local-stats-pixel fb-conv-api

Stāstiņš, kas jāizlasa #23

40 0

Nebiju gaidījis, ka pirmā stāstiņa daļa gūs, manuprāt, tik negaidītu popularitāti, biju gaidījis daudz sliktākas atsauksmes. Ceru, ka Tev, spocēn, patiks arī šī stāstiņa daļa! :)

...Pār Jēča muguru pārskrēja miljoniem skudriņu. Tēvs no sašutuma aizsvieda lielo māla bļodu ar pīrāgiem, tā sašķīda daudzos lielos gabalos, tajos mirgoja sveču liesmiņas...

Tēvs iekliedzās: "šajā mājā es esmu saimnieks, un šeit tikai pār manu līķi kāds no jums ievedīs to skuķi! Lai es šeit vairs nedzirdētu viņas vārdu!"

Abi dēli sķībi saskatījās, un abi pēc īsa brīža aizgāja katrs uz savu istabu. Jēcis, apslēpdams nosarkušos vaigus, centās savaldīties, jo brālis bija viņu nodevis - gribēja precēt Jēča izredzēto meiteni. Tikmēr pie galda palika tikai tēvs ar māti, kura slaucīja no grīdas māla bļodas lauskas, tikmēr sveču liesmiņas lēnām dzisa, svecēm izdegot.

Tā "Strazdu" mājās uzausa rīts, kūtī dziedāja gailis, modinādams savas līgavas, saules stari rotaļājās lāstekās,. Visi mājas iemītnieki bija pamodušies ar sliktu garastāvokli, taču zināja, ka nedrīkst daudz skumt, jo drīz atbrauks Jēča un Jēkaba māsas: Trīne un Alma, abas bija veiksmīgi precējušās, turklāt, abām jau bija pa pāris knēveļiem . "Strazdenieki" nedrīkstēja stāstīt par savām problēmām, tas taču būtu kauns pa visu apriņķi.

Jēcis gāja uz stalli, sakopt zirgus, pacienāt tos ar auzām. Iedams gar klēti, viņš pamanīja pazibam garu melnu bizi, visas nelāgās domas uzreiz paduda, jo tā taču bija viņa Lāsmiņa! Jēča sirds viegli ietrīsojās, viņam ausainē palika par karstu, tādēļ viņš norāva to nost, taču, jupis rāvis, tēvs sauca Jēci izvest zirgu no kūts, šie braukšot pretim abām māsām...

Tikmēr melnā bize apgriezās uz papēža un aizskrēja uz mežu...

Ja vēlies izlasīt stāsta 1. daļu, klikšķini uz saites: http://spoki.tvnet.lv/ziemassvetki/Stastins-kas-jaizlasa/817426

http://spoki.tvnet.lv/ziemassvetki/Stastins-kas-jaizlasa/817426 ttaa Strazdu mājums jshfiŠšŠaŠŠ sssdg

40 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Es ceru turpinājums būs emotion

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt