks par pistoli ? IEROČI 1.daļa.

289 1 92 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 92

0/2000
Bet, ja tu zini ka iegadasies ieroci, bet nevarēsi valdities, tiks nogalinati cilveki
0 0 atbildēt

Ieročus vajag vairāk kontrolēt

Var mēģināt ieročus ierobežot .. Bet lielākā kļūda ko izdarīt būtu pēkšņi tos aizliegt .. 

Aizliegšana ietekmētu tikai oficiālas iestādes un kontrolētos cilvēkus .. liela daļa kuri spēj izsprukt no pārbaudēm un kuriem bieži ir nelegāli ieroči (lielākie problēmu taisītāji pašlaik) ir tie kuriem būs pie vienas vietas šī ieroču aizliegšana.. viss ko mēs izdarītu aizliedzot ir tikai apdraudētu sevi..  Tā būtu tuvredzīga rīcība.

Ja mēs piemēram 10 gadu laikā lēnām apkarojam ieroču nelegālo tirgu un kontrobandu, var cerēt uz situācijas uzlabošanos .. Mana ģimene būdami mednieki un likumu klausoši cilvēki ieročus turam seifos un pakļaujamies pārbaudēm un visam .. Bet tikmēr manā pilsētā pa ielu skraida un nošauj kādu šad tad, un vienu reizi ar nereģistrētu ieroci sašava manu suni .. Vai tas ir normāli ? Nepavisam

Beigu beigās nonākam pie viena - ierobežot būtu lielisks variants, bet mēs problēmu esam ielaiduši tik tālu ka tā vienkārši veidojot stulbus un drastiskus iesācienus nevaram tā vienkārši apkarot to .. tā pat kā sifiliss .. that shit stick with you .. 

 

Ja jau diskutējam - varu piebilst arī par amerikāņiem savu viedokli .. Nesaprotu obamas stulbos jaunos nosacījumus ka demilitarizēs policiju .. atņems bruņu mašīnas, lielkalibra ieročus, automātus .. Tikai lai tagad nešautu melnos ? Problēma jau ir tajā ka melnie šauj mentus un viens otru .. Ja mēs akli atņemam ieročus policijai tad mēs zaudēsim daudz nevainīgu policistu 

A ja mēs iedodam policistiem ieročus, būs tādi kas izmantos to ļaunprātīgi .. 

Tas ir tik pat triviāli kā diskutēt par automašīnu aizliegšanu - tas būtu stulbi un nevajadzīgi.. Problēma - ar masīnām mēs saskaramies ik dienām un saprotot visus mīnusus arī saprotam plusu un nenīdam par aizliegšanu ..

Ppar ieročiem - cilvēki daudzi nesaskaras ar ieročiem un lietām ko tie novērš, bet ta kā ziņās dzird tikai sliktās lietas rodas dīvains priekšstats par ieročiem un to banošanu ..

0 0 atbildēt

Tiešām diskutējams jautājums. Lai vai man ļoti patīk šaut, tomēr esmu pret šaujamieroču izplatību civiliedzīvotāju vidū. Kā saka, reizi simts gados pat slotas kāts izšauj. Protams, tikpat jau otru nāvīgi savainot var ar simtiem sadzīves priekšmetu, nemaz nevajag šaujamos...

0 0 atbildēt

jā, šveicē vai kur, katram mājās ir šaujamais... masu slepkavības visādu širminieku pēc notiek katru 2. dienu, nezina kur līķus kraut..

0 0 atbildēt

Nekad nevaru nopietni uztvert cilvēkus, kuri raksta ar tik daudzām kļūdām, kā OPs... Bija grūti izlasīt līdz galam, loģikas trūkums arī traucēja...

Sākšu ar nelielu citātu: "US, with the most guns per head in the world, has the highest rate of deaths from firearms, while Japan, which has the lowest rate of gun ownership, has the least." Tiem, kas ar angļu valodu ir uz jūs: ASV, kur ir visvairāk ieroču uz cilvēku [ja nemaldos, 88 ieroči uz 100 iedzīvotājiem], ir visvairāk nāves gadījumu uz ieroci. Tikmēr Japānā, kur ir vismazāk ieroču uz cilvēku, ir vismazāk nāves gadījumu uz ieroci. Te pat īsti nav, ko komentēt. Ir ar ko nošaut, šauj. Nav, nešauj.

Te arī nākamais arguments pret - ja cilvēkam ir ierocis, tad brīdī, kad aizkrīt širmis, tas arī visdrīzāk tiks izmantots. Ja ieroča nav, tad strīds pie alus kausa var beigties ar kautiņu un nākamajā rītā karstgalvji var salīgt mieru. Ja tiek iesaistīti ieroči, tad nākamajā rītā viens var pamosties izolatorā, bet otrs morgā...

Ierocis tev var sagādāt lielas problēmas, ja tu to pielieto situācijā, kad tas nav absolūti nepieciešams. Pieņemsim, ka gopņiks uz ielas tev laipni palūdz telefonu, piezvanīt savai slimajai mātei, tu izvelc ieroci, lai pārliecinātu viņu par to, ka tavs telefons viņam absolūti nav vajadzīgs. Gopņiks izdomā, ka viņam arī tavs ierocis noderētu vai ka tas nav īsts, stiepj rociņas, bet tu nospied gaili un gopņiks atstiepj kājiņas. Zini, kā to sauc? Nonāvēšana aiz neuzmanības. Vai arī nonāvēšana pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas. Lai nu kā, nepatīkamāk par telefona zaudējumu.

Tava ideja par to, ka tu ar savu ieroci apkarosi noziedziniekus, vispār ir emotion Pavēlēt uzbrucējam nomest ieroci, piedraudot ar savējo jau tu vari, bet ja nu viņš izdomā, ka tevī vajag kādu jaunu caurumu uztaisīt? Par tādu variantu neesi iedomājies?

Noziedzinieki, protams, savus ieročus nenodos, bet ja nelegāla ieroča esamība ļaus policijai arestēt noziedzinieku, pirms viņš izdara kaut ko ar ieroci, tad es esmu tikai par. Turklāt cik liela iespēja ir vidusmēra iedzīvotājam saskarties ar bruņotu noziedzinieku?

Ieroča izmantošana, lai noņemtu lāstekas?!! Nav komentāru...

Nobeigumā anekdote:

- Dzirdēju, ka tevi pagājušajā nedēļā aplaupīja?

- Jā, atņēma maku, pulksteni un telefonu...

- Bet tu taču nēsā līdzi pistoli!

- To viņi, par laimi, neatrada!

0 0 atbildēt
Kurā daļā es teicu ka ieročiem jābūt viegli iegūstamiem. Es ieteiktu Amerikas brīvību ieroču izvēlē ar Lielbritānijas skarbajiem likumiem un kontroli. Man tā liekas ideāla kombinācija.
0 0 atbildēt
Vienozimigi PAR ieročiem.Jo ierocis un labs vārds ir spēcīgāks par tikai labu vārdu. emotion
0 0 atbildēt