local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pašnāvība ir izeja?91

768 7

Vai pašnāviba ir izeja?

Vai pašnāvība tiešām ir izeja?

Es pats esmu saskāries ar šādām domam vairākos ļoti grūtos savas dzīves brīžos un
nemelošu dažreiz man uznāk šīs domas arī tagad,bet es saprotu ka tā nav vienīgā izeja.
Bet cerams šis mans dzīves stāsts liks jums pa to padomāt

Kad mana ģimene izjuka pirms dažiem gadiem(man tad bija 12 gadu) es dēļ tā tiku apsmiets skolā un gana bieži piesists arī,kā arī ar strīdiem mani vecāki aizmirsa pa mani un ne deva pusdienu naudu ne gatavoja ēst ne pat pamanija ka manis nav dažreiz mājās.
Kad mans tēvs izvācās manai mammai palika slikti(viņa bija slima ar nearsējamu slimībi kas paasināja viņas emocijas un traucēja parvietošanos)un bieži vie es bija tas uz ko viņa izgāza dusmas,pa katru sīkumu viņa man brēca virsū un mata ar viskaitko.
Vēlāk mani draugi mani nodeva-sāka pa mani ņirgāties un sist,tas bija moments kad es domāju pa pašnāvību.

Es aizgāju uz pamestu māju un to aizdedzināju,tad man gribējās nomirt sadegot,māja nodega bet es pēdējā brīdī nobijos no policija un ugunsdzēsēju sirēnām un aizbēgu(citādi es šo nerakstītu) .

Tad es veselu mēnesi neapmeklēju skolu un bieži vien devos mājās lai tikai gulētu.Mana māte bija sākusi dzert un palikt arvien nelīdzsvarotāka un kad atbrauca mans tēvs pec savām mantām tēvs vispirms izgaza dusmas uz mani un pēc tam māte arī,es biju tādā izmisumā ka izgāju ārā paņēmu riteni uz braucu nezin kur,kad pēkšņi mani notrieca mašīna,par laimi vai nelaimi es tiku cauri sveikā un vienīgi cieta mans ritenis,bet tad es jutos tā ka vēlejot kaut es būtu tiesām notriekts,tad es aizskrēju uz kādu pamestu ēku un pārnakšņoju tur.nākosajā dienā es nolēcu no tilta un centos noslīcināties bet mani izglāba,mana mutere mazliet nomierinājās un nebrēca uz mani.

(kad man bija 13 gadi)Viss kļuva vēl sliktāk manas mātes veselība pasliktinājās tik tāl ka viņa vairs nevarēja strādāt un mans tēvs bija pazudis ārzemēs un mums nebija naudas.

Tad es piedzīvoju tādu nabadzību ka nebija ko ēst(še tev latvija baigi „izpalīdzīgā” valsts)

Un bieži vien vasarā maltīte reizi dienā bija ekstra! Tad māte atsāka brēkt uz mani un mana veselība arī pasliktinājās man uzmetās augoņi(sāpīgas strutojošas kabatas zem ādas man bija ap 50 tādam) un man bieži vien bija jābrauc uz slimnīcu kur ķirurgs tos izgrieza.

Un tad notika viss pilnībā greizi,mana pirmā un vienīgā draudzene(pat līdz šai dienai)pameta mani(varbūt tapēc man ir grūtības uztiēties meitenēm) un mans vienīgais draugs mani nodeva.Tad es pamēģināju alkaholu(par laimi man tas nepatika) un tapēc es arī nemaz nemēģināju ne cigaretes ne narkotikas jo domāju ka tās būs līdzīgas alkaholam.

Es atkal bastoju skolu un domāju pa veidiem kā sevi nogalināt.Biju izsecinājis ka ātrākie un bezsāpīgākie veidi būtu tie kur man nav jāsadeg,jānoslīks vai jānoesaņo tad es mēģināju izdarīt pašnavību nolecot no deviņstāvenes jumta.
un es atkal nobijos un aizbēgu.

Ar laiku mana mamm atkal atguvās(bet viņas fiziskais stāvoklis tikai pasliktinājās) un es sapratu ka es neesmu viens un es nedrīkstu pames cilvēku kurš mani piedzemdēja un tagad mani vajag.Es atsāku iet skolā lai gan es noslēdzos sevī un pat līdz šim brīdim man nav draugu vai paziņas,es esmu daudz labākā situācijā nekā iepriekš,tagad mācos tehnikumā un cenšos kļūt izturīgāks,jo pašnāvība ir mūžīgs risinājums neilgām problēmām!


ACERIES AR LAIKU VISU VAR MAINĪT BET LAIKU MAINĪT NEVAR.

Ceru ka tas jums palīdzēja,un paldies tie kas izlasīja un atļāva man izkratīt sirdi jo man vēljoprojām nav neviena kam to izkratīt.

768 7 91 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 91

0/2000

Es dzīvē esmu daudz kur bijis, esmu daudz ko darījis. Kad biju jaunāks (tagad man ir 33) nevarēju iedomāties 5dienu bez dzeršanas tusiņiem, es neteiktu ka biju laimīgs, arī tagad nevaru teikt ka patiesi būtu... Izmantoju katru lieku izdevību izkauties, lauzt kārtējo reizi degunu, žokli... Varbūt tā bija ka pašam sevis apliecināšana, kā pierādīšana ka es nebaidos, jo pamatskolas gados es bieži tiku apcelts, apsmiets, un vidusskola un vēlākais laiks bija laiks kad gribēju visiem pierādīt pretējo. Bet laiki manās un es aprecējos, man piedzima bērns. Vērtības mainās. Kad piedzimsts bērns tam laikam ir jābūt pašam laimīgākajam brīdim uz pasaules... Jā tas bija aizkustinoši un skaisti, bet es apzinājos ka tam nabaga mazajam bērnam, manam lolojumam, būs jāiet cauri tam smagajam procesam ko saucam par dzīvi, un tas mani nomāc.... Es dzīvi uztveru kā karu, kurā Tu apzinies ka būs ciešanas, būs nāves tavu apkārtējo vidū, būs pārdzīvojumi un sāpes, bet ir jāceļas un jāiet tālāk, jo kādu dienu var pienākt brīdis kad taviem tuvajiem ir vajadzīgs plecs uz kura atbalstīties, un kādudien šis plecs būs vajadzīgs arī Tev... Var padoties šīs kaujas vidū un teikt - Viss man pietiek... Es ļoti ceru ka ir jābūt Dievam, ja Dieva nav tad es vispār dzīvei kā tādai neredzu jēgu. Ja Dievs ir tad viņš šādu padošanos kaujas vidū var nesaprast...

 

Tādēļ mums ir jādzīvo, jāturpina katram sava cīņa un jācer ka tiksim apbalvoti, ja ne dzīves laikā, tad vismaz pēc tās...

0 0 atbildēt

es vienu cilvēku...agrāk labu draugu, aptureju pie Daugavas krasta, un tagad ir smagi apvainojies par to ka neatļāvu lēkt iekšā un noslīkt......emotion

0 0 atbildēt
Itkā nav īstais laiks jokiem, bet var redzēt, ka kādu laiku neesi gājis uz latviešu valodas stundām. + no manis.
0 0 atbildēt

Salīdzinot ar manu bērnnību,tu esi laimīgs!

 

man .pirms pusgada draugs pakārās! nekas neliecināja par depresiju,vai kko tamlīdzīgu! Tas ir smagi,bet gļēva rīcība!Esam šajā pasaulē,lai izdzīvotu konkrēto ,"augšas" lēmumu!

0 0 atbildēt

Ja tu apsver domu arī NEpakārties, tad tu esi jau nomīzis garām pašnāvībai emotion

0 0 atbildēt
Nezinu kāpēc, bet baigā rēka uznāca... Laikam neesmu jauks un līdzjūtīgs cilvēks..emotion 13 gados meitene, kura pamet un pēc tam vairs meitenēm nevari uzticēties, sācis lietot alkOhOlu, kurš negaršoja, domājis par nāvi... Pašvaks gan tu esi, jā. Starp citu, tavu neiešanu skolā var tīri labi pamanīt - gramatika ir šausmīga, brīnums, ka tevi vispār tehnikumā uzņēma... Izskatās, ka šis ir vai nu sadzejots vai arī tev ne nekā darīt sagribējās pažēloties par to, cik netaisnīgi dzīve ar tevi ir apgājusies. Dārgais draugs, neviens arī neapsolīja, ka visur būs glābšanas riņķis un staigāsi pa dūnu taku. Dzīve nav rožu dārzs, lai gan nē, ir gan, tikai varen dzelkšņains un nelīdzens. Saņem sevi rokās un nedomā par to, kas ir noticis. Domā par to, kas notiks... Pēc šitā teksta tu padomāsi, ka esmu kaut kāds vecāku mīlulis, kurš ir nodrošināts un tere pere, bet nē, tā nav viss... Cauri badam gājis neesmu, bet šausmīgām lietām gan un eju vēl tālāk. Bet es par to nedomāju, drīzāk jāsaka, ka katrs kritiens mani padara spēcīgāku, ceļ mani augstāk, padara mani labāku...
1 1 atbildēt
Ļoti līdzīgai situācijai cauri gājis esmu arī es. Un arī biju domājis sev virsū rokas uzlikt, bet tad vislaik ķēru sevi pie domas - melnie posmi tavu dzīvi pavadīs vienmēr. Tie ir domāti, lai saprastu, ka esi stiprs cilvēks, un ir kā pārbudijums. Izturēsi, un dzīvē atkal būs labi. emotion Pats galvenais - nepadoties!
0 0 atbildēt

lieku +

0 0 atbildēt

LordOrio, yoh vecīt, nezinu, vai zini, kas es esmu vai kā, bet es vienu lietu zinu - es tevi pazīstu, zinu, ka, pasakot vietu un laiku, kur iepazinos ar tevi, tu moš saprastu, kas es esmu emotion bet pēc tā kā ar tevi runāju un tā likās ka tu esi diezgan jautrs, sakarīgs puisis, nekad nebiju iedomājusies, ka ar tevi varētu būt noticis kas šāds.

Bet es tev gribēju pateikt, lai turies!~ Pašnāvība nav nekāds atrisinājums

Lai kādas grūtības tavā dzīvē būs, tu ar tām tiksi galā! Es zinu, ka tu spēsi! Un arī īstus draugus atradīsi, jā, iespējams prasīs ilgāku laiku, taču tā būs! Tu neesi viens un nekad nebūsi viens. Pat ja tavai mammai ir šādas problēmas, atceries, ka tomēr viņa tevi mīl, lai cik grūti viņai būtu to izrādīt! Tavai mammai esi palicis vien tu, tāpēc pacenties viņas labā! Tavai mammai pašai nav bijusi viegla dzīve, un esmu pārliecināta, ka viņa pati negribēja padarīt tavu dzīvi par elli. Varbūt viņa to pati neapzinājās... Taču, ja jau viņa tevi cenšas uzturēt un tā, tad viņa par tevi rūpējas un tevi mīl un nekad to neaizmirsti!

Tu esi gājis cauri grūtiem laikiem, tu esi pārvarējis tos, pārvarējis vēlmi pēc nāves... un tas padara tevi stiprāku iekšēji. Un šādas grūtības sagatavo tevi turpmākai dzīvei. Dzīvē nekad nav viegli, taču tas, kam tu cauri gāji padarīja tevi stiprāku, iespējams, šādas atmiņas un viss palīdzēs tev nākotnē tikt galā ar kādu varbūt līdzīgu situāciju un tā. Tu nekad nezini!

Kā jau te bez maz vai visi komentāros teica - turies! emotion

0 0 atbildēt

Reāli jā, tā ir izeja, pēc nāves jau ir vienalga ko kāds sacīs vai domās, tu jau vairs nebūsi... 

Vienīgi dzīve jau ir tikai viena, mazliet žēl aiziet, ja zini, ka varētu vēl dzīvot..... 

 

Visi gudrie dirsēji komentāros, parunājiet ar kādu koncentrācijas nometnēs izdzīvojušo, pasakiet viņam, ka viņš ir mīkstais, nopuņķojies lops, egoists un tā talāk, vienkārši noklausieties šī cilvēka dzīvesstāstu, iedomājieties viņa mokas, paskatieties viņam acīs un pasakiet to...

1 2 atbildēt

Mīkstie izvēlas nomirt, sīkstie atrod spēku dzīvot. Galvenais ir neizvēlēties vidus ceļu , nolaisties līdz lopa līmenim.

0 1 atbildēt
Es domaju kapec berni doma pa pasnavibam jo viniem daudz kas ir aizliekts gimenes Dari un man pasam ir problemas gimene un esu meiginajis seu galu taisit bet nevareju del meitenes kuru vel loti milu ,bet nesu kopa del vecakiem paskiramies.
0 1 atbildēt

Ja tu patiešām to gribētu darīt, sen jau būtu izdarījis.

Visiem ir tādas domas bijušas, bet Tu neredzi 100000 rakstus par to, ne tā?

0 1 atbildēt

Tas nav ne gļēvums, ne drosme. Visiem psiholoģiski veseliem cilvēkiem ir ļoti spēcīgs instinkts - pašsaglabāšanās, kas nozīmē, ka jebkurā situācijā cilvēks savu dzīvību sargās kā vien spēs un galu sev padarīt nespēs nekā. Tas nozīmē, veikt pašnāvību ir iespējams vien tādā gadījumā, kad šis instinkts ir pazaudēts/aizēnots/izkropļots, piemēram, neārstētas depresijas rezultātā (un te nav runa par ''mani pameta puisis, tagad man ir depresija!'', bet gan tiešām smagu emocionālo stāvokli), kādas psiholoģiskas novirzes dēļ vai smagu un nopietnu pārdzīvojumu radītas traumas dēļ.  

Vesels cilvēks nespēs to paveikt, neatkarīgi no tā, cik viņš ir gļēvs vai drosmīgs.

0 1 atbildēt

Bet vai pēc nāves ir seks ? 

0 2 atbildēt

Pašnāvība ir stulbums, bet lai taisa, vairāk vietas paliks normālākiem cilvēkiem.

0 4 atbildēt

Raksta Autoramvaru tikai Teikt... Mūsu dzīves asptākļos, miera laikos, kad nav kara un nekas mūs ne mūsu tuvieniekus neapdraud, pašnāvība nav attaisnojama...

Bet kas attiecas uz Tevi un Tavām miršanas vēlmes uzplūdiem... Tad varu Tev teikt no sava skatu punkta.. Es nevaru iedomāties kautko vēl nožēlojamāku gļēvāku par skatu kā nopuņķojies tīnis liek apkaklu sev cilpu vai griež vēnas... Šāds cilvēks ir pilnībā zaudējis cieņu, pat pēdējais nariks un bomzis ir vairāk cienāms, ka tizls pašnāvnieks. Tiem kas te Jūt līdzi, var pateikt , ka tur nav kam Just....

Ir jāatcerās ka Vecim ir jābūt vecim un Nav ko sevi žēlot, protams Sūdīgi Ka Tev ir tāda dzīve, bet tapēc ir jāairē nevis, janodrabojas ar visādām herņām un sevis močīšanu..

Būtībā vis šitie pašnāvnieki ir sabiedrībai bīstami, tapēc ka cilvēks kurš neciena savu dzīvību, nevar cienīt arī cita...

Tāka Puikiņ pietaupi savas puņķus kādam citam, Nomočijot sevi Tu tikai pirādisi to ka esi nožēlojams Nāpslis..

Turpini Airēt Tā patkā visi mēs te to daram...

0 5 atbildēt
« 1  2  3 »