local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu valoda izzūd81

528 3

Uzzinot šī gada centralizētā eksāmena(CE) rezultātus latviešu valodā, maigi sakot, biju nedaudz izbrīnīts, tā nu izdomāju nedaudz šo to papētīt un uzrakstīt.

528 3 81 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 81

0/2000

cik dabuji?

0 0 atbildēt

Par eksameniem ir ta, ja tas ir, ka bija, kad es liku latviesu valodas eksamenu, 75% no eksamena ir literatura, tad nebrinos, kadel ir tik zemi procenti. Loti nepatik, ka ,piemeram, pirmais raksta viens-mais, otrais raksta divi-tais... Skola ari maca, ja negribi rakstit vardu, un tas nav obligati jaraksta taja situacija, uzraksti ciparu un punktu aizmugure, bet cilvekiem jasarezgi situaciju un jaraksta maisi, taisi, aisi. Lasot, no sakuma pirmajam tadam mesla pari ejot ari izlasu tos maisus.

0 0 atbildēt

Kļūst nevis paliek

0 0 atbildēt

 

Kā 1. daļā, ievietojot tekstā vārdus(dotus) pareizajā formā, eksistē subjektīvais faktors? Tas pats ar komatiem!

3. daļā prasītie kultūras fakti, jā, ir tādi, bet nu tik ļoti sarežģīti? Kultūras fakts ir jebkāds citāts, grūti iemācīties? Ikviens zina vairākus un var arī sagatavot kādu. Kultūras fakts - jebkāds fakts par jebkuru autoru. Ātri uzmeistarots idejisks teikums(nebūs visi pareizi fakti) : Raiņa (īstajā vārdā Jāņa Pliekšāna) darbs "Uguns un nakts", kuram šogad aprit 100 gadu kopš tā izdošanas, ir aktuālas arī mūsdienās, piemēram, maijā Doma laukumā bija vērojama izstāde ar...

Mākslīgs teikums, kuru nevajadzētu rakstīt, bet vienā teikumā jau ir 3 kultūras fakti, bet var iztikt ar vienkāršiem citātiem.

0 0 atbildēt

Un ko Tu esi darījis, lai dzīvotu pilnvērtīgi? Neviens Tev ar karoti mutē neliels.

Vāja cilvēka murkšķēšana, jebkurā valstī ikviens var dzīvot pilnvērtīgi, tikai jāizmanto īstā iespēja.

0 0 atbildēt

Ko tu te stulbiķo, vēl viens mopsis meklē attaisnojumu savam inteliģences trūkumu. Kāda vēl kalšana, man latviešu valodu knapi mācīja, jo mācos sabiedrības skatījumā muļķu pilnajā profesionālajā vidusskolā. Nokārtoju uz 80%, jo lasu grāmatas uz zinu gramatiku. That's all m8. Tu vnk neesi tik gudrs, kā pašam šķiet.

0 0 atbildēt

normaali

0 0 atbildēt

būtu jārunā, jāraksta maksimāli pareizā latviešu valodā, nevis sekot kaut kādai mistiskai modei, pievienojot savam vārdu krājumam un lietojumam angļu frāzes. emotion

Ja tu vēlies atrast cēloņus, tad meklē tos latviešu valodas kabinetos kurp tevi sagaidīs cilvēks no kura pa pusei jau birst smiltis.. emotion

Latviešu valodas gramatika ir sarežģīta. Paralēli tam jau bērnu dārzā tu sāc apgūt angļu valodu.... Tas ir tikai normāli ka tā sāk jaukties ikdienas valodā. Arī pieturzīmju lietojums vairs nav svarīgs. Saīsinājumi tikai aiztaupa laiku, bet lielākā daļa no tiem tāpat nepasaka neko, līdz ar to ir lieki. emotion

Pati izglītības programma latviešu valodā ir novecojusi, bet neteikšu ka slikta.

Cik daudzi no jums prot lasīt veco druku, un/vai to ir redzējuši? emotion

Par rakstu +. Atsauces. emotion

0 0 atbildēt

Nevis urlakovs tā teicis, bet viņam lika teikt kremlis. viņš reti ko saka un dara bez norādījumiem no kremļa.  Un tas par latviešu valodas izstumšanu ir uzdevuma diskreditēt latviešu valodu, kultūru un tā tālāk, cerībā ka visi sabīsies un mācīsies krievu valodu. Ja agrāk krieviem nebij problēmu sazināties, jo visi tač zināja krievu valodu, tad drīz viņi paši sevi izstums, jo neviens viņus nesapratīs. Nākotnē šeit drīzāk būs tāda situācija, ka būs latvieši un pārējie, kuri zin arī angļu valodu, un būs krievi, kuri ne visi zinās angļu valodu. rezultātā paši izstumsies.

0 0 atbildēt

Pareizi! Lasiet grāmatas latviešu valodā. Pašlaik lasu Regīnas Ezeras grāmatu, ļoti izcili apraksta visus sīkumus. Lasu LV grāmatas - neskatoties uz to, ka dzīvoju UK.

0 0 atbildēt

izlasiju vienkāršiemotion

0 0 atbildēt

Godīgi sakot, Angļu val. labākas atzīmes nekā Latviešu val. ,par Krievu val. nemaz nerunāsim.... emotion

0 0 atbildēt

Ceļat tikai vētru tējas krūzē!

0 0 atbildēt

Ne tikai no Rīgas, bet no Latvijas. 

0 0 atbildēt
Neteikšu, ka izcili protu latviešu valodu (pat tuvu ne), bet latviešiem ir jāprot valoda un jābeidz (tāpat kă man) darīt to, ko tu teici, lai nedara. Šis komēntărs ir bezjēdzīgs. Paldies, ka iztērējāt šīs 20 sekundes tā lasīšanai. Ceru, ka jums piedega ēdiens, kāmēr nepievērsāt tam uzmanību.
0 0 atbildēt
*** tpc,ka taadiem kaa man ir ***** uz eksameniem
0 1 atbildēt