local-stats-pixel fb-conv-api

Divkosība?124

620 8

Pēdējā laikā ar vien vairāk acīs sāk krist dažādi "share" un "Like" tipa raksti facebook`ā, kur cilvēki cītīgi dalās ar cietsirdīgajiem stāstiem, cik cilvēki ļauni izturās pret dzīvniekiem, tad nu ienāca prātā ar dažiem padalīties un pastāstīt, kā es to visu redzu...

620 8 124 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 124

0/2000
Man tagad gaļa jāpārstāj ēst?
12 1 atbildēt

Visos piemēros ir redzama dzīvnieku spīdzināšana, liekot tiem ciest ilgstošas sāpes. Laukos labs kāvējs cūku nokaus pāris sekunžu laikā - dzīvnieks ir dzīvojis tam pienācīgi labos apstākļos un aprūpēts.

Cita lieta ir lielās kautuves, kur kāvējiem tā ir jau rutīna un viņiem vienalga par dzīvnieka sajūtām.

Cilvēks ir plēsējs, nevis trusis, kam zāli vien grauzt, lai, redz, nevienam nenodarītu pāri. Tad jau arī kaķim jāaizliedz peles ķert, jo tas to dara prieka pēc. Mācīsim vilkiem grauzt apelsīnus un lauvai varbūt iegaršosies banāni.

11 2 atbildēt

Tagad sāku saprast ,ka man nav jābaidās no dzīvniekiem ,bet gan no cilvēkiem.emotion

9 0 atbildēt
Ne velti, jau vairāk kā 10 gadus nelietoju uzturā gaļas izstrādājumus... Un bļāvējiem, esmu dzīvs un vesels, zobi un māti nav atkrituši, gultā viss čikiniekā, bet bērns nezin, kas ir nopietnas saaukstēšanās!!! Peace!
8 0 atbildēt

Ja godīgi, es tiešām vienmēr pārbaudu vai jakas un citas lietas, ko pērku, ir no īstas ādas vai nav. Jo īstas ādas apģērbu neparko nevilkšu. /Veģetāriete/

Es pat neesmu mēģinājusi soju lietot, man tāpat iztikt sanāk normāli, asinsanalīzes labas, nekas netrūkst. Visas tās potenciālās veselības problēmas lielākoties ir tikai aizbildinājumi. Es pieļauju, ka dažiem tiešām varētu būt tāda organisma īpatnība, kas liedz pievērsties veģetārismam (mūsdienu slimības ir pārsteidzošas), bet kopumā...

7 0 atbildēt

Mazliet konsekvences cilvēku attieksmē gribētos, tas tiesa. Cilvēce pieradusi dzīvniekus šķirot ēdamajos, apčubināmajos un ManNavNeJausmasKāpēcViņšEksistē dzīvniekos. Pret vieniem ir tāda attieksme, pret otriem citāda. Un loģikas tur nav nekādas.

6 0 atbildēt

Mūsu pasaulē, mūsu kultūrā tā ir iegājie. Un tur neko nevar padarīt! Katrs pats var izvēlēties ko ēd,vai neēd. Es, teiksim neēdu aitas un truša gaļu.Šobrīd, jo nu nesmeķē. Cūka,vista, liellops-pašā laikā. Suns, kaķis,šinšilas,kāmīši nu nav manā ēdienkartē līdz brīdim,kad nesāksies galējs bads,vai nebūsu ekskursijā uz kādu eksotisku vietu, kur viņus ceļ galdā kā nacionālo ēdienu. Musulmaņi neēd cūkgaļu, bet,ja gribēsies-apēdīs savu sievu. Taizemē cieņā insekti. Citur vēl kaut kas. Audzēt dzīvnieku gaļas uc produktu ieguvei nav nekas slikts, ja tos pēcāk pieņemamā veidā " likvidē". Savukārt cietsirdība,lai apmierinātu kāda sadistiskās vēlmes, nav pieļaujama nekādā gadījumā, ne pret vienu sugu un indivīdu!

6 0 atbildēt

Varbūt pat par rakstu negribētos likt to -, jo +/- ir taisnība (lai gan pilnībi riebās pāris vietās, kā tika pasniegtas), ka cilvēki ir nežēlīgi, bet, palasot komentārus, nevaru vairs likt +, jo apbrīno tavas prāta spējas.

Tev pasaka reālu argumentu, un tu pasaki, lai iet un izglītojas.

Vienmēr ir bijusi un būs gaļas ēšana. Ne šis, ne kāds cits raksts to neizmainīs.  Turklāt garšo baigi labi emotion

6 1 atbildēt

 

Vegāniem nav jālieto nekādas šprices vai tabletes. Sojas pupiņas ir pilnīgi normāla pārtika.  Kas gaļā ir neaizvietojams?  Cūka nezin ka viņa tiek spīdzināta? Tev kāda izglītība?  Dzīvnieki jūt sāpes un emocijas tieši tāpat kā cilvēki.  Salīdzini savus ilkņus ar omnivorvu. Būtu labāk nepieminējis ko tādu emotion 

4 0 atbildēt

Tā titulbilde(8.) tā kā ar āmuru precīzi pa naglu!!!Bet par to kaķa saplosīšanu,nu nevar tā darīt,jo tas nebija vajadzīgs.Cūķus audzēs un kaus tāpat,jo bez tā nu nevarēs,tā pat bez piena neiztiks un citiem piena produktiem nu neiztiks.Vienīgi tikai KĀ to dara un tas ir pats galvenais.Bet nākotnē,ne tik drīz, viss mainīsies,jo kaut kādā laboratorijā izdevās sintizēt izaudzēt gaļu kā tādu un tā,es domāju un ceru,būs nākote bez dzīvnieku slaktēšanas un spīdzināšanas.Un par to mērkaķīti cirkā,personīgi es jau sen atpakaļ zināju,ka cirka dzīvniekiem pilnīgi visiem,vai tas ir sunītis,vai zilonis,nav viegli,pilnīgi visi viņi tiek spīdzināti lai panāktu to "grjobano" rezultātu.Tāpēc es nemaz i nepērku biļetes,kur programā ir  numuri ar dzīvniekiem.Tāpēc ka es zinu KO TAS NOZĪMĒ lopiņam.Ir vēl tak viena skandaloza dokumentālā filma par cirka dzīvniekiem...++

4 0 atbildēt

Viena no retajām reizēm, kad tev piekrītu.Uzskatu ka kažokādas nav praktiska lieta, varbūt tad, kad ziema nāk, kautko vilkt vajag.Bet tā - tas vienkārši tāds statusa simbols.Un arī par to, ka jāvelk kautkas ziemā, arī nepiekrītu, jo veikalos ir takš ziemas jakas no Gore-tex un kevlara materiāliem, silda tikpat labi, un ir lētākas nekā kažoki.Tagad viņi diemžēl savu praktiskumu pazaudējuši.

3 0 atbildēt

 

Nu tad jau manīs, cik daudz laika tas prasīs. Bija vajadzīgas vairākas paaudzes, lai amerikā melno rasi beigto izverdzināt, saprotama lieta, ka paies zināms laiks lai beigtu diskrimenēt dzīvniekus. Bet to tikai laiks rādīs...  Jā, vēzi tiešām daudz kas var izraisīt, bet visi faktori nav vienlīdz bīstami, un tā nu ir sanācis ka mūsu diēta ir vadošais un dzīvnieku valsts pārtikas patērīņš ir galvenais faktors no mūsu diētas. 

3 0 atbildēt

Nu tad iznīcinam visus gaļēdājus un miers, jo viņi visi ir briesmoņi. emotion

3 0 atbildēt
Es tev piekrītu,bet cilvēks ir pārāk mantkārīga būtne un diemžēl visas aitu,cūku, šinšilu ub citas fermas netiks likvidētas.. Vienīgi nesaprotu, kā var likt dzīvniekiem dzīvot tik drausmīgos apstākļos, vēlāk ar mierīgu sirdsapziņu drausmīgi nonāvējot. Šeit dominē tikai nauda, bet kur paliek tā cilvēcība?
3 0 atbildēt
Starp citu, zobi evolūcijas gaitā ir mainījušies tieši tad, kad bija neolītiskā revolūcija, t.i. augu un dzīvnieku domestikācija, jo cilvēki sāka ēst vairāk apstrādātu, mīkstāku ēdienu, līdz ar to vairs nebija nepieciešamības pēc tik spēcīga žokļa. Viņiem arī trūka visas iespējamās uzturvielas, bet šoreiz ne par to. Tātad, ja tu tik ļoti atbalsti šo teoriju par to, kā cilvēki ēda akmens laikmetā un ja tu tik ļoti pārdzīvo par tiem zobiem, tev būtu jāēd jēla gaļa, jo karbonādītēm, burgeru gaļai, vistas nagetiem (vai ko tu tur ēd) ir tik pat liela nozīme mūsu žokļa deformācijā kā plant based ēdienam. emotion (Starp citu, man šķiet, ka jebkuram ir vairāk vai mazāk skaidrs, ka pie mazu bērnu zobu bojāšanās ir vainīgs kas cits. Man pašai bērnībā tas zobi bija pamatīgi bojāti pārsaldinātu tēju un saldumu kā tādu dēļ, tuklāt gaļu es tolaik ēdu, tomēr manu zobu stāvoklis bija pārsteidzoši slikts)
3 0 atbildēt

Un par to kapēc pa kaķa slepkavību visi šausmās, bet par cūkām un govīm vienalga, varu paskairot.Kaķi, suņi, papagaiļi, utt. mums ir mājdzīvnieki, kuri mums ir diezgan dārgi, tapēc ja nogalina, tad visi kājās.Bet govis, cūkas, vistas arī ir mājdzīvnieki, tikai mēs no viņiem iegūstam dažādus produktus, kurus izmantojam ikdienā.Takā tā ir diezgan ierasta lieta, un lielākoties visiem po*uis.

2 0 atbildēt

Gaļa netiek lietota tik daudz emotionemotionemotionemotionemotion Cilvēks NEKAD savā pastāvēšanas laikā nav ēdis tik daudz gaļas kā šobrīd NEKAD!!! emotion

2 0 atbildēt

Par domu +, par muļķību -.   Hmmm... Nu, lieku -, lai gan taisnīgi (pa vidu) būtu nelikt neko.

7 5 atbildēt

Pagalei vienmēr ir divi gali. emotion

2 0 atbildēt

Tur jau tā lieta.Agrāk jau tā nebija pārāk liela problēma, jo cilvēku bija mazāk, Maltītes arī galvenokārt sastāvēja no graudiem un citiem produktiem, jo ziemā gaļu faktiski nevarēja dabūt, jo kaut lopu būtu pārāk dārgi, jo viņš bija diezgan vērtīgs.Gaļa arī uz galda bija tikai dažas reizes gadā - Svētkos, un tajā laimīgajā reizē, kad dabuja (Es runāju par zemniekiem, bet valdnieki gan gaļu tērēja milzīgos daudzumos).Diemžēl tagad jau ir 7 milijardi cilvēku, gaļu var atļauties aizvien lielāks skaits, kautkā tas pieprasijums ir jāapmierina.Tapēc tik milzīgas un nežēlīgas fermas, ar kurām baro pasauli. Dēļ viņām arī lietusmežus nolīdzina priekš jaunām, jo ar vecajām nepietiek, kā arī priekš barības.Es neesmu pārgājis vegānu pusē, vienkārši izstāstu savu redzējumu

2 0 atbildēt