local-stats-pixel fb-conv-api

Aizliegums nēsāt musulmaņu galvassegas Latvijā54

170 23

Sveiki tautieši, gribu izmantot demokrātijas izpausmes veidu un izteikt savu, personīgo viedokli par tēmu, kas pēdējā laikā kļūst arvien aktuālāka.

Latvijā plāno ieviest likumu, kas paredz aizliegt valkāt galvassegas publiskā vietā. Domāju visi saprot, ka šis likumprojekts galvenokārt tiek vērsts pret musulmaņu sievietēm, kurām nebūs atļauts valkāt viņu tradicionālās galvassegas ( hidžābs, parandža). Galvenie argumenti, kāpēc politiķi un pārējā tauta grib ieviest šādu likumu ir tāpēc, ka :

1) Valsts drošība. Cilvēki negrib, lai arī pie mums notiktu radikālo musulmaņu rīkotie terorakti.

2) Latvijā nevar pieļaut islāma kultūras izplatīšanos.

Iespējams ir citi argumenti, bet domāju, ka šie ir galvenie. Pēc manām domām šāds likums nav pieņemams un ir pat bīstams, tas nekādā veidā nepalīdzēs valsts drošībai un neapturēs islāma kultūras izplatīšanos Latvijā. Šis likums pārkāpj elementārākos demokrātijas pamatprincipus.

Mēģināšu paskaidrot, kāpēc tā domāju:

1) Šis likums nepalīdzēs valsts drošībai! Tik pat labi varētu aizliegt vīriešiem taisīt tetovējums, jo tetovēti vīrieši parasti ir vairāk agresīvi, ar noslieci uz vardarbību. Man radās vēl labāks piemērs, kā jau mēs visi zinām tad lielākā daļa politiķu ir divkosīgi meļi, zagļi un visi politiķi valkā uzvalkus. Tādā gadījumā ar likumu jāaizliedz valkāt uzvalki un mums uzreiz būs godīgi politiķi! Izklausās diezgan stulbi, vai tad ne tā? Tas pats attiecās uz musulmaņu sievietēm, Jūs patiešām domājat, ja patiešām musulmaņu sievietei sagribētos taisīt teroraktu (0.00009 % iespēja, ka musulmanis ir terorists) , tad pēc galvassegas noņemšanas viņai šī vēlma pazustu? Uzvelk galvassegu – ļaunā teroriste, noņem to – pūkainais eņģelītis?

2) Šis likums nepalīdzēs apturēt islāma kultūras izplatīšanos. Latvijā vienmēr islāms bija minoritāte un neviens par to diži neutraucās līdz brīdim, kad parādījās bēgļu problēma, terorakti Parīzē un citur. Mūsu politiķi pieņēma lēmumu, par atbalstu bēģļu uzņemšanai Latvijas teritorijā un tagad tie paši politiķi grib ierobežot šo bēgļu tiesības, pēc manām domām, lai sabiedrības acīs neizkatītos tik vainīgi un vārgi. Mums ir jāaizsargā sava valsts robeža, lai tajā nevarētu tik brīvi ieplūst citas kultūras un reliģijas, bet mēs nevaram un nedrīkstam, tagad ņemt un ar mietu bakstīt musulmaņus un teikt kā viņiem dzīvot, kam ticēt un kā ģērbties! Tā ir viss tīrākā diskriminācija, kas ne pie kā laba nenovedīs.

Un kā būs ar musulmaņu tūristiem, kuri brauc uz Latviju, liksim izolātorā uzreiz?

Cilvēki, lūzu domājier ar prātu nevis baiļu un emociju vadīti. Paldies :)

170 23 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

Jē, liksim visi tagad tribīnes rakstus literatūrā, jo tad nevar ielikt mīnusus! emotion 

2 0 atbildēt
Allahu akbar
4 3 atbildēt

kaut jus tur nospraktu kropli jobanie sudu bars kursh ble sapuva na*uj un grib na*uj bleg nospragt vel vairak. pricom te teroristi kas dzivo islam valstis jus jobanie kropli un nnormalie cilveki gribes na*uj uzpridzinas bez cepures jobanie lohi na*uj ble suka tu urod

0 0 atbildēt

"Lai tie bēgļi iet un cīnās par savu zemi !" : Teica čangalis kurš pats izmucis no latgales klēpja.  emotion 

0 0 atbildēt

Atbilde naivajam autoram:

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/601238-spradzienos_briseles_lidosta_un_metro_vismaz_13_bojagajusie_atrasti_vel_citi_spridzekli

Ja kādam nepielec - terora akti ir sarīkoti pirms Lieldienām. Tāpat kā uzbrukumi sievietēm 31. decembrī tie ir plānoti kristiešu un Rietumu akceptēto svētku laikā, kas, savukārt, musulmaņiem nav svētki.

Joprojām taisāties integrēt teroristus? Un davai, nevajag par miermīlīgo musulmanīšu nevainīgo vēlēšanos dzīvot saulainajā Eiropā... Jēdziens "miermīlīgs musulmanis" ir oksimorons.

2 2 atbildēt
Nē, nē, nē un vēlreiz nē! Šos likumus nav vērts pieņemt, jo diezvai Tu šos (islām piekrītošos) varēsi izārstēt no viņu tarakāniem galvā. Apskataties jebkādas ziņas..Lai arī kur viņi atrodas, lai arī cik daudz naudas šiem dod.. viņi nebūs apmierināti. Ziņas, valsts visus nodarījumus slēpj, lai nekurinātu starpnacionālo naidu..Un ciešam tikai Mēs (parastie ļaudis)!
2 2 atbildēt

Nu, es personīgi domāju, ka šo galvassegu aizliegums ir pašu musulmaņu interesēs. Redzot, kāda Latvijā ir sabiedrības attieksme pret šiem cilvēkiem pēdējā laikā, gluži vienkārši būtu drošāk viņiem pašiem nelekt acīs un neradīt spriedzi. Tāpat kā Sīrijā nestaigāsi ar USA karodziņu, šeit neizklausās baigi prātīgi staigāt burkā. Spriežot pēc komentāriem, piemēram, šajā portālā, diezgan daudzi būs gatavi kārtīgi ieriebt burkā tēptai sievietei, pelnījusi viņa to vai ne.

2 2 atbildēt

Katram pa slēpotāja maskai!

1 1 atbildēt

Autors laikam nav apveltīts ar ievērojamām prāta spējām. Reāli visiem ir pie kājas ko viņi valkā, bet piemēram uz Latvijas - Krievijas robežas vilcienā tev bārdu liks nodzīt, lai varētu salīdzināt tavu seju ar pases foto. Šis likums ir ieviests tādēļ, ka lai kādu cilvēku varētu identificēt nepietiek ar tekstu - viņam vai viņai bija skaistas zaļas acis. 

Šī ir mūsu zeme un mūsu likumi, ja grib braukt šurp būs jāievēro. Aizbrauc tu uz viņu zemēm un pastāsti viņiem par gejiem, dzimumu vienlīdzību un par to ka katram cilvēkam ir tiesības izvēlēties savu reliģiju. 

Redzēsim kādu dziesmiņu tu dziedāsi, kad atnāks Muhameds un izvaros tavu ģimeni, un aizies nenoņēmis galvas segu, gribētu redzēt, pēc kādām pazīmēm tu to lopu atpazīsi.

1 2 atbildēt

Es tiešām neredzu kā šis likums varētu palīdzēt valsts drošībai. Kur teikts, ka teroristi spridzinās ietērpušies burkās? Parasti viņi izskatās pēc parastiem iedzīvotājiem, lai varētu iefiltrēties pūlī un pēc iespējas vairāk cilvēku uzlaist gaisā. Dzīvoju Anglijā un nekad neesmu jutusies apdraudēta no sievietēm, kuras nēsā burku. Viņām ir sava dzīve un man ir savējā. Bēeeet par otro punktu, es gan varētu piekrist, jo kaut kā negribās, lai latviešu kultūru pārņem islāms, kaut gan viņš jau kā sērga ir izplatījies pa Eiropu. Ehh, amerikānis savārīja šito putru un nu mums viņa ir jātreb ārā ....

2 3 atbildēt

Viss vienkāršākais demokrātijas pamatprincips ir tāds, ka būs tā kā grib vairākums un pohu* uz to ko grib pārējie

0 2 atbildēt