local-stats-pixel fb-conv-api

"Es varu divās dienās ieņemt Baltijas valstis, Poliju un Rumāniju" /V. Putins/52

Ukrainas prezidents Petro Porošenko apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir paziņojis, ka, ja vien to vēlētos, karaspēku varētu ievest ne tikai Ukrainā, bet arī Baltijas valstīs, Polijā un Rumānijā, vēstīja Vācijas laikraksts "Suddeutsche Zeitung".

Vajadzības gadījumā es divās dienās ieņemtu Baltijas valstis, Poliju un Rumāniju, izteicies Krievijas prezidents.

Eiropas Savienības (ES) ārlietu dienesta informācija, kas nonākusi laikraksta rīcībā, liecina, ka Porošenko 12.septembrī par Putina izteiktajiem draudiem ir paziņojis Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu. Tiek vēstīts, ka Putins teicis Porošenko, ka, "ja vien es sagribētu, Krievijas armija divu dienu laikā būtu ne tikai Kijevā, bet arī Rīgā, Viļņā, Tallinā, Varšavā vai Bukarestē".

Līdz šim Putins publiski nav draudējis NATO un ES dalībvalstīm. Pirms kāda laika Barrozu apgalvoja, ka telefona sarunā Putins viņam teicis, ka "ja es gribētu, tad Kijevu ieņemtu divu nedēļu laikā".

Barrozu ES samitā augustā informēja bloka valstu un valdību vadītājus par telefonsarunu ar Putinu, par to izpelnoties Kremļa kritiku, ka ir publiskojis privātas sarunas saturu.

Putins Porošenko arī izteicies par savām iespējām ietekmēt atsevišķas ES dalībvalstis, izmantojot divpusējos kontaktus.

Kā norādījis Ukrainas prezidents, šo ietekmi Putins varot izmantot, lai bloķētu Maskavai nevēlamus ES lēmumus.

ES ceturtdien "Süddeutsche Zeitung" publikācijā minēto informāciju komentēt atteicās.

"Mēs neīstenosim diplomātiskus pasākumus medijos un neapspriedīsim izvilkumus no konfidenciālām sarunām," sacīja Eiropas Komisijas preses sekretāre Pia Ārenkilde-Mansena.

"Svarīgi ir tas, ka ES ir gatava veikt ieguldījumu ilgstošā mierā, pārticībā un stabilitātē Ukrainā," viņa piebilda.

Kā iepriekš vēstīja itāļu laikraksts "La Repubblica", augusta beigās sarunā ar Barrozu Putins draudējis - ja viņš to vēlētos, varētu ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā.

Kremlis toreiz taisnojās, ka frāze esot "izrauta no konteksta", savukārt ES atteicās "La Repubblica" publikāciju komentēt.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks ģenerālis Filips Brīdlovs otrdien sacīja, ka Donbasā šobrīd atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Vēl februārī Krievija okupēja Krimu, bet martā to anektēja.

Sākotnēji Kremlis taisnojās, ka Krimā militārās operācijas pret Ukrainas karaspēku veic "vietējas pašaizsardzības vienības", bet vēlāk atzina, ka Ukrainai piederošo pussalu okupējis Krievijas karaspēks.

92 3 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000
Moo avatarsMoo
Copy n Paste!
0 1 atbildēt
Moo avatarsMoo
Copy n Paste!
0 2 atbildēt

1. Pieņemu ka ne pa 2 dienām, bet arī pa 2 stundām varētu.

2. Jūs neredzējāt Putinu to sakam, varbūt tie ir meli, nav rakstīts ka viņš tā teicis, ir rakstīts, ka kāds teica, ka viņš tā ir teicis.

3. Šim rakstam vajadzētu būt nobanotam pēc likuma par naida kurināšanu.

0 4 atbildēt

Vieniigais kuces beerns esi tu un tavs Obama. Putinam karsh nav vajadziigs, Krimu vinjsh neatnjeema nevienam Krima veesturee jau taa piedereeja Krievijai un Ukrainas iedziivotaaji veeleeja par to lai Krima buutu atkal dalja no krievijas. Ja vinjiem vajadzeetu baltijas valstis un ukrainu vinjiem tas aiznjemtu 24h lai ienjemtu visas shiis valstis, bet vinjsh karot negrib bet Obama un Kanslers provocee karot. Varat slepties mezhos vai zem zemes bet ja karsh saaktos atrasti tiktu visi. Krievija visu ko dara tas ir investee ierochos un kokaiina attiistiibaa babaju valstiis, ierochu tehnika vinjiem ir taada kaadu juus pat iedomaaties nespeejat. Amerikaanji kauc lai Krievi vinjiem "uzdaavinaatu" MIG lai vinji varreetu izpeetiit tehniku kaa lidmashiina ir taisiita ja vinjas neuztver neviens radars. Attiistaties "patrioti". Krievijaa armija ir obligaaata un jebkursh viirietis krievijaa ir treneets uz rukopashku un shaut (desantu un morjakus pat piemineet negribu) a latvijaa? Visi zalji kaa gurkji iedos rokaas patureet amerikaanju M16 un bikses jau buus pilnas. Domaajat pret ko juus ejat, un ja karu pat uzsaaktu USA tad latiinji ar karievu tehniku noslauciitu ameriku no zemes virsmas dienas laikaa. (ja protams saprotat par ko iet runa) + izlasiet ko amerikaanju un eiropas tautas raksta dearputin.com , ppat taas tautas saprot kape amerika grib provoceet un tauta nav stulba tapec putinam atvainojaas par saemas actioniem. Uzdodat pashi sev jautaajumu kapepc eiropaa tika uz briidi atsleegti daudzi krievu kanaali... tapec ka tur tika pateikta taisniiba kuru neviens eiropaa nedriikst dzirdeet jo eiropas pilsonji nostaatos pashi pret govermentu. + Putins gribeetu druumaakajaa ziemaa ppanjemtu un atsleegtu jums gaazi, varreetu istabas viduu aviizes kurinaat. (Ukraina jau sagatavojusies un riiko pechkas maajaas malkai)  IMHO, saakaas kriize un es pats a****os uz angliju, sieva lietuviete, beerns ir un dziivoju laimiigi, nekad neesmu bijis patriots, veestures eksaamenaa par 2 pasaules karu izteicu savu viedokli (pareizo) man eksaamenaa iedeva 4 bet skolotaaja pati atvainojaas jo zinaaja ka taa ir taisniiba bet mol vinja teica ka man bija jaatstaasta un jaatraksta viss kas bijis graamataa nevis propogandu(ar faktiem). Nah man meegjinaas iestaastiit ka Latvija izciiniijusi briiviibu u.t.t. ;DDDDDDDDDD saliidzinaaja - attiistiitu tehniku ar 100mil cilveekiem pret 2mil cilveekiem ar laapstaam rokaas. emotion nu ko varu teikt, muuseejie ir jakudzas, un aikido masteri ja 1 kolhoza latvietis vai novaakt 50 treneetus krievus.  Ukraina jau taa armijaa nesen sasauca pensionaarus un tiko dzimushus beernus (ja protams tik attistiiti esat un zinat) tad tuuliit latvijaa tas pats notiksies ja juusu Latvija dziedaas peec amerikaanju stabules. labi maacaties shaudiities, youtube FPS Russia, interesanti video.... emotion)

6 22 atbildēt