local-stats-pixel fb-conv-api

Mīklas par mīklām jeb konditorejas noslēpumi132

367 0

Laikam latviešu valoda nav bagāta ar vārdiem, ja ar vārdu mīkla apzīmējam gan problēmu, kam jārod atrisinājums, gan miltu izstrādājumu konditorejā.

Šodien rakstu par konditorejas mīklām.

Katram, kas šā vai tā saistīts ar cilvēka māgas prieku sagādāšanu un tās ikdienas vajadzību apmierināšanu, ir izstrādājies savs paņēmienu kopums. Vienam tas iznāk labāk, citam sliktāk, bet trešajam tas ir kā nemitīgs jaunatklājumu process, vienlaikus atlasot un nostiprinot visu jau daudzkārt pārbaudīto.

Lasot recepšu rakstus spokos un citās vietnēs, radās iespaids, ka recepšu rakstītāji un lasītāji bieži vien neizprot pielietotā cepamā pulvera piemērotību un nepieciešamību.

Ceru, ka mūsu speciālisti manu stāstu papildinās un palabos.

Vispirms pārdomas par vieglu un gaisīgu mīklu.

Mīkla, kam raksturīgs vieglums un kā pats nosaukums rāda, tā ir mīkla, kurā daudz gaisa. Vislabākais piemērs tam ir klasiskā olu biskvīta mīkla no 4 sastāvdaļām - olas, milti, cukurs un gaiss.

Olām piemīt īpašība, ka tajās var iekult daudz gaisa, tūdaļ pēc putošanas cepts šāds biskvīts būs ļoti viegls un gaisīgs.

367 0 132 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 132

0/2000

Ieskābuša kefīra pankūkas emotion prātiņ, nāc mājās emotion

4 7 atbildēt
Kāpēc uzturā jālieto ieskābis kefīrs? Vai tad ir tāda nabadzība vai kara laiks, kad arī iepuvušas kartupeļu mizas atzina par ēdamām? Nesaprotu...
1 6 atbildēt
Rasiks ir nekauņa un zagle un pat redzot komentos šūmi nevīžo iznjemt nozagto. Spoki viens otra darbus nezog un neparpublicē. Kauns!
1 8 atbildēt