local-stats-pixel fb-conv-api

Pelnīti – Nepelnītais sudrabs!46

794 1

Lai gan sudraba medaļa Martinam jau kaklā uzkārta vakar, joprojām turpinās diskusijas cik tīri un godīgi tad Aleksandrs Tretjakovs uzvarēja. Gandrīz ik viena galējā skeletona līdzjutēja sirds apakšējā stūrī mīt doma, ka vēl jau ir dopinga testi, vēl ir tādi testi, vēl... Vēl var atņemt un to medaļu iedod Martinam!

Cik īsti pelnīts tad bija Tretjakova zelts?

Nenoliedzami Tretjakovs pēdējo 2-3 nedēļu laikā Soču trasē bija veicis ļoti daudz braucienu un iepazinis šo trasi desmitiem reižu labāk nekā visi pārējie ne Krievijas sportisti. Atstrādāts jau tā labais starts treniņu starta estekādē, lieliska sportiskā forma un milzīgs apkārtējo cilvēku atbalsts.

Kā mēs zinām tad skeletons jau nesastāv tikai no braucēja un starta ieskrējiena. Vēl ir vajadzīgas labas kamanas. Krieviem tās ir. Jeb precīzāk teikt, krievu sportistam tās aprūpē, pielabo un pārzina treneris, kurš ir Vācijas pilsonis. Situācija šeit ir tāda, ka sportists tikai brauc, bet it neko no skeletona kamanām padziļināti nesaprot. Šī situācija ir ļoti izdevīga trenerim, par kuru runā, ka jau neilgi pēc Tretjakova uzvaras viņa kontā ir ieskaitīta pamatīga naudas summiņa. Kāpēc izdevīga? - Krievi ļoti labi apzinās, ka bez šī trenera, vai trenera, kurš ļoti daudz saprot no tehnikas skeletonā, viņu sportisti vairs nebūs tik tuvu uzvarām, bet no otras puses vēl ir Vācija, kura grib atgūt savu treneri un izdarīt krasas izmaiņas savā skeletona pasaulē, jo nu tomēr šogad Sočos Vācijai skeletonā un nu jau var teikt, ka vīriešu bobslejā divniekiem ir diezgan liela izgāšanās. Trenerim būs izvēles iespējas, ja viens kuģis sāks slīkt – varēs pārmesties uz citu. Bet tās jau nav mūsu problēmas.

Interneta hits – video, kur nav tieši parādīts neviens Tretjakova starta ieskrējiens pilnībā. Aizdomīgi? - Jā! Vai tiešām TV operators un režisors būti tik lieli amatieri vai auni, lai to netīšām izdarītu? Labi, bet ko reāli tur varēja Tretjakovs tādu izdarīt? Viņš pats neko. Varianti ir. Kā zināms laiku sāk skaitīt elektroniski mirklī, kad sportists šķērso starta līniju. Protams, ir variants, ka IT puišiem ir likts salikt visu tā, lai Tretjakovam būtu vienmēr labākais starts, tas, ka vienāds – nu neba vienīgais cilvēks uz pasaules, kurš var četras reizes vienu lietu izdarīt identisti, un teiksim IT speciālistiem nebija pārāk liela izdoma vai arī bija pārāk precīzas norādes. Neviens ne skaitot, ne ar rokas hronometru neizmērīs un nepamanīs tās atšķirības starp Tretjakovu un citiem sportistiem. Lai gan kāds TV sporta pārraižu režisors ir izteicies, ka reiz līdzīgā stilā ir palīdzējis arī mūsu sportistiem citā sporta veidā. Šeit skatītājs tiek nostādīts muļķā lomā, kad nav iespējams saprast vai mēs esam apmuļķoti un ja esam tad kādā veidā? Ja Tretjakova vietā neparādītu Martina startus mums būtu pilnīgi vienalga.

Cita, ne mazāk reāla, iespēja ir dažādu smērīšu lietošana, kas varētu uzlabot trasē skeletona slīdamību. Krievijai ķīmisko laboratoriju ir ne mazums, un ne tikai Krievijai. Ir zināms, ka citu valstu pārstāvji ar tādas izmanto. Šādas smērītes kontrolēs neuzrādās, vismaz pagaidām, teiksim bobslejā (līdzīgi arī skeletonā) pirms starta tiek izmērīta slieces temperatūra, lai tā nepārsniegtu noteiktos slieces siltuma griestus un divas reizes ar smilšpapīru nobraukts pār sliecēm. Normālā gadījumā pēc smilšpapīra uz slieces vajadzētu pailkt niecīgām skrāpējumu pēdām, bet šīm ķīmiski apstrādātajām sliecēm to nav. Tas arī varētu izskaidrot kāpēc otrās dienas braucienos Tretjakovam ir lēnāki laiki. Kā zināms tehniskā kontrole ir tikai pēc sacensībām, tātad pēc visiem četriem braucieniem. Ja kāda ķīmija tiek uzklāta pirmajā dienā to vispār nav iespējams konstatēt šajās pārbaudēs.

Lai arī kā mums sāpētu sirds par Martina sudrabu un Tomasa ceturto vietu, tomēr jāatceras, ka tāds ir sports – kāds uzvar un kāds ir pēdējais. Jā, mūsu sportisti bija vairāk pelnījuši šo uzvaru skatoties uz pēdējiem četriem gadiem, bet situācija ir tāda, ka uz tablo ātrākais laiks bija Krievijas pārstāvim, un visi braucieni Martinam nebija tik ideāli. Cik tīra vai netīra bija šī uzvara vairs nav mūsu darīšana un ne jau mūsu sirdsapziņu tas bendēs, bet būsim atbalstoši un priecāsimies, ka mums ir Dukuru ģimene.

794 1 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

Atkarīgs no sporta veida.

0 0 atbildēt

Cits variants - man vienalga.

0 0 atbildēt

Vajadzēja parādīt vai šie skaitot zvērestu neturēja čirikus

0 0 atbildēt

Njā arī olimpiskā zvēresta skaitīšana nelikās pārliecinoša.

0 0 atbildēt

ja krieviem tiešām ir tik svarīgi kurš ātrāk ar ragaviņām no kalna brauc lai jau tiek :D 

0 0 atbildēt

Blled ccalli, newajag te muldet, kriews uzwareja jo trenejas katru dienu sawa estakade, lol. emotion

1 1 atbildēt

Tretjakovs bija liels pluss, ka viņš šajā trase trenējas jau 1-2 menēšus atpakaļ! Bet tapāt Dukurs labākais, bet Dukuram bija žēl, ka viņa brālis neizcīnīja medaļu! Vienmēr medaļu izcīna, kurš ir smagi trenējies!

0 0 atbildēt

Tretjakovs nosmērēja savu sliedi ar lubrikantu emotion thats all folks emotion

1 2 atbildēt

Letiņiem zeltu kā beigta ēzeļa ausis neredzēt. Izdevība krievus nolikt,nevar taču palaist garām tādu iespēj

3 6 atbildēt
Un šis viss, kā jau pierasts, ir raksturīgs latviešu tautai. Nu nemākam mēs ar godu zaudēt. Bij sudrabs, tad ar bij. Tas ,vai tas krievs šmaucās lai paliek uz viņa un Olimpiskās komitejas pleciem. Mums ir sudrabs!
5 10 atbildēt