local-stats-pixel fb-conv-api

12 reliģiski izteicieni, par kuriem derētu padomāt47

534 7

Vienkārš ir par ko padomāt. Un es ceru, ka Tu tiešām arī padomāsi. Šie izteicieni lika man pašai aizdomāties par to, kāda ir reliģijas nozīme cilvēku dzīvē.

534 7 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 47

0/2000

piekrītu autoram, kapec vajag pāragri pieņemt, ka viņa nav reliģioza? varbūt viņai ir smuks ķermenis, viņai patīk kaķi, tas jau ir + manā grāmatā. un vispār kā šis nezvērs uzdrīkstas piedāvāt viedokli, ka tajos gados hipotētiskais es bija negudrāks nekā viņa, esmu pārliecināts, ka matemātikā ar visu savu nezubrīšanois es būtu nolicis eksāmenu labāk nekā viņa, ja viņa būtu nezubrijusies. un jūs abi uzvilkāties par vecuma kritiku lol

2 0 atbildēt
Cik nožēlojami, ka es atsaucos uz seriālu, taču man palika atmiņā kā to pasniedza Ragnārs Lodbroks no "Vikingiem". Vīrs, kas visu dzīvi ticēja pagānu dievībām, kas no parasta lauksaimnieka kļuva par valdnieku, un kas bija saskāries arī ar kristietību, pirms savas nāves teica, ka "Nevis dievi, bet cillvēks ir sava likteņa pavēlnieks. Dievi ir cilvēka radīti, lai sniegtu atbildes, kuras sniegt sev pašiem cilvēki baidās". Reliğija ir elites radīta, lai varētu kontrolēt cilvēku masas. Piemēram, kristietība. Šķiet nevainīga reliğija, kas māca tikai labu. Tā māca būt labsirdīgam un visus mīlēt. Rezultātā, cilvēki paliek par paklausīgu pacifistu pūli un brīnās, kur tad ir Dievs un kāpēc viņš ir tik nežēlīgs, jo badā taču mirst bērni un notiek kari. Neviens "Dievs" nav tik nežēlīgs, kā Dievs savā būtībā.
1 0 atbildēt

Kopš kuriem laikiem argumentu izteikšana ir tīņu pazīmes? 

Varbūt tu tikai gribi redzēt to, ka esmu uzvilkusies, lai gan mans mērķis bija tikai paskaidrot to ko tu nesaproti.

2 1 atbildēt

Nomierinies, tavi uzskati par mani ir maldinoši.

1. Es neuzskatu, ka zinu visu

2. Man spilgtie toņi apkārt ir 20%

3. Nevajag spriest par citiem pēc sevis. To, kāds tu agrāk biji, mani neinteresē. Taču es stipri šaubos, ka tu manā vecumā biji tāds kā es. Ne gados ir pieredze, bet gan pādzīvotajā. Un es nesaku, ka esmu nereāli gudra, es saku, ka es ticu tam, kam ticu. Un tu vienkārš nedrīksti uzskatīt manus uzskatus par nepatiesiem. Jo tie jau ir aizspriedumi par vecumu. 

13. Cilvēki māk nosodīt citu uzskatus, bet pats neticēt nekam. /Elys/

2 1 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

Reliģija ir sociāls konstrukts, tā tika izveidota lai apvienotu vieglprātīgos zem vienas ideoloģijas. Par cik cilvēku psihe ir ļoti viegli ietekmējama un kontrolējama, reliģija to izmanto savā labā un iebiedē neaptēstus cilvēkus ar dievišku sodu, ja tie nespēs sekot noteiktām ideoloģijas morāles vērtībām. Kristieši mācīs mīlet un piedot pat saviem ienaidniekiem, Musulmaņi mācīs džihadu allaha vārdā pret neticīgajiem, Ebreji saviem mācīs, ka viņi ir dieva izredzētie un goyimi nav labāki par insektiem. Mēģini noliegt kaut vienu no šīm ideoloģijām un sliktākajā gadījumā tev galvu nocirtīs. Šeit vairāk neiet runa par to, vai dievs eksistē vai nē, šeit iet runa par cilvēku idiotismu un naivumu. Ja cilvēkam 100 reizes kaut ko iestāstīsi, tad tas pieņems to par patiesību un beigās ar pilnu pārliecību vēl aizstāvēs.  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Jinsei de mottomo oroka-sa wa jibun o azamui suru kotodesu.
0 0 atbildēt

Manuprāt, reliģija ir labs politiskais līdzeklis, jo piemēram pagātnē norvēģu vadoņi kristietību pieņēma ne jau tāpēc, ka viņi ta baigi ticētu, bet gan tāpēc, ka tas nedotu ieganstu citiem vadoņiem uzbrukt viņu teritorijām, attaisnojoties ar "kristīšanu". Ja senči būtu kristījušies mierīgā ceļā, tad varbūt apvienoti mēs tiktu ātrāk. Reliģija var kalpot arī par identitātes zīmi. Bet tā... Es pārsvarā vienmēr esmu bijis ateists.

0 1 atbildēt