local-stats-pixel fb-conv-api

AKTUĀLI: Slepkavība Igaunijas skolā!75

251 10
Kādā skolā Igaunijas pilsētā Vīlandē pirmdien izcēlusies apšaude, kurā gājis bojā skolotāja, ziņo «Postimees». Policija informē, ka izsaukumu uz skolu saņēmusi plkst. 13:55. Neviens cits cilvēks nav cietis.
Igaunijā pēc skolā notikušās apšaudes Skolu valdītāju apvienības pārstāvis Martins Kāsiks izteicis viedokli, ka apšaudes arī igauņu skolās kļūs par realitāti agri vai vēlu. Šā iemesla dēļ notikušas jau dažāda veida apmācības, raksta Postimees.
Jau iepriekš satraukto igauņu uzmanību pievērsa līdzīgi notikumi skolās Somijā 2007.gadā un 2008.gadā. «Skola Rokkā piedāvāja apmācību projektu, kā skolotājiem uzvesties krīzes situācijās, un visas skolas šīs apmācības izgājušas,» teica Kāsiks. «Visi skolu vadītāji ir norīkoti pārrunāt ar savu kolektīvu notikušo maksimāli atklāti. Psihologu un sociālo darbinieku ikdienas darbs saistīts ar to, lai šādus gadījumus paredzētu jau laikus. Šādi cilvēki mūsu skolās ir ļoti vajadzīgi,» sacīja Kāsiks.
Policijā informēja, ka apšaudi veikušais 15 gadus vecais puisis iepriekš nav izdarījis pārkāpumus, taču aprīlī bija uz skolu atnesis nazi. Igaunijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Vahurs Rūts sociālajā tīklā «Facebook» ievietojis attēlus par šaujamieročiem un karu, kā arī aprīlī ierakstījis: «Nenosodiet mani par to, ka esmu kluss. Neviens skaļi neplāno slepkavību.» Savukārt janvārī viņš veicis šādu ierakstu: «Tu manī iedvesmo sērijslepkavu.»

Otrdiena Vīlandē tiks izsludināta par sēru dienu, tiks izkārti karogi sēru noformējumā, taču mācības skolās pārtrauktas vai atliktas netiks.
Vīlandes skolu vadītāji vienojušies, ka aicinās arī vecākus savus bērnus tomēr laist uz skolām, jo tajās strādās profesionāli psihologi un konsultanti, kā rīkoties šādā situācijā gan skolēniem, gan skolotājiem, gan arī vecākiem.
251 10 75 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 75

0/2000

Kāpēc slepkavību nosauca par apšaudi? Apšaude būt šaušana bez konkrēta mērķa vai cīņa. Bet tieši šāvieni uz vienu mērķi manuprāt ir vairāk nošaušana vai vienkārši slepkavība.

55 5 atbildēt

Nemaz nebrīnītos ja tas būtu noticis kādā Latvijas skolā, ir pietiekami daudz cilvēki kam vāji nervi,  bet laikam mūsēji tomēr visu tur vairāk iekšā sevī...

Žēl bojā gājušo skolotājas tuviniekus...

31 7 atbildēt

Igaunu filma vel ir KLASS ari labs gabals, bet skumjs! 

17 5 atbildēt

Kurš to būtu domājis ,ka skolotāja profesija ir tik bīstama. 

17 7 atbildēt

Traģēdijas notiek visur - gaisā, uz ūdens, uz autoceļiem, arī skolās. Nekur neviens nav pasargāts. Ja detektoru dēļ viņš to neizdarīs skolā, viņš to izdarīs pie skolas, parkā, rotaļu laukumā etc. Tās būtu tikai liekas izmaksas.

7 0 atbildēt

Nu tā viņš ir, 15 gados zēns pilnīgi neko nesaprot no dzīves un cenšās kautko panākt, šoreiz letāli, līdzjūtību aizgājušā tuviniekiem.

7 0 atbildēt

Vēl viens jautājums, kas jāuzdod- kā ierocis vispār varēja nokļūt pusaudža rokās?

5 0 atbildēt

Nav normāli, ka bērni uz skolu nes ieročus, vienalga, aukstos vai karstos. Ja ceturtajā klasē bērns var draudēt klasesbiedram ar līdzatnestu kabatas nazi, tad tas ir briesmu signāls, kurā derētu ieklausīties.

8 5 atbildēt

     Kur un kā pusaudzis ieguva ieroci?Sāksim jau ar to.Ne velti ir izdomāts ,ka ieroča īpašniekam ierocis jāglabā nevis kaut kādā skapī bet SEIFĀ ,izjauktā veidā un munīcija pilnīgi atsevišķi citā nodalījumā,kura arī ir zem atslēgas.Nevis kaut kādā šūplādē vai zem spilvena.

     Protams šī ir ļoti nepatīkama un sarežģīta situācija.Es pat nevaru iedomāties,ko pedagogi un/vai paši skolnieki var darīt šādās situācijās.Labu,nevis kaut kādu, psihalogu nenolīgsi katrā skolā.Patiešām stulba situācija un pretīgs gadījums.     Līdzjūtība skolotājas radiniekiem un draugiem!

3 0 atbildēt

Jācīnās ar iemesliem nevis sekām.

Un jā, jau daudzu pieminētā filma "Klase". Viņiem, acīmredzot, tā ir daudz aktuālāka problēma nekā pie mums.

3 0 atbildēt

Latvijā tas nav tik aktuāli. Tikai tie gadījumi, kad kāds gudrinieks ienes granātas vai vēl kaut ko. Bet katrā skolā detektorus. Dažas skolas normālas mēbeles nevar atļauties piepirkt.

2 0 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt

es zinu kāpēc šāva. dod 5eur, pateikšu!

1 0 atbildēt

Tik tālu nu noveda tā demokrātija un humānisms, skumji  emotion

9 8 atbildēt

Cilveki ir bezjedzigas butnes. To dzivibas neko nenozime. 7 bilijoni.

1 0 atbildēt

Domaju ka tas nav iespējams, jo tada gadijuma es pat pildspalvu nevarētu ienest! emotion

1 0 atbildēt

Ja būs metāla detektors tad es ar siksnu netikšu iekšā emotion

1 0 atbildēt

Nevienam detektorus un jebkācu citu drošību nevajag, līdz kaut kas notiek. Tad arī sāk reāli domāt. 

1 0 atbildēt

Vēlētos aicināt pievērst uzmanību SPOKI.LV ADMINISTRĀCIJAI un kaut kādām Latvijas drošības instutūcijām uzmanību uz lietotāju TumsonīgaisEGO http://spoki.tvnet.lv/profils/sizev ; Šādi izteicieni liecina par bīstamām tendencēm, un šoreiz pat šis ir nopietni. 

2 1 atbildēt

Es neuzskatu, ka skolotāju sadūra bez iemesla, gan jau bija uzkurinājis skolnieku, pats esmu mācījies pie riebīgiem skolotājiem, vienīgi par slepkavību nebiju domājis...

1 0 atbildēt