local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiek mūsu ielās?8

101 0

Katru dienu uz ielas nonāk neskaitāmi dzīvnieki, kuri kādam kļuvuši lieki. Vai nu mazais mīļais kaķēns ir izaudzis, vai mazais kucēns, ar kuru bija tik jautri spēlēties ir izaudzi un tas katru dienu trīs reizes jāved ārā, arī ziemā, kad ''saimnieks'' ir noguris un neēlas nekur salt, kamēr mīlulis nokārto savas dabiskās vajadzības. Vai arī ģimenē ir uzradies mazulis un vecāki uztraucas, ka suns vai kaķis nodarīs tam pāri (kas ir pilnīgs fufelis, jo suņi aizsargā savus saimniekus un viņu atvases). Es, protams, neapgalvoju, ka bērnu jebkurā gadījumā drīkst atstāt vienu kopā ar suni, jo, ja 2gadnieks plēs suni aiz asīm un baksta tam acis, protams, sekos reakcija. Bet tā vietā, lai meklētu saviem mīliļiem, kas jums dāvā augstāko uzticību un mīlestību, cilvēki nemeklē tiem labas jaunas mājas, bet gan brutāli izmet dzīvnieku ārā, lai tas parūpējas pats par sevi kā nu prot. Un vēl lielāka bēda - šie dzīvnieki netiek kastrēti un vairojas. Tie apdzīvo daudzdzīvokļu māju pagalmus un pagrabus (bieži vien cietsirdīgi cilvēki mēģina šos dzīvniekus noindēt) un kļūst par pilnīgiem mežoņiem un mirst no slimībām un infekcijām, kas būtu ārstējami, ja vien cilvēki pacenstos to darīt. Šādi cilvēki ir, bet to nav pietiekami daudz, lai palīdzētu visiem. Vēlos izteikt vislielāko cieņu un godu sekojošiem cilvēkiem: Ildzei Leimantei, Monikai Sadovskai, Ingvildai Aumeistarei, Ligitai Samulei, Gunitai Graumalei, Ingunai Kiperchukai, Artai Krūmiņai, Andai Lejniecei un Pārlai Straumei (ja esmu kādu piemirsusi, tad lūdzu atvainojiet :( ).

101 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Vispirms kastrācija, jo mīž un kož, lai aizstāvētu teritoriju. Un vēl arī idiotiski saimnieki, kas savu kaķi sit, kliedz uz to, kas mincis negrib, lai to ņurca pa rokām!!!!!!! Ne visi kaķi ir tādi, kuriem patīk cilvēku mīlestības apliecinājumi un ja tie tiks uzspiesti, tad atbilde būs agresija. Esmu redzējusi kā tiek sabojāti daudz normālu kaķu vien saimnieku stulbuma dēļ. Kaķis nepiedzimst psihs, to tādu padara īpašnieks! Dzīvnieks aizstāvas kā vien prot un ja jūs vēlaties dzīvnieku,kas pacietīs visu un mīlēs neskatoties ne uz ko, tad ņemiet suni!!!!!!!!!!! Kaķa mīlestība ir jānopelna!!!!

3 0 atbildēt

Dohh... tie kaķi ir vissur..xDD emotion

2 2 atbildēt
Oho, tik daudz izsaukuma ziimju. Pieliec veel paaris un visi noteikti aizdomasies par Tevis sniegto informaciju.
0 0 atbildēt
Atkal, lec uzreiz virsu nevainigam komentetajam. Es te kautko rakstiju par zveru dzivibas vertibu?
0 0 atbildēt

Jāpiebilst, ka savā dzīvē esmu izglābusi vairākus dzīvniekus, kas vienkārši ''uzgadījās''. Pirmais bija pavisam mazs kaķēns, kas ņaudēja malkas kaudzē, tam pat actiņas nebija atvērušās, es lūdzos gatera strādniekiem, vai tie nevar pieņemt kaķēnu (man bija vien 9 gadi ), bet man atteica. Paņēmu uz mājām un izlūdzos mammai, lai varam to paturēt. Viņa sākumā nepiekrita. Deva tikai pagaidu mājas. Kaķu bērn nemācēja ēst normāli, tāpēc piesūcinājām vati ar atšķaidītu pienu un devām viņam to zīst. Guļvietu iekārtojām spainī ar segām. Tad kad mincis paaugās mammas sirds atmaiga un mincis palika pie mums. 

Tad nākamais zvēriņš ija jūrascūciņa, kuru saimnieki bija gatavi izmest, tagad tā vēl joprojām dzīvo pie mums un kraukšķina savu mīļāko kārumu - gurķi. tāpat pieņēmām šķūņa strīpainīti, kas izveidojās par sociālu kaķi, kurš mīl ziemas naktīs gulēt cilvēkiem uz kājām, lai siltāk. 

Vēl no bada nāves mežā ziemā izglābām nepilnu gadu vecu suni, kurš izrādījās tik uzticīgs un dzīvespriecīgs, ka labāku nemaz nevar vēlēties.

Pēdējais dzīves pabērns mūsu mājās ir krievu zilais kaķis, kura saimnieks aizgāja aizsaulē.

Labprātīgi un gaidīti esam pieņēmuši vien vienu kaķi, siāmas jaukteni.

 

Tā, ka mums mājās jau ir minizoodārzs.

0 0 atbildēt