local-stats-pixel fb-conv-api

Sema. 67. daļa.22

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Sema-66-dala/745937

- Kas šeit tik tikko notika? - jautāja Kristera tēvs.

- Tā maita man uzbruka, - atskanēja griezīga balss Semai aiz muguras. Sema pagriezās uz balss avotu. Zanda bija piecēlusies un tagad tīrīja netīros ceļgalus. Tad, pacēla galvu un naidīgi pablenza uz Semu.

- Viņa man izlauza pirkstus, vajadzēs pie ārsta braukt, viņa nav normāla, nesaprotu, kā jūs visi pieļaujat viņas atrašanos šajā mājā, pagaidi tikai, pēc šī Tava izlēciena es izdarīšu visu, lai Tu paliktu bez darba! Tu to nedabūsi nekur, varēsi slaucīt ielas, ar zobu birsti pucēt tualetes podus vai arī kādas lētas ieskrietuves grīdas!

Sema veltīja Zandai līdzjūtīgu skatienu.

- Tev patiesi būtu nepieciešama speciālista palīdzība.

- Un to man saka cilvēks, kas otram uzbrūk? Kas vienkārši ņem un izlauž pirkstus?! - Zandas balss jau sāka kļūt spalga.

Pēkšņi abām blakus uzradās Kristers. Sagrābis Zandas apakšdelmu tā, ka varēja redzēt, ka viņa pirkstu kauliņi kļuvuši gandrīz balti, viņš nikni palūkojās viņai sejā.

- Apklusti, pirms Tu neesi pievērsusi visu viesu uzmanību un padarījusi mūs par apsmieklu!

Kristera žoklis bija cieši sakosts un vaigā pulsēja muskulis, Sema šo izteiksmi bija redzējusi līdz šim tikai divas reizes, tā parasti bija pazīme ka viņš bija pārskaities, viena no tām reizēm bija tā, kad kāda pārgalvja dēļ abi nokļuva avārijā un Kristera jaunais Lexus tika sasists, tad viņš bija izlecis no mašīnas ar tik slepkavniecisku skatienu, ka Sema pat baidījās par otra šofera dzīvību. Paldies Dievam, Kristers sevi savāca. Otra reize bija kad viņas mājā salūza lifts un viņi iestrēga pa vidu stāviem, bet viņš kavēja svarīgu tikšanos.

Šoreiz gan iemesls bija viņa paša sieva, Sema klusībā pie sevis pasmaidīja, viņai pa šiem gadiem nebija Kristeru novest līdz šim stāvoklim. Semas domas pārtrauca Zandas šņuksts.

- Tu viņu vēl aizstāvi? Tev mani būtu jāaizstāv!

Roka ap Zandas delmu laikam saspiedās vēl stiprāk, jo nākamajā brīdī no viņas lūpām izlauzās kluss smilksts.

- Ko Tu dari, tur būs zilums?! Kāpēc Tu viņai nebrūc virsū?

- Tāpēc, ka es redzēju un dzirdēju praktiski visu jūsu abu sarunu un zini, Tu biji pelnījusi dabūt vēl vairāk. Es zinu uz ko Sema ir spējīga, tici man, Tu vēl tiki viegli cauri. Un tagad es atkārtoju vēlreiz, apklusti, pirms visa mana ģimene ir kļuvusi par pilnīgu apsmieklu Tevis dēļ! Šodien viņiem ir svētku diena, bet pat tas nespēj apstādināt Tavas ambīcijas!

Tad viņs pagriezās un tā arī aiz delma sagrābis, veda savu sievu prom, nonācis gandrīz pie vecākiem, viņš pagriezās pret Semu.

- Man Tev jāatvainojas Zandas vietā, pēc bērna piedzimšanas viņa nav gluži savā ādā. Neuztraucies, tas, kas tikko notika, nekādi neatsauksies uz Tavu darbu.

Zandas nodurtā galva pacirtās uz augšu. Pārsteigtu seju viņa blenza savā vīrā, pēc mirkļa gan pārsteigumu nomainīja košs dusmu pietvīkums.

Kristers gan tam nepievērsa uzmanību, bet turpināja ceļu uz māju. Sema pieņēma ka viņš ievilks viņu kādā no abiem kabinetiem un viņiem abiem būs "sirsnīga" saruna par ģimenes vērtībām, attieksmi un uzvedību. Semai gandrīz vai sametās Zandas žēl.

Tikmēr viņai klāt bija pienākuši Dūžu pāris.

- Samanta, - iesāka Kristera tēvs, zemā, noteiktā balsī - Man žēl, ja Zanda lika Tev slikti justies, zinu, ka Tev pēdējais gads jau tāpat nav bijis viegls.

Kārtējais pārsteigums. Semai pat nepazina savu gandrīz bijušo vīra tēvu. Laikam atkal ienākusī mīlestība šī pāra starpā bija darījusi savu.Ja viņa nebūtu savaldījusies, viņai ļoti daiļrunīgi būtu atkāries žoklis. No šīs neapzinātās rīcības viņu novērsa Silvijas roka, kas satvēra viņas plaukstu.

- Man žēl, es redzēju mazliet vairāk kā Kārlis, bet no tā, ko redzējām jau abi, varēja skaidri noprast, ka ne jau Tu viņu sameklēji un izprovocēji.

- Tā bija, bet jums nevajadzētu par to tā uztraukties un pārdzīvot, viss ir kārtībā, dodieties atpakaļ pie viesiem un izbaudiet saus svētkus.

- Tā arī laikam būs jādara, - teica Kārlis - bet arī es Tev apsolu, ka Zanda Tev problēmas neradīs.

To pateicis viņš Semai pasmaidīja un saņēmis sievu zem elkoņa, pagriezās un aizgāja.

Pēc toņa Kārļa balsī Sema nojauta ka Zandu sagaida vēl viena saruna. Tikai šoreiz jau ar Kristera tēvu.

VIņa vēroja aizejošās Dūžu pāra muguras attālināmies un tad pamanīja ka Ralfa vairs nav.

http://spoki.tvnet.lv/editArticle.php?articleId=746589

174 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000
12 avatars12

Jopcik, Ralf, nāc atpakaļ. Maza meitene lūdz, lai Ralfs vienkārši būtu aizgājis padzerties emotion

1 0 atbildēt

Nē! Tā nevar, tu nedrīksti izšķirt viņus! Kapēc Ralfs ir tāds izdiots un aiziet!??? 

Ceru, ka pavisam drīz būs nākamā daļa! 

0 0 atbildēt
Tu laikam mani ienīsti emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt