local-stats-pixel fb-conv-api

Jau atkal vāc parakstus par krievu valodas kā mācību valodas saglabāšanu skolās104

123 0

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta kārtējā parakstu vākšana par krievu valodas kā mācību valodas pozīciju saglabāšanu izglītībā Latvijas skolās. Latvijas Krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācija aicina parakstīties par mācību valodas brīvu izvēli.

Asociācijā skaidro, ka patlaban mazākumtautību bilingvālās skolās latviešu valodas īpatsvars ir 60% no gada kopējās mācību stundu slodzes. «Turklāt pie varas esošie politiķi nolēmuši, ka jau tuvā nākotnē latviešu valodā mācāmi visi priekšmeti, izņemot dzimto valodu. Ir daudz tādu vecāku, kas vēlas, lai viņu bērni mācītos ģimenes valodā,» uzsver iniciatīvas autori.

123 0 104 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 104

0/2000

Manuprāt jānodrošina ir tas, lai labāk tiktu apgūta latviešu valoda, nevis jāpastāv uz to, ka noteikti priekšmeti būtu jāmāca latviski. Ja kāds labi spēj pārvaldīt valodas, tas vien nāk par labu sabiedrībai, tomēr ir jāņem vērā, ka sākumskolās vajadzētu nostiprināt spēju izteikties un saprasties, kas ir kā zināšanu papildināšana un nostiprināšana, ko bērns ir mantojis no vecākiem, tāpēc, manuprāt, valoda, kura dominē valstī un nav mantota no vecākiem būtu intensīvāk jāapgūst pēdējajos mācību gados. emotion

2 0 atbildēt

Manuprāt, uz mācībām latviešu valodā ir jāpāriet jau bērnudārzos, jo to darīt skolās ir jau par vēlu.

1 0 atbildēt

Gribētu uzprasīt šo iniciatīvu autoriem, vai vienmēr, viņi saskaroties ar grūtībām, uzreiz padodas? Un jo vairāk nesaprotu, kāpēc cilvēkus jāmotivē kaut ko nedarīt, tikai tāpēc, ka ir grūti? Ja visi padotos, kad tikko mācījās staigāt, neviens nestaigātu! Klupdami, krisdami, bet staigāt iemācījāmies. Kāpēc valoda būtu izņēmums? Ok, es arī reizēm esmu emocionāls, un tāds ir jebkurš, lai vai ko teiktu, pienāk brīži dzīvē, kad viss iet pa gaisu. "Man ir grūti, tāpēc labāk sevi neapgrūtināšu" - varbūt padomju laikos tas strādāja, bet arī kaut kā neliekas, ka tad baigi cienīja tos, kas neko nedarīja.  Vienīgi tas, ka varēja ilgi nemaksāt par īri, un katrā kāpņu telpā bija kāds dzērājs, kuru ārā nelika, un kurš notirgojot džemperi, varēja nopirkt šņabi.  

1 0 atbildēt

Diespas! Ir tak privātskolas - lai iet un mācās kaut ķīniski. Valsts mācību iestādēs tomēr valsts valodā, ja nu vienīgi veidot profilus - angļu, krievu, vācu utml.

1 0 atbildēt

ušakov gang

1 0 atbildēt

Bet vai mūlis (morda) neplīsīs? Trīs pirkstu kombināciju, ne krievu valodu skolās! emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Latvijā daudz krievu valodā runājošo cilvēku un 30% darba vietu prasa krievu valodu zināt vismaz viduvējā sarunvalodas līmenī.  

Tagad jautājums, ko gan darīs mūsu nākošā paaudze bez krievu valodas šajā jau tā nolemtajā valstī?

3 3 atbildēt
Tas vutu tik pat reāli kā Andrim tik ārā no friendzone
0 0 atbildēt
Latvieši Latvijā karaļi!
0 2 atbildēt

Mums te bēgļi ar laiku ar saradīsies. Viņu dzimtajā valodā ar būs jāmāca un mums būs vēl viņu valoda ar jāzin, lai iekārtotos darbā?

0 2 atbildēt

Jo vairāk margināļu, jo liberāļiem izdevīgāk. Tāpēc komuņagu purni tā cīnās par krievu izglītības un līdz ar to margināļu slāņa saglabāšanu, un īstenībā arī labējiem liberāļiem, kā Jenotībai, tas ir izdevīgi - jo vairāk sociāli apdalīto, jo vairāk valsts naudiņas var izvazāt viņu atbalstīšanai.

1 3 atbildēt

Es jau parakstījos!  emotion emotion

0 4 atbildēt