local-stats-pixel fb-conv-api

Pagājušās vasaras karstākā diena #69

24 0

Sveiki spocēni! emotion

Atvainojos par ilgo klusēšanu Literatūras sadaļā, bet nu mazliet biju atvilkusi elpu un nu ar jaunu jaudu iekšā Literatūras pasaulē.

Pagājušās vasaras karstākā diena #5

Nemanot, vakars paskrēja un nakts ņēma virsroku pār debesjumu. Jaunieši tā arī nebija aizgājuši gulēt.

Tuvojās rīts.

Nepilnīgo tumsu nomainīja krēsla, kā jau tas ir ierasts vasarā. Kļuva arvien gaišāks.

Ansis ierosināja gājienu uz jūru, lai sagaidītu saullēktu. Pārējie jaunieši akceptēja Anša ideju. Bruņojušies ar džemperiem un plediem, viņi devās uz jūras pusi, cenšoties būt pietiekami klusi, lai Karmenas suņuks nesāktu riet un nepamodinātu Karmenas vecākus vai vēl trakāk - kaimiņus.

Īsi pirms pieciem rītā, jaunieši ieradās pludmalē, izklāja pledus un nosēdās pie ūdens, vērojot apvārsni, virs kura tūdaļ, tūdaļ pacelsies saule, savus pirmos starus raidot miegaino jauniešu acīs.

Olivers ieminējās, ka pēc stundas viņam būs jau jādodas uz darbu, lai to nenokavētu. Hugo vaicāja Oliveram, vai viņu nevajadzēs pavadīt, uz ko Olivers atbildēja noraidoši.

Karmena ar Ilzi kaldināja dienas plānus, jo meitenes paliks trijatā, jo arī Ansim ar Hugo būs jādodas darīšanās.

Tikmēr Katrīnu vairāk par saullēktu interesēja Olivers. Katrīna viņu pētīja no galvas līdz kājām, piefiksēja katru viņa kustību un vārdu, kā viņa lūpas kustās, kad viņš veido teikumu pēc teikuma.

Tikmēr Hugo jau bija piefiksējis Katrīnas darbības un iedunkāja spēcīgi meitenei sānos. Katrīna ar neizpratni pavērās Hugo sejā un jautājoši uzlūkoja puisi. Hugo pieliecās pie meitenes un klusi iečukstēja ausī: "Tikai nesāc!" Katrīna tikai norūca un pagriezās ar skatienu pret jūru.

Olivers no vienas pleda malas bija pārsēdies tuvāk Karmenai un bija uzrakstījis, ar pildspalvu uz rokas jautājumu: "Iedosi man savu telefona numuru?", vienlaicīgi pasniedzot pildspalvu Karmenai. Karmena iesmējās nedaudz, bet ne tik skaļi, lai kāds pievērstos viņai. Paņēmusi pildspalvu rokās, uzrakstīja uz puiša rokas savu telefona numuru. Olivers jau grasījas paņemt pildspalvu atpakaļ no Karmenas, kad viņš pamanīja, ka Karmena kaut ko raksta, uz savas delnas bija uzrakstījusi: "Barteris. Es mainu savu telefona numuru pret Tavu!". Olivers maigi izrāva no Karmenas kreisās rokas pildspalvu, paņemot savā klēpī Karmenas labo roku un uz tās, sākot rakstīt telefona numuru, nosvītroja to un uzrakstīja: "Labs nāk ar gaidīšanu. Uzzināsi!"

Karmena, samiegtām acīm un ar mazliet uzmestu lūpu pavērās Oliverā uz pussekundi un tad novērsās, it kā veroties saullēktā.

Jaunieši bija izlēmuši stāstīt katrs pa kādai anekdotei, kādu nu kurais atceras, lai pavisam neaizmigtu un redzētu kā saule atraujas no apvāršņa.

Pagājušās vasaras karstākā diena #7

24 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000

°Romantiķe! emotion Drīz varēsi grāmatu laist klajā....emotion

1 0 atbildēt