local-stats-pixel fb-conv-api

Nemirstība???25

112 0

Tas nav tikai mīts...

Pietiks dzīvot realitātē un ļaujamies fantāzijai

Iedomājamies dzīvi kas notiktu ja cilvēki izdomātu ko Tādu kas spētu padarīt mūs nemirstīgus....

Tas būtu kas unikāls,pārsteidzoš,bet tai pašā momentā tā būtu katastrofa un jaunas ēras sākums...

Manā skatijumā tas izraisītu daudz problēmu bet tai pašā momentā tās spētu atrisināt...

Tāpēc es pameklēju rakstu par nemirstību.... Man tas likās ļoti interesanti,kā jums tad redzēs...    :)

 

Pētnieks Rejs Kurzveils apgalvo, ka cilvēkiem būs iespēja kļūt nemirstīgiem jau pēc nieka 20 gadiem zinātnisko atklājumu. Šajā laika gaitā nanotehnoloģijas un izpratne par to, kā darbojas cilvēka ķermenis būs gana attīstījušās, lai to varētu nodrošināt. 61 gadu vecais amerikāņu zinātnieks uzskata, ka šobrīd ģenētikas un datortehnoloģiju attīstības ātrums pieaug tik strauji, ka pēc 20 gadiem būs pieejamas nanotehnoloģijas, kuras varēs aizstāt visus svarīgākos cilvēku iekšējos orgānus.

Viņaprāt, zinātnieki spēs "pārprogrammēt mūsu daudzus miljonus gadus veco organisma programmu" tā, ka varēs apturēt novecošanu, un, aizstājot dažādus ķermeņa iekšējos elementus ar nanobotiem (piemēram asinis), organisms spēs funkcionēt daudz efektīgāk un nenolietosies. "Pēc 25 gadiem mēs varēsim skriet Olimpiskā sprintera ātrumā 15 minūtes no vietas neaizelsdamies un nirt dziļi ūdenī, iztiekot bez skābekļa līdz pat četras stundas. Sirdstriekas upuriem nebūs jāuztraucas, jo asinīs atrodošies nanoboti uzturēs viņus pie dzīvības, kamēr viņi tiek aizvesti pie ārsta," fantazē Rejs.

Viņš iet pat vēl tālāk, runājot par to, kā nanotehnoloģijas palielinās mūsu mentālās spējas tik ļoti, ka varēsim uzrakstīt grāmatu pāris minūtēs. Ja gribēsim pieslēgties virtuālajai relalitātei, nanoboti atslēgs vienus smadzeņu signālus un pieslēgs citus, kas ļaus sērfot savā galvā. Rejs ir pilnīgi pārliecināts, ka tāda būs mūsu nākotne, un ka nākotnes cilvēki būs kiborgi.

Mani vairāk interesē ētiskās dabas jautājumi, kas notiks, kad šādas nemirstības un pārcilvēku tehnoloģijas kādam būs pieejamas (visdrīzākais militāristiem un ļoti bagātiem cilvēkiem)? Medicīnas attīstība un iespēja novērst kroplumu, sāpes un citas ciešanas ir ļoti laba lieta. Taču vairāk uztraucos par to "pārcilvēku" faktoru (superfiziskās un mentālās spējas). Zinot cilvēku spēju visus jaunos izgudrojumus izmantot ne tiem pašiem labākajiem mērķiem, mani ļoti interesē atbilde uz šādu jautājumu: vai nanotehnoloģijas spēs palīdzēt mums būt humānākiem, ētiskākiem un altruiskākiem (vai tas iekļaujas mentālās kapacitātes palielināšanā)? Ja, nē, vai tas nebūtu milzu risks, ka šīs tehnoloģijas nonāk kaut kādu deģenerātu rokās?

 

Mums atliek tikai sapņot....

112 0 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

👌

0 0 atbildēt