local-stats-pixel fb-conv-api

Spice - sauciens pēc palīdzības!.63

574 5

Runāšu par to, kāda pašam pieredze (biežš lietotājs), kāpēc sāku lietot, kāpēc clvēki kļūst atkarīgi no tā, un cik traki ir manam draugam ar kuru sākām to lietot kopā. Ļoti ceru, ka šis raksts tiks plaši apspriests komentāros.

Sākšu ar to, ka zālīti pirmo reiz pamēģināju 14. gados.. Ļoti patika. Spēlējām aklās vistiņas, smējāmies kā traki.. Bija ļoti liela atvieglojuma sajūta, itkā visas problēmas pazustu un vari vienkārši baudīt mirkli.

Laikam ejot sāku pīpēt katru nedēļas nogali. Pienākot vasarai un sezonālajam darbam sākām pīpēt arvien biežāk. Tā nu arī uzsēdāmies ar draugu, jo strādājām vietā, kur maksāja pēc katras darba dienas. Un šķita tikai normāli uzpīpēt katru vakaru.

Tad arī gadiem ejot, pīpējām biežāk un biežāk. Un jāsaka, ka atkarība patiešām nerodas tāpēc, ka marihuāna to izraisītu, bet tāpēc, ka gribējās to kaifu un atslodzi no pasaules. Man nav spēcīgs raksturs un jāsaka, ka reālajā dzīvē jutos depresīvs, nedzīvs un neticēju nedz sev, nedz jebkam citam..

Bieži domāju par to, kad atkal varēšu uzpīpēt, lai tiktu pie sava ''čila''.
Tad sāka aptrūkties nauda, jo zināms, ka zāle nemaksā lēti.. Tajā laikā populārs palika SPICE.

Aprēbinājums bija daudz lielāks, un cena daudz zemāka, tāpēc likās izdevīga substitūcija. Bija posms, kad biju bez darba un ņēmu kredītus lai varētu nopirkt SPICE. Pīpēju katru dienu - visu dienu. Un tā aptuveni gadu no vietas. Man bija tikai 19.. Darījām to kopā ar manu labāko draugu..

Bet tad pienāca laiks, kad bija jādodas studēt uz ārzemēm. PALDIES DIEVAM! Ierodoties citā valstī viss mainījās.. Daudz jaunu vietu, cilvēku ko iepazīt.. Iedzīvošanās problēmas utt. Tas mani izglāba no SPICE. Tagad vēl protams pīpēju zāli, bet ne tik bieži cik iepriekš kautgan ļoti, ļoti gribās.

Bet mans draugs palika LV. Un viņam paliekot vienam, nebija nekas labāks ko darīt.. Kad viņš uzpīpē, tad vienkārši ir kā mironis.. Nedz runā, nedz kustas.. Vnk guļ savā pasaulē.

Es ļoti par viņu uztraucos un nezinu, kā viņam palīdzēt, jo pirms mēs vispār kaut ko sākām, bija pavisam cits cilvēks.. Bija ļoti attapīgs, dzīvespriecīgs, tiešām ar spēcīgu loģisko domāšanu, pat veikls un sportisks.

Bet tagad viņam darbā ir problēmas, jo lietas krīt ārā no rokām, nespēj koncentrēties. Es zinu kā tas ir.. Kad pats pīpēju SPICE, tad jutos tieši tāpat.. Bet redzu, ka viņam tas jau ir nākošajā līmenī un negribu, lai draugs atteiktos no dzīves, vai pat nonāktu slimnīcā. Tā štelle Tevi iztukšo un Tu paliec kā tukšs karkass.. Jau gandrīz gadu neesmu pīpējis, bet vēlaizvien jūtu sekas. Tagad viņš ir tik ļoti degradējies, ka to nevar nepamanīt pat tad, kad nav uzpīpējis.

LŪDZU, JA KĀDS ZIN.. KĀ LAI ATMET TO MĒS#U?


574 5 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 63

0/2000
Kam tad? Dirsa vinju spraud?
1 0 atbildēt

Nez. Pīpēju gandžu jau sesto gadu, jūtos lieliski , nodarbojos ar cīņas sportu , strādāju ilgas stundas , mācos , vasaras doma studēt ārzemēs. Nopīpēju spice gadu , septiņus gadus atpakaļ , nekādu problēmu , raksturs arī man ir stingrs. Tas laikama tkarigs no civlēka , ja Tu esi vājš kā jau pats savā rakstā pieminēji tad tev ari ir lielāka iespēja paļauties vielai. Ja esi spēcīgs miesā , dvēselē un garā tad nekas tāds +/- tevi neskar. Laigan ir jāņem vērā ka gadās visādi un arī stiprākie mēdz lūzt.

Vēlu Tev spēku un izturību un Tavam draugam garīgo atmodu, tad arī viss līdzsvarosies.

1 0 atbildēt

paliidzeet var tikai apkārt esošie cilvēki,jo pat atkariigais jau neredzēs problēmas.Vajag kaut pret pašu gribu nogātāt kādā specializētā iestādē.Vismaz tur buus kaut nedaudz laika apdomāties.

1 0 atbildēt

Spaisik v tjeme emotion

1 1 atbildēt
Smadzenes un uztverē atrofējas pipejot visādus draņķus
1 1 atbildēt

Vai raksts ir pilnībā patiess, nav tik būtiski. Uzrakstīts tas labā valodā. Ja kaut vienu vēl tas atturēs no draņķu lietošanas, tas ir daudzu plusu vērts. Te atkal redzams, cik degradēta ir mūsu tauta - tie visi ir mūsējie - gribi vai nē.

0 0 atbildēt

Ta jau labak marihuanu kurit nevis sito drankiemotion

1 1 atbildēt

Slikti pusaudži bijāt emotion

0 0 atbildēt
Runa iet par spaisu. Davai gaani liekam miera jo no ta nav problemu
0 0 atbildēt

spais vispar nav domats pipeesanai

0 0 atbildēt

Nu jā,padomu kā atmest man nav ko ieteikt.:(

Bet runājot par atkarībām,kā var palikt atkarīgs no spice? Esmu pīpējis,nu protams,dodu priekšroku zālei viennozīmīgi,bet gadās nedēļas nogales ,nu ne katru nedēļ,citreiz ik pā menesim ,izdomājam uzkurīt.Spice vai zāli,tagad šajā rajončika pie weed grūtāk tikt,tādēļ atliek vien kaktusu uzkurīt. Nu šādi jau kādu laiku ik pa laikam uzkurījam,jau gadus divus kurīju,bet no atkarības nav pat ne smakas,pa darba dienām negribas vispār,jo vienam takš nav funs to darīt,uzkurīju tikai kompānijas pēc.Varu nekurīt kautvai pus gadu,nu tā nebūs,jo parasti pačilojam biežāk nekā ik pa pusgadam.:D,nu šajā gadā tik tas kaktusa sūdu sāku kurīt,bet pa retam tik.Vienkārši cilvēkam vajag nolikt sev robežu,kad beigt.Piemēram,kad es kurīju katusu vai weed,man ir viena robeža pie kuras es apstājos,un nē ,nevis dēļ tā ,ka sūdīgi vai kā,bet vienkārši jūtu mēru(Nekurīju dēļ tā lai pajobašņiku nonestu tā ,ka galīgs bālais,bet lai viss uz brīdi kļūtu gaišāks,jautrāks,.)To slieksni nēpārkāpt,ir pats galvenais ,lai nepaliktu atkarīgs,iespējams dēļ tā cilvēki paliek atkarīgi no lietām,pārkāpj slieksni un atpakaļ viņiem atgriezties ir grūti. Pieredze,kura mani vispār neitekmē,tikai pozitīvā veidā.

Nu cigaretes ir mana vienīgā atkarība,sāku par ātru pirms sapratu par slieksni,par kurue es iepriekš runāju.. Bet nav jau tik traki tākā tā.Paciņa uz 3 dienām,nu 2 citreiz...

0 0 atbildēt

Dabīgā atlase,ko lai vēl piebilst!

0 0 atbildēt

Lasot komentarus, sapratu, ka neesmu pareizi izteicies.. Jo, manuprāt, daudzi no Jums saprot, ka man ir šī atkarība, bet nē! Es kaut kā vēlos palīdzēt savam draugam Latvijā jo pats esmu ticis pāri Spicajam. Tagad tik atliek samazināt zaļā devas. Mēnesi neesmu lietojis neko.. Jūtos salīdzinoši svaigs kā gurķīts..  Jebkurā gadījumā.. Paldies par viedokļiem. Vismaz tiem cilvēkiem, kas nerakstīja Bullšitu.

0 0 atbildēt

es ar es pamēģinājis to mēslu.5 minūtes pēc pīpēšanas saļimu,nokritu,nevarēju piecelties un pamodos karcerī..Forši!

0 0 atbildēt

Man arī ir draugs, kurš dēļ spaisa ir kā ''dārzenis'', psc kādreiz čalis bija sporta aktīvists, runāja n shit like that. Bļe tagad pēc pāris gadiem, kad čalis dzen spaisu dienu un nakti, viņš ir nerēāli mainijies, iznāk arā un ko viņš dara ? Klusē, neko citu, nevienu vārdu nepasaka, vienkārši savā pasaulīte iegrimis, un kad viņš uzkurī viņš ir kā dzīvs mironis vārda tiešajā nozīmē. Viņam arī palīdzēt nevar, viņš domā ka spaiss ir čotka. Spaiss tik tiešām degradē cilvēkus, tas ir neapgāžams fakts.

0 0 atbildēt

Njā, traka tev tā pieredze. Patiesībā es nesaprotu, ko tie skolotāji un skolas vadība domā, jo mums personīgi skolā nepārtraukti rāda video par to cik spaiss ir slikts un kādu postu tas nodara. Tas protams ir labi un izglītojoši, lai mēs paši nemēģinātu, taču viņi rāda arī to, kādu šķietami "kaifīgu" un nomierinošu efektu tas rada, un tas patiešām nav labi, jo piemēram, manā klasē ir arī tādi cilvēki, kas praktiski visu sevi velta mācībām un iespējams, kādu reizi stresiņš bišk sakāps un gribēsies atslābināties. Ir arī tādi, kuri pat vispār par narkotikām neinteresējas kā, piemēram, es, un rādot šādus video tikai to interesi raisa, un man liekas, ja arī kāds viņu pīpē, tad nu šis video nebūs īstā pamācība un tas, kas liks viņiem apstāties..

0 0 atbildēt

Prieks par tādiem cilvēkiem kā tu kas saprata kas tas viss ir tīrākais mēsls un atgriezās atpakaļ reālajā dzīvē. 

0 0 atbildēt

Pats biju uzseedies 2 gadus uz šo sūdu. atmetu tikai pateicoties tam ka uzķēra kriminālpolicija emotion

0 0 atbildēt

Sākumā pašamir jāsaprot ka esi atkarīgs, nebaidies to pateikt skaļi, jo tieši tā tu vairāk apzinies un ieborē sev prātā ka tev ir problēma, ja esi tiktālu ticis, tad meklē risinājumu. Narkologs būtu pareizākais risinājums, bet tomēr tas cik zinu nav bezmaksas pasākums, tad jātiek galā pašam, Pieņemsim tā, centies visas domas fokusēt uz ko citu bet ne spaisu, nedomā par to, aizmirsti ka spaiss pastāv un izdzēs to ārā no atmiņas, Bet sākumā atceries, Tev ir jāapzinās ka TEV IR PROBLĒMA. (vismaz man ar līdzīgu gadījumu bija tā, tas ir no personiskās pieredzes.)

0 0 atbildēt

man ir psc es mirstu

0 3 atbildēt