local-stats-pixel fb-conv-api

Sema. 66. daļa.16

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Sema-65-dala/738818

Kādu brīdi abas viena uz otru lūkojās un klusēja.

Zandas piere bija savilkta grumbās un uzacis drūmi savilktas, šķiet, visa viņas pelēkā viela bija aizņemta ar kādas svarīgas domas pārstrādi.

Sema beidzot neizturēja un pārtrauca ieilgušo klusuma brīdi:

- Vai Tu vēlējies ko man teikt? Jo šobrīd visa Tava būtība pauž to, ka Tev man kas sakāms, spļauj ārā, jo man nav daudz laika draudzīgai patērzēšanai.

Krunkas uz Zandas pieres pazuda, seja savukārt savilkās vīzdegunīgā grimasē un viņa, pacēlusi degunu, Semai atcirta:

- Tev laikam šķiet, ka esi kas ļoti īpašs, Samanta, negribu sagraut Tavas ilūzijas, bet Tu esi absolūti parasta.

To pateikusi viņa nosmīnēja.

Sema mirkli lūkojās Zandā un tad, atmetusi galvu, iesmējās. Tad, smejoties, palūkojās Zandā, kas apstulbusi stāvēja un mirkšķināja savas acis tā, it kā tās īsti labi nerādītu.

- Es, savukārt, - teica Sema, beigusi smieties, - negribētu sagraut Tavas ilūzijas par Tavu nozīmīgumu manās acīs, jo redzi, Zanda, Tavas domas par to, kas un kāda es esmu un cik liela vērtība man piemīt, mani absolūti nesatrauc. Saproti, Tavas domas un viedoklis man ir nulles vērtībā.

Zandai dzirdētais nepatika. Novaikstījusies viņa izspļāva:

- Nu jā, es jau noteikti arī tā domātu par sievieti, kas ieņēmusi manis kāroto vietu pie savā bijušā mīļota sāniem. Kā nekā, pieņemu, Tev bija lieli plāni attiecībā uz Kristeru un jūsu nākotni. Diemžēl, Kristeram bija citi plāni. Tu Kristeram bija apnikusi kā rūgta nāve. Pieņemu, ka tas dēļ tā, ka Tu viņu neapmierināji kā sieviete, nu jā, Tu izskaties tāda auksta, Ledus karalienes neviena vīrieša asinīm neliek karst.

Sema ievilka elpu. Nebūt tāpēc, ka Zandas teiktais viņu gauži aizskāra, nebūt nē, gluži vienkārši šī saruna viņa bija līdz sirds dziļumiem apnikusi un viņa vēlējās doties tālāk strādāt.

- Zini, es labāk izvēlos būt auksta kā ledus klucis, nevis tāda, kas darba laikā nodarbojas nevis ar tiešajiem darba pienākumiem, bet līšanu citas sievietes vīrieša biksēs. Zini, dārgā, Tu būtu pārsteigta cik daudz iespējams dzīvē panākt, nerāpjoties tieši priekšniecības gultā.

Zandas uzacis uzšāvās teju līdz pierei.

- Tu mani tikko par palaistuvi nosauci?

- Nē, bet tagad kad Tu pati piemini šo vārdu, tad mani pārņem patiess prieks, ka Tu sevi tik objektīvi vērtē. Es jau sāku baidīties ka Tev nepiemīt ne grama paškritikas.

To pateikusi, Sema jau gatavojās paiet garām Zandai, kad pamanīja ka viņas sejas virzienā triecas Zandas plauksta.

Sema automātiski satvēra Zandas pirkstus un atlieca tos atpakaļ, tādējādi radot Zandai sāpes, kas lika tai atslīgt uz ceļiem viņas priekšā. Nevarētu teikt, ka to redzot, Semai neradās savdabīga apmierinājuma sajūta. Sema principā nebija vardarbīga, vienīgie, kas cieta no viņas vardarbības, bija odi un mušas, neko citu viņa nemēdza sist. Taču , kad Semai bija 12 gadu, tēvs bija uzstājis, ka viņai jāprot sevi aizstāvēt, tapēc viņu bija ņēmis līdz uz Krav - maga treniņiem. Jāatzīst, šī tuvcīņas paņēmieni, kas sākotnēji tika izstrādāti priekš izraēliešu militāristiem, bija ļoti noderīgi. Par ko šobrīd Sema kārtējo reizi pateicās tētim.

Skatoties Zandas asarainajās acīs, Sema atslābināja tvērienu tā, lai viņa nejustu pārāk lielas sāpes, bet tomēr neatļautos vairs vēl kādas uzbrūkošas kustības viņas virzienā, tad, pieliecās mazliet tuvāk Zandas sejai un akmenscieta balsī ierunājās:

- Tagad noskaidrosim pāris lietas šodien un uz visiem laikiem, pirmkārt, ja es būtu Tu, man būtu dziļš kauns par to, kādos apstākļos esmu kļuvusi par Kristera sievu, jo Tu zināji ka viņš ir aizņemts un zināji ka man par jūsu abu sakaru nav nekādas nojausmas. Kas Tev netraucēja man birojā ejot garām smaidīt un sākt šķietami draudzīgas sarunas. Kuru draudzīgumama es arī ticēju līdz brīdim, kad uzzināju ka tieši Tu esi sieviete, ar kuru Kristers ir kopā.

- Otrkārt, Tev nav nekādu tiesību mani aizskart, ne fiziski, ne vārdiski, ņemot vērā, ka es Tevi līdz šim neesmu aiztikusi vispār, lai gan tīri pēc tiesas un taisnības, man būtu sasodīti daudz iemeslu to darīt. Zini, ir valstis, kurās tādas kā Tu nomētā ar akmeņiem, sit ar pletnēm vai arī izviļātas darvā un spalvās plikas palaiž apkārt, lai visi redz ka Tu esi zemu kritusi sieviete, - par pēdējo gan Sema piedomāja, bet viņai šāda doma bija iešāvusies galvā un iepatikusies.

- Un, visubeidzot, ja Tu man vēl reizi šķērsosi ceļu, es Tevi miltos samalšu. Šoreiz es to nedaru aiz cieņas pret Kristera vecākiem, kuriem ir tik svarīga diena un kuri vispār būtu pelnījuši ko labāku kā savam dēlam par sievu tādu imbicilu, infantilu, egoistisku būtni, kāda esi Tu. Kura, lai arī uzrāpusies, kur pati tik ļoti kārojusi tikt, nedomājot kādas sāpes tas varētu sagādāt citam cilvēkam, tik un tā nespēj gūt pilnīgi prieku, pirms vēl nedabūs tieši paslaucīt kājas pret to cilvēku, bet zini, ko Tev teikšu, dārgā. Tu neizvēlējies īsto pretinieci, es varbūt arī izskatos kā Ledus karaliene, tāda rimta un auksta, bet, tici man, Tev labāk būs, ja šī būs pirmā un pēdējā reize, kad centies man ko nodarīt.

Tad Sema atlaida Zandas roku. Palūkojusies viņā ar izteiktu riebumu, viņa vēl piemetināja:

- Ja jau Tev Kristers bija tik ļoti vajadzīgs un Tu viņu sev dabūji, tad vismaz pacenties viņam būt laba sieva un laba māte viņa bērnam. Un neapkauno viņa vecākus, Tava šodienas rīcība tikai parādīja to, ka Tev nav ne jausmas, kas ir labas manieres. Zini, man Tevis ir žēl. Lai Tev dzīvē veicas!

Sema paspēra soli uz priekšu un pacēla acis. Netālu no viņām stāvēja Kristers un viņa vecāki, visi izskatījās manāmi apmulsuši, blakus viņiem stāvēja Ralfs, kas bija ne mazāk apmulsis.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Sema-67-dala/746441

183 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Sveiki!

Ļoti atvainojos, ka tik ilgi nav ievietoti raksti, tas patiesi nebija atkarīgs no manis, tagad, šķiet, visas nebūšanas ir aiz muguras un Semas stāsts var turpināties.

Paldies ka gaidījāt un palikāt uzticīgi!

Ar cieņu, Līga.

emotion

3 0 atbildēt

Nu tad beidzot arī es sagaidīju šī stāsta daļu! Ļoti ceru, ka rīt būs turpinājums. Neizsakāms prieks, ka tomēr turpini šo stāstu. emotion

Un man bija tas gods ielikt pirmo plusu. Jeee. emotion

Un tās beigās. Ceru, ka Ralfs nedusmosies! 

2 0 atbildēt

emotion

Stāsta pamešana nekad nav bijusi opcija, pat ja aptrūktos idejas notikumiem, viņš tiktu pabeigts.

0 0 atbildēt
Man likās, ka krav-maga ir salīdzinoši jauns aizstāvēšanās veids.... man likās, ka Latvijā viņš tikai pirms pāris gadiem parādijās
0 0 atbildēt
12 avatars12

Es sagaidīju emotion Ceru uz nākamo nodaļu drīz emotion

0 0 atbildēt
aa, beidzot :leekaa: emotion
0 0 atbildēt

emotion

Še kur rekur esi atpakaļ! 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt