local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir realitāte?51

655 3

Mēs, kas dzīvojam materiālā pasaulē, par realitāti uztveram visu, kas ir veidots no matērijas, t.i. to, ko mēs varam uztvert ar savām maņām, tātad saprotot sīkāko matērijas vienību, vai elementārdaļiņu uzvedību, mēs varētu atbildēt uz virsrakstā uzdoto jautājumu. Tātad, kas ir tas ko mēs redzētu, ja skatītos uz jebkuru no matērijas veidotu objektu caur palielināmo stiklu, kas būtu daudzkārt jaudīgāks par jebkuru teleskopu?

655 3 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 51

0/2000

" vai vispār pastāv tādas īpašības kā ciets, mīksts, slapjš, rūgts, salds utt" Es uzskatu, ka pasaule vispār ir būvēta mūsu smadzenēs, jo gan garša, gan krāsu uztvere, tauste un jebkura cita maņa ir vien smadzeņu interpretēts impulss no apkārtējās vides. Interesantākais ir tas, ka, piemēram, 2 cilvēkiem spektra krāsas viņu uztverēs varētu būt pilnīgi atšķirīgas, bet neviens to nenojaustu, jo kas vienam patiesībā ir zils, varētu tikt dēvēts par sarkanu ārpasaulē, tad viņa zilais arī būtu sarkanais, un viņš to nemaz nenojaustu.  You build your own universe. Realitāte ir tas, kam tu tici :) 

 

Labs raksts ;) +

15 0 atbildēt

"normāla matērija sastāv no 99.9999999999999% (13 skaitļi aiz komata) tukša gaisa."

Nedaudz iebildīšu pret šo tekstu - gaiss tomēr ir gāze, kas sastāv no 78% slāpekļa, 21% skābekļa un 1% argona maisījuma (+vēl citas gāzes ar ļoti mazu procentu) un arī gaiss ir veidots no molekulām. Frāzes "tukša gaisa" vietā pareizāk būtu teikt "tukša telpa" vai "tukša vieta" vai pat šajā teikumā vēl labāk iederētos vienkārši vārds "tukšums".

"Kā mēs zinām no pamatskolas, atoms nav arī pati mazākā matērijas vienība, jo katrs no tiem sastāv no protoniem, kuri salīdzinoši ciešā telpā veido atoma kodolu, un neitroniem, kuri orbitē apkārt kodolam."

Te nu laža nolaista pa pilnai programmai - atoma kodolu veido protoni (pozitīvs lādiņš, diezgan liela masa) un neitroni (nav lādiņa, masa praktiski identiska protonam), bet ap kodolu riņķo elekroni (ļoti maza masa, salīdzinot ar protoniem un neitroniem, negatīvs lādiņš).

Tad vēl - kvantu fizikas idejas pamatlicējs bija Makss Planks, kurš izteica domu par to, ka gaisma ir nevis nepārtraukts starojums, bet nāk diskrētās paketēs, ko nosauca par gaismas kvantu. Bors izveidoja atoma modeli, kas klasiskajos ietvaros varēja izskaidrot ļoti daudzas lietas un tiek izmantots vēl šodien, lai izskaidrotu atomu neielienot pārāk dziļi kvantu fizikā.

 

Bet jā - tomēr uzslava no manis - raksts labs, tāpēc pluss :D

6 0 atbildēt

Jautājums "Kas ir realitāte" ir drīzāk filozofisks nekā fizikāls. Domāju, ka fizikālā kontekstā mēs vēl uz šādu jautājumu nevar atbildēt, ir pārāk daudz nezināmo, tajā skaitā jau pieminētas varbūtības.

quanta = kvants/-i = noteiktas enerģijas porcijas.

4 0 atbildēt

Šis ir tik awesome, tos darbības principus attiecinot uz domāšanas veidu. 

Tādā veidā tu vari veidot pats savu realitāti, tieši tādu kādu vēlies. Sākumā tā ir tava iekšējā realitāte, bet ja pietiekami ilgi par kaut ko būsi pārliecināts, vienu brīdi tas sāks manifestot fiziskajā realitātē.

Ko domā un kam tici, tas tā būs un notiks. Gan labais, gan sliktais.

Tu vari uzhakot pats savu dzīvi, apiet tās škietamos ierobežojumus ar savu domu spēku.

Bet nu tur ir vesela opera vēl...

4 0 atbildēt

Mindblow. emotion Izlasot rakstu, iedomājos, ka cilvēki ar psihiskām slimībām (šizofrēnija u.c.) nemaz nav slimi. Viņi tikai dzīvo citā realitātē, kura pastāv līdzās mūsējai.

3 0 atbildēt

Vieglāk ir šādi "Realitāte ir vieta kur tu nekad neatradīsi 5 € uz ielas." emotion

2 0 atbildēt

beidzot kautkas labs ko palasiit :)

2 0 atbildēt

Kvalitatīvs, interesants raksts! Lūk šādi raksti ir tiešām nopelnījuši plusus.

2 0 atbildēt

Šo var interpretēt tik daudzos un dažādos veidos..

1 0 atbildēt

Būtu kaut 30% šādu interesantu rakstu

 

Viltīgie kvanti - tu redzi tikai to, ko gribi redzēt un, kam tici. Šī parādība mani fascinē.

1 0 atbildēt

Es nezinu daudz no visa sita bet es zinu to ka makslinieku pasaule viss ir tikpat ists... Esmu redzejusi ka veidojas spoks! Ne no sa neno ta peksni no visam pusem sak lidot mazas dalinas un tas izkatas apmeram ka cilveka kristala statuja jeb udens kritums kas sak veidot cilveka telu no visam pusem salidojot un veidojoties kopa kuru var sataustit tapec ka tas tur paradas un eksiste nenokurienes un spej tiesi tapat gaisa izgaist... buf un nav!

2 1 atbildēt

Beidzot Matrix atmaskots.

0 0 atbildēt

Patiesībā viss ir vienkārši-laiks,telpa,enerģija-ar šiem viss arī sākas.Viss interesantākais ir ar to laiku.Interesanta tēma ++

0 0 atbildēt

"Kā mēs zinām no pamatskolas, atoms nav arī pati mazākā matērijas vienība, jo katrs no tiem sastāv no protoniem, kuri salīdzinoši ciešā telpā veido atoma kodolu, un neitroniem, kuri orbitē apkārt kodolam."

- oi, autor :((

0 0 atbildēt

Izgliitojoshs raksts. :)

0 0 atbildēt

Ir jau arī teorija ,kas viss sastāv no vibrācijām ,un tās vibrācija var atrasties 11 dimensijās ,bet tādā gadijumā vienīgā patiesā maņa ir dzirde un viss šis intresantais raksts ir tikai daļiņa no visas terorijas. 

Bet tur tiešām ir runa par kaut ko maģijai līdzīgu

0 0 atbildēt

Par to esmu spriedelejis! emotion

0 0 atbildēt
Ļoti interesants raksts. Paldies autoram, cepumu esi pelnījis.
0 0 atbildēt

Viena lieta ir fizika, otra - kur pazuda kas garīgs?

0 0 atbildēt

Izglītojoši, paldies.

0 0 atbildēt