local-stats-pixel fb-conv-api

Tev NEBŪS pīpēt visur, kur pagadās!79

348 11

Šodien spēkā stāsies grozījumi likumā, kas paredz stingrākus smēķēšanas ierobežojumus.

Likumā par tabakas izstrādājumu realizāciju, reklāmu un lietošanu cilvēka tiesības uz tīru un labvēlīgu, ar tabakas dūmiem nepiesārņotu gaisu un tiesības nepaaugstināt smēķēšanas izraisītu slimību risku ir prioritāras salīdzinājumā ar smēķētāju interesēm smēķēt.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā, turpmāk citas personas klātbūtnē nedrīkstēs smēķēt nevienā vietā, ja persona pret to iebildīs. Tā, piemēram, smēķēt nevarēs uz daudzdzīvokļu māju lodžijām un balkoniem, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebildīs. Turpmāk smēķēt būs aizliegts ne vien izglītības un ārstniecības iestādēs, bet arī šo iestāžu lietošanā esošajās telpās.

Likumā mainīta arī smēķēšanas definīcija, iekļaujot tajā arī elektronisko smēķēšanas ierīču lietošanu. Līdz ar to turpmāk elektroniskās smēķēšanas ierīces nevarēs smēķēt visur tur, kur jau šobrīd ir aizliegts smēķēt tabakas izstrādājumus.

Savukārt no nākamā gada 1.janvāra spēkā stāsies arī jauni tirdzniecības ierobežojumi, piemēram, tabakas izstrādājumus nevarēs tirgot valsts un pašvaldību iestāžu telpās. Šis ierobežojums gan neattieksies uz Nacionālos bruņoto spēku un ieslodzījuma vietām, kurās ievietoti pilngadīgie ieslodzītie. Tabakas izstrādājumus nevarēs tirgot sociālās aprūpes iestādēs, izglītības iestāžu dienesta viesnīcās un šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās. Precizēts, ka tabakas izstrādājumu nevarēs tirgot ne vien ārstniecības un izglītības iestādēs, bet arī šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās. Tāpat turpmāk tabakas izstrādājumus nevarēs pārdot ar interneta starpniecību.

Lai uzlabotu tabakas izstrādājumu pārdošanas kontroli, turpmāk ikvienam tabakas izstrādājumu un augu smēķēšanas produktu pircējam vecumā līdz 25 gadiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments neatkarīgi no tā, vai mazumtirgotājs to ir pieprasījis.

348 11 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Pilnīgi bezjēdzīgs likums!..Ja es pat uz savas lodžijas nevarēšu pīpēt..?!..Tad,drīz arī nopirsties nedrīkstēs??Šitais sviests tik mālē acis cilvēkiem,lai novirzītu uzmanību no krietni aktuālākām problēmām veselības aizsardzības jomā un medicīnā,-vispār!...Ta nu gan pīpmaņi te baigi visus indē,ka rodas valsts mēroga kataklizma..emotion emotion

2 0 atbildēt

Drīz mošk arī ar seksu aizliegs nodarboties?? Ja jau uztraucas par gaisu mošk uzreiz taisam ciet visas rūpnīcas? Rīgā gaiss tā pat nekad nav.

2 0 atbildēt

pa TV teica kad šo pieņems 2016 gadā emotion

2 0 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt

Kā zinādams pirms 5 dienām atmetu ilgus gadus marinēto netikumu emotion

2 0 atbildēt

Man po***. Taapat neko neizdariisi . emotion

1 0 atbildēt

Anglijā, par smēķēšanu darba vietā vai darba automašīnās ir  50-200 mārciņu sods;

smēķēšana pie zīmes, kas liedz to darīt, ir no 200-1000 gbp;

smēķēšana publiskās vietās max 2500 gbp

Bet tā vidēji- sods grozās ap 1000 mārciņām.  Protams, ir dažādas pieredzes, mazliet mazāks sods, ja samaksā 15 dienu laikā utml.

Par tirgošanu nepilngadīgajiem 2500 gbp, ja nav norādes, ka nepilngadīgajiem nepārdod, tad 1000 gbp, ja veikalu pieķer tirgojam 3 reizes 2 gadu laikā, tad sods 20 000, utt.

Vidēji paciņas cena Uk ir 9 mārciņas.

Par nelegālu tabakas ievešanu- 10 gadu cietumsods (vairāk kā Latvijā par slepkavību... forši , ne)  

Un lai arī Lielbritānija ir apdzīvotāka kā Latvija, te ir daudz lielāks piesārņojums pilsētās utml, smēķētāju, lai arī joprojām daudz, tomēr krietni mazāk kā Latvijā.

1 0 atbildēt

Te, kur es dzīvoju, cilvēki smoļī pat veikalos, i visiem pajāt emotion

1 0 atbildēt
Cik labi. Beidzot vairāk neviens nesmēķēs logā un arī pieturā varēs neļaut viņiem tomēr darīt.
4 4 atbildēt

Taisnība, es kā " atmetušais pīpētājs" , ejoit pa ielu, man kāds pa priekšu pīpē, un es jūtu dūmus, un man sāk gribēt pīpēt, tā arī ganjau ir pārējiem, tāpēc visi sīkie pīpē.

Par elektroniskajām gan ir muļķības , es visulaiku nopīpēju, nevienam netraucēja , n ekad  , kaut pūt dūmus sejā, neko nesaka cilvēki, arī vienreiz es izgāju āra uzpīpet no kafejnīcas, un bārmene arī izgāja uzpīpet, tikai es savu E-cigs, viņa sūda tabaku, un teica ka varu iet iekšā pīpēt, nevis te āra emotion

1 1 atbildēt
Pats pīpēju un šie likuma grozijumi neko nedos,labāk aizliegtu vsp tabaku...
0 0 atbildēt

Kārtējais likums kurš netiks ievērots. Nu iestādēm noteikti tie jāievēro emotion

0 0 atbildēt

Tas pats las alkoholu. Nekas nemainījās. Kārtējā darbības imitācija.

0 0 atbildēt

Urļiks ies pa ielu un kurīs, kurš viņam b*** piekasīsies un aizliegs to darīt, idioti...

0 0 atbildēt

Nu un? tad turpināšu smēķēt pēc jaunajiem noteikumiem...es jau tā vnm pīpējot paeju nostāk no cilvēkiem, ja nu kādam dūmi traucē..

0 0 atbildēt

Smēķēšana nav ''barbarisms'',jo viņi nesmēķēja.Smēķēšana ir ''kretīnisms'',kas baro vēl lielākus ''KRETĪNUS'' !

0 0 atbildēt

Tabakas dūms ir veselīgāks nekā no izspūtēja tikko iznākusi gāze, bet nevienam nav pret to iebildums, bet pret smēkešanu ir.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Jesss! emotion Sen bija laiks, jo reāli līdz šim manus: "Atvainojos, bet jūs man bendējat plaušas" un "Atvainojiet, bet vai jūs nevarētu beigt smēķēt bērna tuvumā" atspēkoja ar: "Bet smēķēt nav aizliegts". Un beidzot manus lūgumus būs jāklausa, nu labi, lai smēķē, kad esmu blakus, bet kāpēc ir jāsmēķē mazu bērnu klātbūtnē? Apbrīnoju jaunās māmiņas ar ratiņiem, kūpina ka tikai uziet. Beidzot tas beigsies, nu labi, būsim reālisti, visiem būs po*** ka tu tur iebildīsi, ja policija nestāvēs tuvumā..

2 3 atbildēt
« 1  2  3 »