local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpec valstij nepietiek naudas?31

416 5

Kā zinām pirms vēlēšanām vienmēr tiek teikts, ka jāuzlabo veselības aprūpes sistēma, izglītības sistēma, ceļu stāvoklis utt. Bet tad , kad vēlēšanas beidzas , tad vienmēr attaisnojums ir viens-NAV NAUDAS. Tāpēc savā rakstā paanalizēšu ar visiem publiski redzamiem notikumiem, kā tiek tērēta valsts jeb visu tautiešu nodokļos samaksātā nauda, no kuriem var izdarīt attiecīgus secinājumus.

Kā zinām Dombrovska valdības laikā finanšu ministrs bija Andris Vilks, paanalizēsim, kā viņš saimnieko ar naudu.

Valsts ieņēmumu dienests pārvācas uz jaunām telpām, kuras ekspluatācijas izmaksas ir 600 tūkst. eiro mēnesī. Ka zināms vecās ēkas platība bija 19800 m^2, bet jaunās ir 2x lielākas telpas, proti, 40000 m^2. Rodas jautājums: Priekškam, VID, ir jāparvācas uz jaunām telpām, kas ir par 20000 m^2 lielākas, ja VID funkcijas nemainās, darbnieku skaits nemainās. Priekškam pēkšņi tik lielas telpas, pie tam, tas viss izmaksā 600 tūkst eiro mēnesi no mūsu nodokļu naudas. Kas tas VID ir kāds svarīgs ražošanas uzņēmums, kuram vajag jaunas telpas iekārtām? Kurš privātuzņēmējs pārvāktos uz 2x lielākām telpām, uz krietni dārgākām telpām, ja ražošanas apjomi nemainās. Turklāt, pārvācoties netiek pieminēts , kas notiks ar vecās ēkas 19800m^2. Vai tās stāvēs tukša tāpat kā vecā iekšlietu ministrijas ēka 5 gadus Rīgas centrā, pa kuru jāmāksā apsaimniekošansa izdevumi. Vai tā ēka stāves tāpat tukša kā Valsts prezidenta rezidence Jūrmalā, kuras izmaksas ir pāri pa 20k euro mēnesī.

Kā zināms par šīm tukšajām ēkām ir atbildīga finanšu ministrija zem kuras pakļautība ir Valsts nekustamie īpašumi, kurai arī pieder valsts ēkas kā VID, Nacionālā bibliotēka utt. Vai finanšu ministrs A. Vilks nezināja VID ēkas mēneša izmaksas būs 600 tūkst eiro? Vai Vilks var atbildēt detalīzēti ar aprēķiniem, priekškam VID vajadzīga par 20000 m^2 lielāka ēka, ja funkcijas un darbinieku skaits nemainās? Vai Andris Vilks nezināja, ka prezidents A.Bērziņš ir atteicies no dzīvošanas prezidenta rezidencē jau 3 gadus, tad kāpēc šī rezidence netika izīrēta kaut vai par tik, lai nosegtu ēkas apsaimniekošanas zaudējumus? Vai Andris Vilks nezināja, ka Rīgas centrā 5 gadus stāv tukša bijusī iekšlietu ministrijas ēka, par kuru arī jāmaksā lieli apsamiekošanas izdevumi? Vai nebija lietderīgāk šo ēku izīret? Vai Andris Vilks zina, kas notiks ar vecās VID ēkas 19800m^2, vai tie atkal stāves tukši kā iepriekš minētās ēkas?

Vai privātuzņēmējs tā cūkātos ar naudu , pametot plašas dārgas valsts ēkas bezdarbībā un maksājot pa tukšo apsaimniekošanas izdevumus. 600k euro tur....mēnesī.... pāri pa 20000 euro mēnesi par tādu tukšu ēku utt.

Jautājums, kā valstij var būt nauda veselības aprūpes uzlabošanai, izglītibas uzlabošanai, ja finanšu ministrija un finanšu ministrs tādās elementārās lietās pieļauj izškērdību. Atgādināšu, ka finanšu ministrijas viens no uzdevumiem ir uzraudzīt valsts galvotos kredītus. Kas notika ar Liepājas metalurgu? Labi uzraudzīja? Nē. Valsts dabūja samaksāt itāļu bankai 74miljonus eiro no mūsu nodokļiem. Vai labāk nebija šo naudu ieguldīt veselības aprūpē? Kā valstij var būt nauda, ja tā saimnieko?

416 5 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Tāpēc, ka nežēlīgi zog! Neviens nevienu nekontrolē, deputātiem un viņu klerkiem ir čomi gan tiesās, gan arī policijā, kā arī neaizmirsīsim KNAB emotion

Paskaties kautvai uz Ventspili, lembis arī zog, bet neaizmirst par pilsētu un sev pietuvinātajiem, tas, ka tur ir osta nav arguments!

Reāli visa nauda koncentrējās Rīgā, un par tiem līdzekļiem varētu visu pilsētu apzeltīt, tikai redz labāk ir izsaimniekot un otkatos piķi raust. Tas  pats attiecās uz Eiropas naudas izsaimniekošanu visos līmeņos! emotion

Sūds par tautu, ka tik "mums" labi, lai tak mudaki maksā!

29 1 atbildēt

Tur viss jau sen bez mums ir sarunats. Galvenais pirms velesanam labi izskalot veletajiem galvas, lai nepazaudetu kreslus. Un rinda pec kukuljiem var turpinaties emotion 

12 0 atbildēt

VID jaunā māja ir uzcelta uz Ināras Vilkastes (Vaškeviča ekssieva) apsviedīgi izgrozīta zemes gabala, ko viņa ieguva par kapeikām un pēc iekukuļotām zonējuma izmaiņām (par ko dažs labs zaudēja Rīgas galvenā arhitekta amatu apmaiņā pret restotu iedegumu) veiksmīgi notirgoja kādam pazīstamam Krievijas miljardierim jau par 45 miljoniem eiro. Kurš tajā laikā bija pie šprices? Vai tik ne kāds ļoti sociāldemokrātiski saskanīgs spēks?

Ēku cēla Rīgas eksmēra Gundara Bojāra kantoris.

Projekta attīstītājs - Jānis Stakens.

Līgumu par ēkas celšanu un nomu ar valstij tik izdevīgiem noteikumiem parakstīja Kalvītis un Spurdziņš. Noteikumi ir tik interesanti, ka līguma laušanas gadījumā Latvijai būtu jāmaksā apsviedīgajam cēlājam 30 gadu negūtā peļņa.

Un pēc visiem pieminētajiem personāžiem, vainīgais ir.... Vilks!

Autor, ja pasaki HIP, tad arī pabeidz HOP.

Kaut arī par Vienotību nefanoju un arī nebalsoju, taču šajā gadījumā Vilks izdarīja, ko varēja, lai kaut ko saglābtu.

5 0 atbildēt

Viens kvadrātmetrs 15Ēriki mēnesī?Ko viņi ar zeltu kurina vai?Tur kaut kas nav tīrs,jeb atklāti sakot,pats ieņēmumu dienests ir izdomājis kārtējo veidu,kā piedzīt tā jau "piedirstos "makus.

4 1 atbildēt

Valsts amatpersonām neinteresē tautas viedoklis; viņiem naudas problēmu nav. Ja pašiem ir labi; tad viss ir kārtībā; to nu mūsdienās katram būtu jāsaprot.

4 1 atbildēt

Nav mums kārtīga saimnieka valstī, ja ģimenes galva savā saimē šitā saimniekotu, tad saime jau sen viņu bez pautiem atstātu emotion  Bēdīgākais, ka šitam traļi vaļi nekāds gals nav saredzams emotion

3 0 atbildēt

Šāda tipa info visu laiku lido apkārt, bet reāli risinājumi nav.... tas viss ir zināms.

Ja indivīds pats savu dzīvi nav sakārtojis, tad viņš nemaz nevar par kaut ko augstāk domāt. Tas ir tāds kā eksāmens. Vispirms sakārto sevi un tad tikai drīksti uzstādīt pretenzijas.

2 0 atbildēt

Oi, oi, oi, skaļš raksts, bet neviena arestētā un neviena atgūtā centa. Mūsu valstī pa lielam ir vajadzīgi veikalnieki, būvētāji un shēmotāji. Ražošana un attīstības centri darbojas uz lētajiem studentiem un ilggadīgajiem penšiem, kuri labāku dzīvi nemeklēs, jo ir piesieti. Pašam entuziasms ir izsīcis un lēnā garā pametu šo valsti... emotion

2 0 atbildēt

man ir nauda man poj***

1 0 atbildēt

AGRI VAI VEELU TI KROPLI NOSPRAAGSemotion

1 0 atbildēt

Shadowman, beidz kurīt spaisu kopā ar Jensu. Es jau nesaku, ka jums nav taisnība. Man tas veids nepatīk kā jūs to abi darāt.

1 0 atbildēt

tāda tipa cilvēki, uzskata, ka kasieri, apkopēji nav cilvēki. Nez, kas priekšs šiem kundziņiem saliktu preces veikalu plauktos, iztīrītu ofisus, ja viņu nebūtu? Tāpēc uzskatu, ka šādiem cilvēkiem arī jāsaņem cienīgs atalgojums.

2 1 atbildēt

Kas attiecas uz jauno VID ēku, to varēja apvienot ar vēl citām tiesībsargājošām iestādēm, tādējādi aizklopējot pāris nevajadzīgas ēkas. Baidos, ka no tā arī nebūtu ieguvums, jo VID ēka ir būvēta no veselībai kaitīgiem materiāliem un pa lielam arī klimatkontrole ir ar lētākās cenas smaku. RTU jaunajās ēkās Ķīpsalā ir vienotā klimatkontrole uz visu ēku. Tad padomājiet, kā jūtas cilvēki pārējās ēkas daļās, kad apsargam paliek par karstu vai aukstu, atkarībā no saules stāvokļa... emotion

1 0 atbildēt
Ak ārprāts. Cik daudz cilvēciņu par tādu summu varētu izglābt. Bet tā vienkārši tiek izšķērdēta.
3 2 atbildēt

Valstij naudas taakaa pietiktos - zagljiem visu laiku ir par maz....

0 0 atbildēt

ir pierādījies, ka lai sabiedrībā ieņemtu augstākus amatus , tad tev jābūt cilvēkam ar zemākām morāles vērtībām...jo,piekritisi, lai piemēram ,kļūtu, par maximas veikala filiāles vaditāju, Tev sevi būs jāparāda, kā cilvēku , kurš spēs dzenāt, bļaut uz saviem darbiniekiem un maksāt pēc iespējas mazāk. Un forši, ka esi no tām retajām sievietēm, kurām neinteresē vīrieša naudas maks.

1 1 atbildēt

Valstī nauda uz vienu iedzīvotāju ir ne mazāk kā kautkādā Dānijā, Lielbritānijā, Holandē vai kādā citā ES valstī. 

vēlētos pieminēt reklāmu, kuru šobrīd rāda pa tv - pērc vietējo vai kā tml. Bet interesanti sanāk ka tādu pašu produktu ārzemēs var saražot lētāk, maksāt darbieniekiem 5 x vairāk, visas izejvielas tur ir dārgākas, pieņemsim ka iekārtas maksā visur daudz maz vienādi vēl atvest uz šejieni, utt. 

Uzņēmumi pie mums strādā ar milzīgām peļņām un nauda pie mums ir ļoti daudz, no tās pašas krievijas ekonomiskā ziņā gūstam savu labumu. 

Vnk latvieši un arī krievi ir tādi pēc dabas, lai cik būtu pašam ar otru nedalīsies, drīzāk vēl atņems tam, kuram ir mazāk.

0 0 atbildēt

KAADAM VAJAG VISUS TOS ANDRUS VILKUS UN PAREJOS KROPLIIGOS ZAGLUS SASIST UN NOVAAKT.

BLE ESMU DIPLOMEETS AUTOMEHANICIS BET DEEL TAADIEM KROPLIEM NEVIS CILVEEKIEM LV NEATGRIEZIISOS PIEDRAAST VISUS TE ANGLIJAA AR SAVU DIPLOMU PIE MINIMAALAAS TIEKU UN VAIRAAAK. 2,300 £ 20 DIENAAAS. KPC TAPEEC KA SAJAA VALSTII NAU TAADU *****ASU KAA LV KAS ****ZII UN KAM PAJAAT TO KA TU PELNI LV SAVUS 500EIROO UN 200 ATDOT NODOKLOS UN NENODZIVO LIDZ PENSIJAI emotion

0 0 atbildēt

Četrus mīnusus ielikuši politiķi kas darba laikā sēž spokosemotion

0 0 atbildēt

es nevērtēju cilvēkus pēc amata. Tad jau pēc viņu viedokļu sanāk, visi kas strādā par apkopējiem, sētniekiem, preču krāvējiem, pārdevējiem ir slikti cilvēki? bet tie kas sēž ofisos par priekšniekiem vai valsts iestādēs ir tie labie cilvēki? Absurds iedalījums.

1 1 atbildēt