local-stats-pixel fb-conv-api

Brālis 99

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Bralis-8/652236

Vismaz rīts bija iesācies pozitīvi. Dārta un Monta kopā bija pieķērušās “makarūnu” kastītei, ko bija atnesusi istabene, kamēr es domas novērsu uz darbu un centos atrast kādu uzņēmumu, kur iesaistīt mūsu meitenes. Sēdēju uz viesnīcas balkona, atspiedis kājas pret margām un lūkojos datora ekrānā,ko apspīdēja Parīzes rīta saule. Kad kļuva karstāks,atmetu darbam ar roku un palasīju internetā informāciju par nespēju iznēsāt bērnus. Ko tādu gan es nebiju dzirdējis,vien atklausījies tekstus par neauglību, pubertitāti un visiem citiem mēsliem, ko uzspieda skolā kā obligātas lekcijas.

Klikšķinot no vienas lapas uz citu, manas acis pievērsa skatienu vienam vārdu savienojumam, kas izklausījās...dīvaini. “piedzimis nedzīvs”- auglis miris mātes ķermenī.

Papurināju galvu un aizvēru datora vāku. Atceroties iepriekšējo reizi,kad Dārtai bija spontānais aborts,man sametās nelabi. Vai es būtu gatavs to izdzīvot otrreiz? Bet ja nu ir kāda kļūme un mans dēls piedzims sveiks un vesels? Bet ja nu nē? Dārta to nepārdzīvos..

-Edgar, mums jātaisās,- Dārta iznāca uz balkona un pieliecās pie manis, lai man mutē ieliktu makarūnu, kas,iespējams,sastāvēja tikai no cukura. Saviebos to graužot un, nolicis datoru malā, piecēlos un saņēmu Dārtas rokas manējās.

-Mēs tiksim galā,- es viņai nosolījos un meitene, man acīs skatoties, pamāja.- Lai tur, vai kā..bet mēs tiksim galā. Es nekur nepazudīšu,- noskūpstīju viņas pieri un apliku rokas viņai ap pleciem.

-Kā būtu ar masāžu?- mana meitene smaidot vaicāja un, nesagaidījusi atbildi, aizvilka mani uz otru numuriņu, kur varējām būt divi vien. Nebija grūti saprast, ka viņa vēlas novērst domas.

***

Mums bija prioritāra iespēja būt aizkulisēs un vērot visu notiekošo. Katrā ziņā, šī vieta tiešām bija prioritāte, jo fotogrāfijas sanāca lieliskas, turklāt tās neapžilba un neizplūda,kā pagājšgad, kad man bija piešķirta vieta pie mēles,kā visiem fotogrāfiem. Dārta man blakus visu laiku nervozi kodīja pildpalvas galiņu un viņas zilās acis šaudījās turp un atpakaļ kā pogas. Viņa izskatījās lieliski savā melnajā kokteiļkleitiņā, kas viņu padarīja daudz jaunāku. Šo jaunavību apliecināja arī mirdzošās, satrauktās acis, kas šaudījās turp un atpakaļ, slaidie pirksti,kas piefiksēja katru niansi,lai pasākums neizgāztos..

Šo sievieti es grasījos apņemt par sievu. Pirms mēs atbraucām šurp, es paguvu aizmukt uz divām stundām pie juviliera, lai izvēlētos perfekto saderināšanās gredzenu. Šodien, tieši šodien, pēc mūsu abu lielā projekta es viņu bildināšu. Kamēr ar vienu roku turēju kameru, ar otru pārbaudīju, vai mazā kastīte vēl ir savā vietā, žaketes kabatā.

-Edgar, bildes būs pārāk vienveidīgas,- Dārta sūdzējās. Atturējos viņai parādīt mēli un nedaudz pamainīju fotogrāfiju leņķi,- Edgar, nu tu dari vienu un to pašu. Beidz. Tūlīt pat.

-Tak atslābsti, viss kārtībā,- es atņurdēju un pagāju garām vienam no apsargiem, lai pafotografētu vēl no cita leņķa. Drīz vien Dārta uzradās arī te.

-Edgar..nedari tā. Edgar, sakārto kameru. Edgar, notīri objektīvu,- viņa visu laiku aizrādīja līdz mans pacietības mērs bija pilns.

-Ak mans dievs, aizveries vienreiz,es strādāju, liec man mieru, saprati?- es gandrīz viņai uzbļāvu,- tu man krīti uz nerviem.- es viņu izmēdīju,- Edža nedari to, Edža nedari šo. Dari savu darbu, es savējo.

-Ej tu pie deviņiem mēmajiem, idiots tāds,-viņa sapīka un, sakrustojusi rokas uz krūtīm, nikni glūnēja uz mani,- Tu tomēr esi kretīns.

-Es zinu,-vīzdegunīgi pasmaidīju. Dārta nošķobījās un tad pienākusi man klāt, pateica.

-Vari nestraukties, Linda man visu pastāstīja,- viņa pavirzījās nostāk no manis. Satvēru viņu aiz augšdelmiem un piespiedu ieskatīties acīs.

-Ko viņa tev pastāstīja?- es nikni noprasīju. Dārta klusēja,-Atbildi!

-To,ka tu ar viņu gulēji pie pirmajām problēmām,- Dārta man uzkliedza un pagrūda mani nostāk. Dusmu un skumju mākta, viņa aizgāja prom un, tikpat liela niknuma pārņemts, es izmetu viņai paredzēto gredzenu tuvējā miskastē un pievērsos savam darbam.

Nekas, vairs tā mazā maita ilgi nespārdīsies... es viņu pārmācīšu..

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Bralis-1O/653264

199 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000
Es nedaudz nesapratu. Tā mazā maita, kura nespārdīsies, ir Dārta vai Linda? emotion
7 0 atbildēt

Tā jau foršs stāsts, bet nu sākumā viņš Dārtu mīl, tad pasūta dirst, bet pēc tam jau bērns un precēt grib, un tagad atkal.

5 0 atbildēt

turpini!

2 0 atbildēt

atrak nakamoo

2 0 atbildēt

emm, Kimberliiiiii? kur tu esi pazudusi..? emotion

2 0 atbildēt