local-stats-pixel fb-conv-api

Latgales pievienošanās Krievijai28

33 36

Latgale, tā ir zeme, kur vairāk nekā puse iedzivotāju ir krievi. Rēzeknē 70% krievvalodīgo, Daugavpilī 90%, Ludzā 60%, Preiļos 55% un tā parsvarā pa visu Latgales teritoriju....bet ne jau tas ir galvenais. Valoda nav galvenais fakotrs, galvenais ir attieksme kāda ir no valsts, neviens mūs Latgalē neuzskata par cilvēkiem, kaut vai tas fakts ka par pašu darbu Rīgā maksā vairāk nekā jebkurā Latgales pilsētā, latgaliešus uzskata par lauķiem, kurus vidzemē uztver kā citas škiras cilvēkus. Tas nav normāli, ka musu Latgieliešu viedokli neviens nenem vērā . Valstī ir jābūt vienlīdzībai. Attieksmei jabūt vienādai. Neviens nedrīkst man samazināt algu tikai tapēc, ka neesmu no Rīgas.

Krievija bija piedāvjusi sadarboties ar Latviju, bet "paldies" Eiropai par labo padomu to nedarīt. Gandrīz neviens nenovērtē Krieviju, kā potencioālo pavadoni ar kuru varetu tikt laukā no krīzes, ar kuru sadarbojoties plusi būtu abām pusēm, it īpaši Latijai. Latgale ir kā ar virvēm sasieta ķilniece, kurai aizlīmeta mute un nevar pakliegt pec palīdzibas. "Paldies" Latvijai, par to kur jūs mūs ievedat. "Paldies" Eiropai, jus panacāt, to ka mums nav darba, varat aizrities ar savu lēto darba spēku no Latvijas. Jo mums Latgalē bija ļoti daudz rūpnicu, kuras bija celtas tieši no Krievijas....bet re nu Eiropa pacentās, lai mēs paliekam bez nekā. Esmu pateiciga Padomju savienibai, ka vismaz uz brīdi Latvijā bija kārtiba un visiem bija darbs, un bezmaksas augstākā izglītiba un medicīna par ko mes varam tikai sapņot. Ir daudz lietu uz kurām skatoties gribas raudat. Ne visi to sapratīs, jo lai to saprastu, tas ir jāizjūt.

Vienigais risinājums Latgalei iet savu ceļu, Latgalei ir jābūt neatkarīgai un pašai jaizlemj kā pusē būt, lai vel vairāk nekristu pagrimumā.

Mēs varetu vākt balsis par to lai Latgale pieienojas Krievijai, tas ir vienigais veids, lai arī pret mums izturas kā pret cilvēkiem, lai arī mums ir sava neatkarīgā nākotne, lai arī mums ir tiesības izteikties un būt dzirdētiem. Aizgriezt muguru egoistiskajais Eiropai un sākt jaunu dzīvi.

33 36 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Nedomāju, ka tā pievienošanās Krievijai uzreiz atvērs zelta bedri.

3 0 atbildēt

Es pati esmu Latgaliete, taču šim nepiekrītu. Kāda velna pēc mums jāpievienojas krievijai? Lai vēl piemēslotu mūsu valodu? Nu nē taču!Labāk palikt te, tur, kur mēs iederamies un tas ir Latvijā, bet Tu gan vari iet un pievienoties tai Krievija.Man pilnīgi vienalga, ko citi domā par Latgali un Latgaliešiem un ar to ir jāsamierinās.

Un vēl, jūs ar to Krievu skaitu Latgales pilsētās kaut ko sajaucāt, nu galīgi garām

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt