local-stats-pixel fb-conv-api

Sema. 63. daļa.7

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Sema-62-dala/738060

Nākamā diena pienāca ātrāk, nekā bija gaidīts. Nebija jau guži tā, ka Sema baidītos no atrašanās Dūžu mājā, bet zināmu diskomfortu viņa izjuta.

Paēduši brokastis viņi ar Ralfu abi devās uz biroju, bija darāmas vēl šādas tādas lietas pirms došanās uz Dūžu namu.

Vel pēc trijām stundām viņi jau bija Jūrmalā. Dūžu nama vārti bija plati atvērti, kas Semai bija diezgan neierasti, jo vārti parasti bija ciet. Kolīdz viņi bija noparkojušies blakus lielajiem vārtiem, blakus piebrauca kravas mašīna. Vadītājs izkāpa no mašīnas un jau vēra vaļā kravas kastes durvis, ka pie viņa pieskrēja Dūžu nama kalpotāja un pateica ka ja viņš ir atvedis ziedus, tad lai braucot tālāk ar mašīnu iekšā.

- Tas izskaidro, kāpēc vārti vaļā, - Sema nomurmināja.

- Ko Tu teici?

- Es saku ka tagad saprotu kāpēc Dūžu mājai vārti ir vaļā, viņi parasti vārtus tā vaļā netur. Pat ja kaut kas tiek vests, liek gaidīt pie vārtiem, kamēr viņus atver. Viņi sirgst ar paranoju šai ziņā, tāpēc es izbrīnījos, kad šodien vārtus ieraudzīju vaļā esam.

- Ak tā.

Abi devās uz mājas aizmuguri. Pagalmā bija uzslieta milzīga telts maigi bēšā tonī. Sānu malas bija no gaisīga auduma, kas vieglajā vējā mazliet plīvoja.

No mājas līdz teltij veda gaiša paklāja celiņš, kas turpinājās līdz teltij pa vidu krēslu rindām, kas bija paredzētas viesiem un noslēdzās pie altāra. Krēslu rindas bija telts viena pusē, pārējo daļu aizņēma galdiņi ar krēsliem un deju placis. Visur vīdēja svaigu ziedu virtenes un kompozīcijas ar ziediem maigos pasteļtoņos. Un ziedu kompozīciju skaits tikai tika vēl papildināts no tikko piebraukušās kravas mašīnas. Visās tajās bija Kristera mammas mīļākās puķes rozes un lilijas, kuras reibinoši smaržoja, Semai pat šķita ka tik reibinoši, ka jau ir par daudz. Telts vienā stūrī bija iekārtoti mūziķi, kas spēlēs dzīvo mūziku, šobrīd viņi uzstādīja savus instrumentus un aparatūru.

Arī ''Sapņa'' meitenes bija redzamas rosāmies gan nojumē, gan nākam ārā no mājas. Vakar vakarā telts uz ģenerālmēģinājumu jau bija uzstādīta, bet nekādu izgreznojumu vai saklātu galdu nebija. To visu viņas bija darījušas jau no paša agra rīta. Sema kārtējo reizi apbrīnoja, cik tomēr labi viņas pieprot savu darbu.

Viņi abi ar Ralfu staigāja un fotografēja visu norises vietu. Pēc tam tika fotografēts kā tiek sapucēts pasākumam Dūžu pāris, Sema fotografēja Kristera mammu Silviju, bet Ralfs, Kristera tēti Kārli. Sema gan no sākuma pabrīnījās ka tas būs jāfotografē, jo parasti jau tikai jaunajiem pāriem raksturīga pucēšanās un jaunā pāra sagatavošanās daļas iemūžināšas kāre. Bet, Silvija bija vēlējusies lai šīs ir ne tikai kāzu jubilejas svinības, bet arī laulības solījumu atkārtošana, tapēc arī tika uzstādīts altāris.

Sema bez problēmām atrada Silvijas guļamistabu. Ja parasti viņa tur bija viena, tad šopēcpusdien tur bija gan kosmētiķe, gan friziere, gan manikīre. Visas trīs šobrīd aktīvi darbojās ap Silviju. Silvija ieraudzījusi Semu pasmaidīja. Abas ar galvas mājienu sasveicinājās un Sema sāka fotografēt. Skatoties caur objektīva aci Semai nācās atzīt ka Kristera mamma vēl joprojām, lai arī jau pāri 50, ir diezgan krāšņa sieviete. Aristokrātiski gaiša āda, zeltaini blondi mati, kuri deniņos jau bija sākusi sirmot, bet Silvija tos atsacījās krāsot. Viņa bija no tām sievietēm, kas kopa sevi veselīgi ēdot, mokot sevi sporta zālē, nu, vismaz Sema to traktēja kā mocīšanos, Silvija reiz bija teikusi ka sporta zāle nav mokas, bet veids kā uzturēt gan ķermeni formā, gan domas sakārtot.

Varbūt tā arī bija, katrā gadījumā, viņa izskatījās ļoti labi. Vienīgais žēl, ka viņa tik maz smaidīja. Varētu teikt, ka viņa bija pārlieku nopietna. Šodiena bija viena no retajām , kad Sema viņu redzēja tik, varētu pat teikt, laimīgu, jo viņa smaidīja ļoti daudz. Parasti tik n opietnās brūnās acis šodien priekā mirdzēja ar zeltainu mirdzumu, bet pilnīgās lūpas smaidot atsedza taisnos, baltos zobus.

Meitenes savu darbu bija padarījušas. Silvijas mati bija savīti skaista mezglā, kuru saturēja mirdzošas sprādzes ar akmentiņiem, mugurā viņai bijai skaista, plecu, muguras un gurnu daļā pieguļoša kleita, kas zemāk no gurniem vieglos viļņos skāra zemi. Sema to pirmīt neredzēja, jo vai nu friziere, vai kosmētiķe bija Silvijai aplikusi ap kaklu aizsargapmetni, kas Silvijai sēžot, nosedza viņas ķermeni līdz pat zemei, nosedzot viņas ķermeni skatam. Bija tik izgriezti divi caurumi, pa kuriem ārā bija izbāztas Silvijas rokas, lai manikīre varētu padarīt savu darbu.

Sema ticēja ka doma par apmetni nāca no Silvijas, viņa atcerējās ka Silviju satrauca vismazākie pleķīši uz apģērba.

Meitenes savāca savus darba rīkus un devās prom.

Nepaspēja durvis aiz viņām aizvērties, kad pie puspievērtajām durvīm atskanēja klauvējiens. Telpā ieskrēja Zanda. Pēc dzemdībām viņa vēl nebija paspējusi atgūt savu pilnīgi ideālo figūru, bet Semai bija jāatzīst, ka šobrīd, savā vaļīgā piegriezuma kleitā viņa vienalga izskatās ļoti labi. Zanda nepaskatoties ne pa labi, ne kreisi, pietipināja pie Silvijas un saķērusi Silvijas plaukstas savējās, tai plati uzsmaidīja.

- Jūs tik skaisti izskatieties, man tāds prieks, šķiet, mums ar Kristeru arī būs vēlreiz jāsvin kāzas, tāpat kā jums, jūs jau zināt, mamiņ, mums nesanāca īpaši grezni atzīmēt mūsu kāzas zināmu iemeslu dēļ, bet tas, ka jūs šodien atzīmējiet savu jubileju un izskatieties tik bezdievīgi skaisti mani tikai pārliecina ka mums tā patiesi būtu jādara.

To nočivinājusi viņa metās Silvijai ap kaklu. Sema tikai pamanīja kā Silvija pārbola acis uz debesīm. Šādas rīcības uzjautrināta, Sema piespieda plaukstu pie mutes, lai apspiestu smīnu. Silvija pamanīja Semas kustību un arī to, ka viņa smejas, jo ir pamanījusi Silvijas reakciju uz Kristera sievas monologu. Sema mazliet iztrūkās no domas, ka Silvija nodomās ka viņa smejas par viņām abām, bet Semai par pārsteigumu, Silvija viņai pasmaidīja pretim.

Tajā brīdī Zanda atrāvās no Silvijas un redzēja ka Silvija smaida, bet apjauta, ka smaids veltīts kādam citam telpā, bet ne viņai. Pagriezusies pret Semu, viņas platais smaids savilkās skābā izteiksmē. Nopētījusi Semu no galvas līdz kājām, viņa atieza zobus un savilka seju mākslīgā smaidā.

- Ak, man likās ka te ir tikai Silvija, nebiju nodomājusi ka palicis kāds no apkalpojošā personāla.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Sema-64-dala/738445

191 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000
Awsum
1 0 atbildēt

++++ - no manis - lieliska daļa !!!

emotion 

1 0 atbildēt
emotionemotionemotion
1 0 atbildēt
12 avatars12

Kā vienmēr +

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt