local-stats-pixel fb-conv-api

JAUNAIS CEĻU SATIKSMES NOTEIKUMU PROJEKTS - Tiešām?!52

510 1

Satiksmes ministrija kopā ar iesaistītajām padotības institūcijām ir apstiprinājusi un iesniegusi saskaņošanai jaunus ceļu satiksmes noteikumu (CSN) grozījumus Saeimā.

It kā jau nekas tāds - jo likumprojektu izstrādāšana norit nepārtraukti un kādi aiziet līdz Saeimai un apstiprināšanai, bet daļa nē.. Lai vai kā šī ideja manī raisa ļoti lielas diskusijas gan kā kājāmgāju, gan kā velosipēdistu, gan autovadītāju. Jautāsi, par ko runāju? - Lasi tālāk - uzzināsi!

Tātad izmaiņas:

Visi zinām, kāds ir velojoslu daudzums un stāvoklis valstī (ja tā rupji runājam - tas ir nekāds, protams, ar dažiem, nelieliem izņēmumiem), tieši tāpēc šobrīd vēlas pieņemt Saeimā grozījumus CSN, ka velosipēdistiem jābrauc pa braucamo daļu, ja šajā posmā nav velojoslas, un tikai "Izņēmuma gadījumos" drīkstēs braukt pa ietvi. Ja policisti nekonstatēs "izņēmuma gadījumu" - sods atrodoties uz ietves - 30 (par šo neizteikšos)!

Precizētas un dažādotas iespējas veikt kreiso pagriezienu.

Velosipēdistiem plānots atļaut braukt pa sabiedriskā transporta joslām, ja uzstādītas attiecīgas ceļa zīmes (kurš vēl tās uzstādīs?!).

Tātad mans skatījums uz šo visu no:

gājēja skatupunkta - protams, foršāk ir vienam pašam pārvietoties pa ietvi un to nedalīt ne ar velosipēdistiem, ne ar skrituļotājiem, ne samakata braucējiem un dēļotājiem. Tomēr - ir viens bet - ja esmu gājējs - nesperu savu kāju uz veloceliņa (kas gan ir bieži novērojams no citu gājēju puses), pie krustojumiem neieņemu vietu pie nobraucamās daļas - jo tomēr šī vieta ir paredzēta velosipēdistiem, mātē ar bērnu ratiņiem, cilvēkiem ratiņkrēslos, utt., nevis Tev, kam nesagādā grūtības nokāpt no ietves apmales nost, šķērsojot ielu!

Pārvietojoties pa ietvi neeju kā tāda govs, zigzagā, lai neviens man nevar tikt klāt - respektēju arī citus. Otrs, manuprāt, vajadzētu arī atsevišķu joslu tiem, kuri iet ieurbušies savos viedtālruņos un ne s**a neredz, kas apkārt notiek, kā arī tiem, kas nāk pretī, vienā līnijā pa 3 - 4 cilvēki un nesagrupējas tā, lai varētu izmainīties!!! emotion Protams, gadās tā, ka nevaram izmainīties ar velobraucēju, bet tāpēc jau nesākšu nolamāt viņu ar 3stāvīgiem vārdiem!

510 1 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000

pats esmu mērījis cilvēks ar kājām 

iet no 7-10 km/h

skrien no 12-20km/h (ir gadījies pieķert kādu sprinteri 25 km/h)

velosipēdisti 18 km/h-23km/h

uz 25km/h var jau mierīgi ripot visiem velosipēdiem garām

velokurjeri 30 km/h-50 km/h (ātruma rekordi svārstās starp 60-70km/h)

0 0 atbildēt

Iztēlojieties - tāda pamaza pilsētiņa, diezgan plaši , bet pustukši gājēju celiņi ... .... pa braucamo ceļu lēni minas velosipēdists, nokaitinot katru garāmbraucošo šoferi. Lielisks veids kā sašķelt sabiedrību vēl vairāk.... emotion

0 0 atbildēt

Esmu svētdienas braucēja ar skaistu pilsētas riteni - tātad "lidot" pat gribot nav iespējams emotion  Braucu prātīgi, ar apdomu, nenesos kā nenormāla, izvērtēju situāciju un savas braukšanas un riteņa iespējas. Savlaicīgi bremzēju pirms bērniem, suņiem un citiem objektiem, kas izraisa aizdomas par strauju kustības maiņu arī veloceliņu tuvumā. Esmu braukusi arī pa Krasta ielas braucamo daļu, kad tur vēl nebija veloceliņa, un katru reizi man šķita, ka mani nonesīs kāda fūre emotion Pagaidām priecājos, ka varu izvēlēties tādus maršrutus, kur ir veloceliņi vai pietiekami platas ietves, bet pēc šīs meitenes pieredzes kaut kā bišķi raustos emotion

Simt punkti viens no šo izmaiņu iemesliem ir tas, ka diezgan daudzi iemainījuši un plāno iemainīt Rīgas sabiedrisko transportu pret velosipēdiem.

0 0 atbildēt
Tanriņas kad iet pa velosipēdistu celiņu - es braucu pretī, a šī sāk bļaut...
0 0 atbildēt

Kārtējais Latvijas sūds . emotion

0 0 atbildēt

Haha, pats baigais varonis bez gāzes ****oles gan jau nevienu uz "masu" neņemtu. 

1 1 atbildēt

Tas taču skaidrs.

p.s. šis nav likums, bet izmaiņas CS noteikumos.

0 0 atbildēt

Likvidēt luksaforus un visus krustojumus pārvērst par lokiem  emotion  emotion

0 2 atbildēt
nu bļāvoens atkal te ierobežo velosipēdistus bļ*...es braucu mierīgi pa veloceliņiem un ja redzu ka kāds gājējs tur ir(uz veloceliņa), tad speciāli nobraucu viņam maksimāli tuvu un elkoni izstiepju pēc iespējas gsrāku lai varētu pieskarties viņam un iesist bik...emotion bet nu ja pieņems tis likumus po* tik un tā braukšu pa ietvēm(ja nebūs veloceliņi) un ja ments kko pie*isīsies tad teikšu ka šī ir izņēmuma situācijaemotion
1 4 atbildēt