local-stats-pixel fb-conv-api

AKTUĀLI: Slepkavība Igaunijas skolā!75

251 10
Kādā skolā Igaunijas pilsētā Vīlandē pirmdien izcēlusies apšaude, kurā gājis bojā skolotāja, ziņo «Postimees». Policija informē, ka izsaukumu uz skolu saņēmusi plkst. 13:55. Neviens cits cilvēks nav cietis.
Igaunijā pēc skolā notikušās apšaudes Skolu valdītāju apvienības pārstāvis Martins Kāsiks izteicis viedokli, ka apšaudes arī igauņu skolās kļūs par realitāti agri vai vēlu. Šā iemesla dēļ notikušas jau dažāda veida apmācības, raksta Postimees.
Jau iepriekš satraukto igauņu uzmanību pievērsa līdzīgi notikumi skolās Somijā 2007.gadā un 2008.gadā. «Skola Rokkā piedāvāja apmācību projektu, kā skolotājiem uzvesties krīzes situācijās, un visas skolas šīs apmācības izgājušas,» teica Kāsiks. «Visi skolu vadītāji ir norīkoti pārrunāt ar savu kolektīvu notikušo maksimāli atklāti. Psihologu un sociālo darbinieku ikdienas darbs saistīts ar to, lai šādus gadījumus paredzētu jau laikus. Šādi cilvēki mūsu skolās ir ļoti vajadzīgi,» sacīja Kāsiks.
Policijā informēja, ka apšaudi veikušais 15 gadus vecais puisis iepriekš nav izdarījis pārkāpumus, taču aprīlī bija uz skolu atnesis nazi. Igaunijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Vahurs Rūts sociālajā tīklā «Facebook» ievietojis attēlus par šaujamieročiem un karu, kā arī aprīlī ierakstījis: «Nenosodiet mani par to, ka esmu kluss. Neviens skaļi neplāno slepkavību.» Savukārt janvārī viņš veicis šādu ierakstu: «Tu manī iedvesmo sērijslepkavu.»

Otrdiena Vīlandē tiks izsludināta par sēru dienu, tiks izkārti karogi sēru noformējumā, taču mācības skolās pārtrauktas vai atliktas netiks.
Vīlandes skolu vadītāji vienojušies, ka aicinās arī vecākus savus bērnus tomēr laist uz skolām, jo tajās strādās profesionāli psihologi un konsultanti, kā rīkoties šādā situācijā gan skolēniem, gan skolotājiem, gan arī vecākiem.
251 10 75 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 75

0/2000

Mūsu skolās metālu detektori toč nav vajadzīgi, jo kamēr izkratīs no pirmā skolnieka visus bleķa brelokus, tikmēr pirmā stunda būs beigusies... emotion

0 0 atbildēt

man pajāt,skolā nemācos un bērnu nav... strādāju ar lietām ar kurām var ne tikai nogalināt ,bet arī sadalīt ,ta kā..man pajāt

0 0 atbildēt

Varbūt lielajās skolās vajadzētu, bet mazajās nevajag. 

0 0 atbildēt

Tur apakšā ir kaut kas vairāk... šaubos vai viņš nošāva skolotāju deļ sliktas atzimes. emotion

Skolotāji nav nekādi enģeļīši...daži skolotāji terorizē bērnus nenormāli.Bieži vien ari pazemo klases priekšā.Galu galā bērns izdara pašnāvibu emotion Bet to jau neviens neredz un nerunā... visi tik māk nobļaut ,ka bērni ir izlaidušies. Protams ,tam nevar nepiekrist, bet cmon... Domāt ,ka skolotāji ir baigi labiņie? Protams ,ne visi ir vienādi...ir dažādi skolnieki, un ir dažādi skolotāji.

3 5 atbildēt

Baiga maksa COPY PASTE NO KASJAUNS, DELFIEM.lv utt. VAU 

 

LIELS MINUS.

4 9 atbildēt

RAKSTS NEDERIGS NOTEIKUMU DEL.! LUDZU IZDZESIET.

1 9 atbildēt

nav ko puiku nosodīt. Ja "gada skolotāja" puisi pakļāvusi mentālam spiedienam, tad nav nekāds brīnums ka saņēma to ko pelnīja. Es zinu šos " gada skolotājus ", daļa no tiem tiešām ir pelnījuši svina gabalu gaļā. Visu cieņu puikam kas to izdarīja. Gan izsēdēs savu laiku un viss būs kārtībā.

7 36 atbildēt