local-stats-pixel fb-conv-api

Meiteņu diskriminācija skolā - TAS JAU IR PAR TRAKU!123

729 20

KĀPĒC PUIŠI IR SVARĪGĀKI PAR MEITENĒM? Kāpēc skolas vadība ļauj puišiem atkailināt plecus, bet meitenēm aizliedz? Kāpēc tas ir normāli, ja puisis skolā ierodas šortos, bet, ja tā izdara meitene, tad viņa tiek dzīta uz mājām, lai pārģērbjas?

729 20 123 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 123

0/2000

Kad es sāku pievērsties alternatīvam stilam tā bija, ja nemaldos, 8. klase. Mani šokēja tas, ka klases cacas varēja gan ikdienā, gan klases vakaros ierasties ar īsiem mini svārciņiem, dziļiem dekoltē izgriezumiem un tamlīdzīgām drēbēm, kamēr man nācās klausīties klases audzinātājas pārmetumos par to, ka mugurā biju uzvilkusi sarkanu blūzi ar kaklasaiti vai vienkārši melnu kleitu. Vēl pavisam nesen lasīju par kādu jaunu meiteni, kura ieradusies uz savu izlaidumu kedās, pretī saņemot direktores pārmetumuspar to, ka viņa viņiem izbojājusi visu pasākumu. Tas, protams, noticis tepat Latvijā.

Cilvēki tiek šķiroti pēc sava izskata un ģērbšanās stila un, diemžēl, visa pamats ir skola, jo tā ir pirmā vieta, kurā tiek diktēti savi noteikumi. Šādi ierobežojumi jau pašā saknē nocērt jaunieša indivuduālismu, mēģinot viņu padarīt par tādu masu produktu kā citi, lai tikai cilvēks neizceltos pūlī. Man prieks par tiem, kuriem ir savs mugurkauls un kuri spēj pastāvēt par sevi, neļaujot sabiedrības spiedienam ietekmēt viņudomāšanu, dzīves uztveri un ārējo uzskatu. Es šo iemeslu dēļ mainīju skolu, lai beidzot tiktu pieņemta.

Sabiedrība ir līdz ārprātam absurda.

3 0 atbildēt

Noteikumi jau visiem vienādi. Ja meitene un puisis atnāk miņukos un īsā krekliņā, tad abus aizdzītu uz mājām...

Rakstā minētais, manuprāt, ir vienkārši feministu pārspīlējums un sauciens pēc uzmanības par problēmu, kura ir "no mušas uzpūsts zilonis". Nezinu, kādā skolā mācaties, bet tiešām neesmu redzējis nevienu meiteni, kurai ir aizrādīts, ja viņa apģērbjas normāli (piemēram kā bildēs). Cita lieta ir, ja meitenes atnāk saģērbušās jau kā uz darbu Grīziņkalna rajonā, jo tad arī ir pamats aizrādīt, un,  ja kāds cenšas panākt, lai tas tiktu atļauts, tad atliek jautāt vai šim individuālim ar galvu viss ir kārtībā. Jābūt tomēr kādai cieņai pret sevi un apkārtējiem...

Jāatceras, ka mūsdienās arī vēl pastāv kādas pieklājības normas.

4 1 atbildēt
Tīrākā diskriminācija. Kāpēc lai meitenes nedrīkstētu KARSTĀ DIENĀ vilkt drēbes, kas ir komfortablas? Sviests...
3 0 atbildēt
Tur ir šaura robeža starp ērti un nepiedienīgi . Okēj, nav protams iebildumi, ja meitene nēsā šortus . Vienīgi daudzos gadījumos šie "šorti" knapi nosedz pakaļu . Tpt arī ir ar legingiem caur kuriem spīd apakšveļa . Bet daudzām tas liekas pieņemami un tapēc arī visu aizliedz . Un kā jai vnm čaļi ir slikties ; D
5 2 atbildēt

1. Apģērbam ir jābūt ērtam, atbilstošam laikapstrākļiem un ētikas normām. Nē, nav normāli, ja meitietis ziemas vidū skolā staigā ar caurspīdīgu topiņu, zem kura redzams melns krūšturis. Vispār, mācību iestāde ir vieta mācībām, nevis vietai, kur izpausties mūsdienu seksualizētajai jaunatnei. Ir jāsaprot, kur ir robeža. Piemēram, topiņš bez piedurknēm, svārki līdz celim ir pieņemami, bet stringi, kas lien ārā no nošļukušajām džinsenēm, atkailinātas muguras, pārāk lieli izgriezumi, caurspīdīgas drēbes bez normālas apakšveļas (krekliņiem) liks meitenei izskatīties kā prostitūtai. Tāpat nevajag pārspīlēt ar make-up (var sanāk vai nu tā pati ielasmeita vai klauns).

2. Ikviens ir pelnījis mācīties, man nav nācies saskarties ar šādu te apģērba problēmu, toties mūsus kolās aktuālāka ir cita problēma - audzēkņi, kas ar savu uzvedību traucē klasesbiedriem mācīties un skolotājiem mācīt.

3. Meitenes un puiši savā vērtībā ir vienādi, abi dzimumi ir cilvēki, kas to nesaprot, nav bioloģiju mācījušies. Taču mācīt, ka katrs cilvēks un dzīvnieks NAV LIETA, pirmām kārtām, ir vecāku pienākums.

4. Minētajā situācijā jāpiekāpjas abām pusēm - meitenēm jāvelk kulturāls apģērbs, bet skolotājiem jāuzmana arī puiši - lai nevazājas puspliki. Kaut vai lai ievieš skolā dresskodu, lai nav lieku strīdu.

5. Man iepriekšējā skolā formas bija obligātas visiem 1. - 4. klašu audzēkņiem. Dārgas, toties pēc pusgada valkāšanas kā bomzim, savēlušies bumbuļos, nekvalitatīvs darbs (manam brālim bija, tāpēc zinu). Ņemot vērā to, ka bērns aug, bet forma ir dārga un nekvalitatīva, tad nē - formas nav vajadzīgas! Ja tiek piedāvātas kvalitatīvas, glītas formas, tad jā, var, bet tad paliek vien naudas jautājums. Domāju, ka pietiktu ar dresskoda ieviešanu (piemēram, puiši neizģērbjas puspliki, meitenes nevalkā mini, abi dzimumi ģērbjas laika apstākļiem atbilstoši, pieklājīgi, kārtīgi [tīras drēbes]).

2 0 atbildēt

True story. Ne jau tāpat vien arābijās joprojām jāvalkā visu ķermeni nosedzošs apģērbs. Bet, kā zināms, tas neko nerisina, jo izvarošanas tāpat notiek uz urrā un ne tikai ar ārzemju tūristēm, kas dreskodu neievēro.

Visvienkāršāk, protams, ir noteikt stingrus ierobežojumus meiteņu apģērbam. Nedaudz prātīgāk, bet tāpat vieglais ceļš ir noteikt skolēnu formas. Saprotams, ka izglītot visus skolēnus par to, kā uzvesties sabiedrībā, kas attiecas ne tikai uz apģērbu, bet arī attieksmi pret pretējo dzimumu, ir pārāk sarežģīti. Un, turpinot izvēlēties vieglāko ceļu, drīz nonāksim līdz hidžābām un burkām savā ikdienā un ne no islama ticības pārstāvēm vien emotion

2 0 atbildēt
Nu bet, ja meitene aiziet uz skolu šortos karstā dienā, viņa uzreiz iet meklēties? Nē.
2 0 atbildēt
Amerikas skolu sistēma tiešām ir ļoti fu*ked up. Kad tur mācījos, nedrīkstēju vilkt svārkus/šortus īsākus par roku garumu, kur nu vēl ja man būs tanktops vai rūtains krekls
2 0 atbildēt

Pirmkārt, kā ģerbjas šīs jaunās meitenes ir bieži atkarīgs no tā kam sabiedrība pievērš lielāku uzmanību, to ko rāda tv, par ko runā internetā. Ja mēs gribam, lai šīs meitenes ģerbjas "pieklājīgi" tad mums - pieaugušajiem, jāģērbjas tik pat pieklājīgi, medijiem jāmaina paradums rādīt "seksīgo" uzmanības pievēršanai. Problēmas jārisina to saknē, nevis ar aizliegumiem to atzarojumos.

Otrkārt, skolas pienākums NAV audzināt bērnu, tas ir vecāku uzdevums, un to bieži vien aizmirst abas puses. Kā šīs meitenes iegādājas savas drēbes? Ar vecāku palīzību. Tad, ja jums ir pretenzijas par meitenes ģērbšanos - runājiet ar vecākiem. Un vecājiem ir visas tiesības jūs pasūtīt trīs mājas tālāk. 

1 0 atbildēt

Da labi es vienreiz uz skolu aigāju pidžamā visiem bija pohu*...Tad es padomāju kāpēc gan es šo situāciju nevarētu izmantot savā labā un aizgāju klasē uz grīdas gulēt.Skolotāja neko neteica bija labs miedziņš līdz atnāca mācību pārzine

1 0 atbildēt

Lūk dēļ šīs "problēmas", varētu visā Latvijā ieviest formas tērpus.

Nebūs šādu diskusiju.

Ārā, ballītē, mājās ģērbies kā gribi. Skolā ir jāmācās nevis jāstilo.

1 0 atbildēt

Protams dzimumu diskriminācija ir slikta un nosodama lieta, tomēr ja paskatāmies cītīgāk varam redzēt mūsdienu meiteņu ģērbšanās paradumus (piem: džinsu šortiņi pa kūriem viss ir redzams)

PS: Zēniem ar stieni biksēs nav viegli mācīties emotion

3 2 atbildēt

Rakstu izlasot, man top skaidrs, ka man nekas nav skaidrs. emotion Pirmkārt - uz skolu iet mācīties, tā nav nekāda modes skate vai naktsklubs uz kuru visi dodas.Otrkārt - runājot par dzimuma līdztiesību un metot puišu virzienā akmeņus par pārlieku lielu uzmanību meiteņu konkrētām ķermeņa daļām - labi, ka jūs vēl vienā apakšveļā vai pa pliko uz skolu neejat, pagaidām (bet nebrīnīšos, ja būtu tādas, kas tā arī darītu), jo bieži vien rodas sajūta, ka apzināti un klusībā pie sevis vēlaties pretējā dzimuma uzmanību uz sevi un provocējat viņus uz dažādām darbībām un izteikumiem ģērbjoties tā, itkā esat vai nu mājās vai kaut kādā kūrortā nevis darba vietā/skolā.Un skolas formas savā ziņā iespējams, ka atrisinātu ne tikai šādu problēmu , bet arī to par sociālo stāvokli, kurā visi vienlīdzīgi nav, jo kāds ir bagātāks un var atnākt jaunās pilnīgi drēbēs un ar aifonu, bet cits knapi humpalām savācis ir un lieto piemēram tur vecu 15 gadus vecu telefonu, kam nekādu ekstru nav - bet toties tādu nekautrējās apcelt visi, kas jūtas ar savu sociālo stāvokli pārāki par citiem.Vai Latvijas skolām būtu jāievieš formas skolās?Jautājums ir drīzāk vai tas ir vajadzīgs, jo kas to sponsorēs un vai visi to spēs atļauties saviem bērniem?

3 2 atbildēt

Man nekas negļuko un links ir pareizs, ja neiet tad nezinu, kas tev noticis emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Vēl paranadžu varētu palūgt uzvilkt. emotion Nu stulbi. Un pēc tam pateiks, ka puišiem traucē meiteņu sviedru smaka, jo tās svīdīs 5x vairāk.
0 0 atbildēt

Gatavojās meitenes, uz skolu iesiet mēteļosemotion

0 0 atbildēt
Ja pat butu uniformās, butu atkailināšanos kajas, jo meitenēm visām uniformām ir svārki, nevis bikses emotion uniformam ir blūzes un žakete, bet tas netraucē karstākā laikā novilkt, un blūzes var būt dažādas, bet galvenais baltās emotion tas isti neko nemainīs
0 0 atbildēt

un pēc tam brīnās - kādi neģēļi ir pasaulē, meitenīti izvaroja, viņa taču tāda kārtīga bija.

Man liekas, ka Izsalkušai lauvai deguna priekšā labāk gaļu nevicināt, nekad nevar zināt kas ko un kā uztver.

+ nevar izslēgt, ka skolotājām skauž emotion

0 0 atbildēt

Man īstenībā ir ļoti neērti pat pieaugušu puišu klātbūtnē uzvilkt vasarīgu kleitu, jo nemitīgi tiek novērota mana krūšu zona un augšstilbi, itkā ar skatienu kleitu varētu pacelt. Tas ir tik sasodīti neērti.. Itkā man būtu jāstaigā kreklā ar augsto kaklu un treniņbiksēs, lai neviens uz mani neskatītos ar TĀDU skatienu... emotionemotion

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »