local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc krieviem pie sienas paklājs?80

1177 22

Tātad, sveicināti dārgie spoki, spriežot pēc jūsu komentāriem, jūs esat neizparatnē, kāpēc krievu tautības cilvēkiem pie sienas ir paklāji? Tātad nolēmu to noskaidrot!

emotion

1177 22 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000

A tu vel aizmirsi par +100500:D

1 1 atbildēt

Man vienīgajam patīk 9 bilde emotion

0 0 atbildēt

vienkārši krieviem ir dīvaina gaumes izjūta un tas arī viss.

1 1 atbildēt

Tapetes pārāk dārgas,tapēc izlīmēja tur kur sanāca,un pārējo ar paklājiem :D

0 0 atbildēt

ir arī citi cilvēki, kas šos paklājus pie sienas izkarina kā dekoru. Jo šāda veida paklāji ir dārgi, smalki izstrādāti un krāšņi...

bet nu protams, ka katram ir savs 101 veids kādēļ karināt paklāju pie sienas....

0 0 atbildēt

8.bilde super emotion

0 0 atbildēt

paklaaju bombas emotion

0 0 atbildēt

Es ta kā dzirdēju, ka paklājus lika pie sienas, jo PSRS laikos tie esot bijuši dārgi un cilvēki tos lika pie sienas, lai varētu izrādīt saviem ciemiņiem un tos nesabojātu.

0 0 atbildēt

Ko tu te murgo ? Kadreiz paklaji pie sienaam bija turiiigiem cilveekiem, ne visi vareja atlauties !

0 0 atbildēt

Tā tad tie ir vieni no iemesliem! OK piekritišu ! Bet viens no lielakajiem bija tads ka tajā laikā bija grūti dabūt paklājus + tie bija ļoti dārgi! Ta tad vīņus lika uz sienām Ka Gleznas un turīguma simbolu! Tu jau nestaigāsi ar kājām pa Monas Līzas gleznu Vai ne? 

0 0 atbildēt

Tatāri (un citi aziāti) taisīja jurtas, un siltināšanai izmantoja tos paklājus, ar kuriem noklāja visas sienas. Tad neaizmirsīsim mongoļu-tatāru jūgu Krievijā. Un arī tā laika krievu mājas iekštelpas izskatu varēja uzlabot ar paklāju. Sapelējusi koka siena? Noskrandusi gulta? Caura grīda? - Visu var aizlāpīt ar paklāju! Šie daudzie apstākļi arī radīja paklāju popularitāti starp krieviem.

0 0 atbildēt

jaa,piekriitu raksta autoram:/ tas ir domaats lai tavi kaiminji aiz sienas nedzirdeetu vaardus"miiljaa-tu tieshaam nezini priekw kam taa aadinja domaata kas man starp kaajaam?"Vismaz buutu kaadu graamatu izlasijis vai veestures stundaas veltijis 5 minuutes bez anoneshanas! ..lai gan ko gribeet no tautas kura pati tikai iislaiciigi ir bijusi sev saimniece :(( ( pasham zheel) dazhi komenti tieshaam ir neitrali,citi "funny"....ja kaadam interesee ,ieejiet wickipedia "turkish carpets" veltiet 10 minuutes -garanteeju buus interesanti(kaa minimums atradiisiet atbildes shim tupajam rakstam) ...kam slinkums-iet runa par aptuveni 7000 gadu pirms muusu eras aushanas tradiicijaam(ja esi ar izcilu izmeshanu no skolas pabeidzis 3 klases-neaiztiec tik smagas teemas) parunaajam labaak par spriceem ,diseneem vai kaiminjienes dupsi...   tieshaam termo izolaacijai bija galvenaa loma-turcijaa liidz +50,mongolija tatarija liidz miinus 45(tajos gados,laikam jau arii tagad....)....,bija ljoti populaars tirdznieciibas objekts,ar ornometiem sievietes izspauda domas, sapnjus uttt(iet runa par kautkaadiem zemtekstieiem,bet preciizi nezinu) buutiibaa ,jo greznaaks paklaajs,jo straadiigaaka un prasmiigaka gjimene :)...( Lv jau tagad tikai retais tantuks prieviiti uzaudiis chalim,nerunaajot par lielvardes jostu) XDDD....logiski ka krievi bija laikam ap 800 gadiem mongolju -tataru juugaa...tradiicijas palika :/....a ko mees?....polji ,zviedri ,vaacieshi,krievi....mees vispaar neko neesam saglabaajushi un vispaar tikai paspiidam ar savu tupumu....ai man ir pie kaajas,nekaa personiga ...sorry visiem( bet iesaku palasiit veelreiz info) :)))

1 1 atbildēt

:)

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Tas bija turības simbols. To nevarēja visi atļauties
0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Green Screen RUS emotion

0 0 atbildēt

Paradums nevis atnāca no tatāriem, bet ja pamācisieties Krievijas vēsturi, lielākā daļa tagadējās Krievijas ir veidota no reģioniem un tautām kas bij musulmaņi un vidusāzijas stepju tautas. Slāvi vairāk apdzīvoja dienvid reģionus - Ukrainu un Baltkrieviju. Pašreizējā Krievijā slāvu apdzīvotas teritorijas ir ap novgorodu, maskavu . Tālāk jau kur iet Samara un kazaņa bij nelielas Hanistes, kur iedzīvotāji bij aziāti. Paskatieties vēsturē - kāpēc Krievijai praktiski nav vēsturisku dokumentu laikam līdz Pētera pirmā valdīšnai. Visi vēsturiskie dokumenti un hronikas viņa un Katrīnas laikā tika intensīvi pārrakstīti un pielaboti.

0 0 atbildēt

vnk. dabujuši šo skaisto paklāju, negrib to deldēt, bet zīmēties, ka tāds viņiem ir...

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »