Marinādei gatavojam stipru melno tēju
Pievienojam pāris lauru lapas un melnos piparus uz aci
Marinādei gatavojam stipru melno tēju
Pievienojam pāris lauru lapas un melnos piparus uz aci
Pārlejam visu ar marinādi tā, lai nēģi būtu pilnībā nosegti un liekam cepeškrāsnī sautēties 30-40 minūtes
Principā gatavs
Vēl siltiem noņemam provi
Pārējiem virsū liekam slogu un atstājam aukstā vietā līdz šķidrums sagalē
Skaistas bildes izdekorētā šķīvī nebūs, jo tie pazūd vēderos zibens ātrumā.
Velti bodnieks nēģi krata,
Jefiņš to pat neapskata:
Zvērus, kas tik kodīgi,
Neēd ļaudis godīgi!
/J. Dreslers/
Hmm, nekad neesmu tos gatavojis un provējis, ieseivošu rakstu, būs jāpamēģina. Paldies.
Jautājums par sālīšanu - tā tiešām nobeidz nēģus un nevajadzēs klapēt ar naža kātu pa to galvām? Kā ar iekšu tīrīšanu? Process parastais- uzšķērž vēderu un iztīra, vai atstāj ar visām iekšām?
Tu zini kā nēģus ķer? Dabū kaķi, nožmiedz kaķi, ieliec ūdenī kur straume un akmeņi beigto kaķi, pec 1 dienas velc ara kaķi un lasi nost nēģus kas piesūkušies
Nēģis piesūcas zivij ar piltuvveidīgo piesūcekni, ar ragvielas plātnītēm pārvīlē upura ādu un ievada brūcē īpašu dziedzeru, kas pēc uzbūves zināmā mērā līdzinās čūsku indes dziedzeriem, izdalītu vielu; tā neļauj sarecēt laupījuma asinīm, tādējādi atvieglojot to iesūkšanu mutē. Viņš no upura izsūc visu, ko vien var: asinis, iekšējos orgānus, muskuļus. Ja neizdodas neko nomedīt, tas neatsakās arī no dažādu nobeigušos dzīvnieku audu sulām. (wiki)
Vienigais, ko es nesaprotu, kapec viniem jabut dziviem pirms salisanas vai jebkada cita veida gatavosanas?