local-stats-pixel fb-conv-api

Mīti un fakti par cukura diabētu.51

961 0

Sveiki spoki.

Nesen spokos manīju interesantu receptes rakstu no MissElīna. Viss jau būtu lieliski, ja vien nebūtu „gudro” komentētāju.. Visi kā viens komentēja, ja apēdīs kūku, dabūsi diabētu.. Sviests kaut kāds.

Internetā ir ļoti daudz informācijas, bet ne vienmēr tā ir taisnība. Labs piemērs ir populārais interneta saits 9gag. Šad tad, tur pavīd kāds ieraksts par supersaldiem ēdieniem un uzreiz ir komentāri par diabētu. Mani, personiski, dažreiz aizskar tādi komentāri, jo es pats esmu 1.tipa diabētiķis. Tādēļ, es gribētu vismaz nedaudz izglītot citus..

961 0 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 51

0/2000

Man ļoti patīk šādi izglītojoši raksti, taču vienus aizstāvot nevajag apvainot citus komentētājus. Lūk, aizvainojošā frāze: Visi kā viens komentēja, ja apēdīs kūku, dabūsi diabētu.

0 0 atbildēt

Esmu viens no jauniesiem, kuram jaunība ir jāsamierinās ar Diabētu 1. 

Hate this so much...

0 0 atbildēt

Tātad diabēts parādās no liekā svara un/vai iedzimtības?

1 4 atbildēt

Lai gan pats neesmu diabētiķis, es šo tēmu nedaudz esmu izstudējis. Man patīk kā liela daļa diabētiķu saka, ka var ēst visu, jo tā nav. Insulīnu jāievada organismā vairākas reizes dienā t.i. pēc katras ēdienreizes, pirms un pēc gulētiešanas (tad ievada saucamo "garo" insulīnu) un arī citos noteiktos laikos. Tātad, kā šie insulīna ievadīšanas laiki saistīti ar ēšanu? Insulīnu ievada noteiktās devās, kuru daudzumu nemaina. Ja tu apēd veselu kūku, tu iešļircē insulīnu. Ja tu apēd pus-kūku, tu tik un tā iešļircē insulīnu. Kāda starpība? Cukura līmenis ar laiku palielinās tādā veidā, ir pat dzirdēti tādi kadri, kas dzīvo ar 12 "promilēm" cukura nedēļu un vairāk, uzskata, ka tas nav nekas liels, normāls cukura daudzums ir 4.3, pieļaujams ir vēl 7. Kas tad notiek, kad cukurs ir vairāk? Tiek bojāti nervi. Ar laiku vairs nevar sajust savus pirkstus tik labi, kā kādreiz sajuta u.t.t. (Tas vēl ir tas mazākais) Ja tu esi diabētiķis, tad IR jānotur normāls cukura līmenis, nepotējat sev iekšā to, ka viss ir labi, jo tā nav!

0 5 atbildēt
0 7 atbildēt

HA! neizglitoji mani es aizvien rēcu par jums diabetiķiem! sevis durejiem, kaa klajas ar sļircēšanu??? emotion baigais kaifs būt diabētiķiem, ne? durties katru dienu, ka narkošam emotion emotion karoč es savai tagadejai meitenei un nakamjam vnm atcerēšos pajautāt vai nav diabets ģiemnē!

HA! beidz est tās kūkas vienreiz! varbūt diabets beigsies! HA! emotion

0 24 atbildēt