local-stats-pixel fb-conv-api

Biometrisko datu nepieciešamība ir aizsegs cilvēka digitālai pakļaušanai un kont69

Latvijā sāk izsniegt jauna parauga pases, kas atbildīs Eiropas Savienības (ES) un starptautiskajiem standartiem, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Jaunā parauga pasēs būs iestrādātas speciālas mikroshēmas, kas saturēs personu identificējošu informāciju, tostarp arī fotoattēlu digitālā formātā, ko paredz ES tiesību aktu prasības. Vēlāk, 2008.gadā, minētajās mikroshēmās plānots iekļaut arī pases turētāja pirkstu nospiedumu attēlus.

Jauno pasu turētājiem, izmantojot automātiskās dokumentu pārbaudes sistēmas, būs atvieglota robežšķērsošana gan ES dalībvalstīs, gan citur pasaulē. Tostarp jaunā parauga pasu ieviešana ir viens no priekšnoteikumiem bezvīzu režīmam ar ASV.

No pilsonības un migrācijas dienesta foruma:

Personu apliecinošus dokumentus un to izsniegšanas kārtību, paraugus un saturu nosaka Personu apliecinošu dokumentu likums un Ministru kabineta 2012.gada 21.februāra noteikumi Nr.134 "Personu apliecinošu dokumentu noteikumi". Likuma 2.panta otrajā daļā ir noteikts, ka personu apliecinošs dokuments ir Latvijas Republikas īpašums un 9.panta pirmajā daļā noteikts, ka personu apliecinošs dokuments ir obligāts Latvijas pilsonim vai nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu. Noteikumu 10.punktā ir noteikts, ka personu apliecinošā dokumentā ir iestrādāts datu nesējs - bezkontakta mikroshēma, kurā ir iekļauti personas pirkstu nospiedumu digitālie attēli. Noteikumu 27.punktā noteikts, ka ja personai vispār nav pirkstu vai tie bojāti tā, ka nav iespējams iegūt pirkstu nospiedumu digitālos attēlus, personu apliecinoša dokumenta mikroshēmā iekļaujamos personas pirkstu nospiedumu digitālos attēlus neiekļauj. Attiecībā uz pirkstu nospiedumu iekļaušanu personu apliecinošā dokumentā personas izvēle nav paredzēta.

/Pasu nodaļas vecākā referente Drosma Ose/



396 5 69 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 69

0/2000

Dooh....panem jebkuru lietu un padomaa vai tevi jau nekontrolee. Cik tu ilgi bez neta nodziivosi, vai tev algu maksaa skaidraa vai obligaati jaabuut bankas kartei?

2 0 atbildēt

Jāiet dzīvot uz laukiem, audzēt kartupeļus un kaut cūkas.

2 0 atbildēt

Droši un ticami avoti: Bībeles postulētāji un Sandras Bulokas filma "The Net".

3 1 atbildēt

jā,par šito redzēju filmu,kuru diemžel nevaru atrast internetā,jo pirku disku uz ielas par 1 penniju emotion

tur čaļi uztaisīja par šito tēmu un ir interesanti. uz diska rakstīts The Mark,bet nez vai netā atradīsi.

1 0 atbildēt

hmm es nevēlos tādu brīnumu emotion

1 0 atbildēt

Autoram maz zin, ka video, kas ir ievietots nav īsts, bet attēlojums, kā tas varētu izskatīties? Saku to tādēļ, jo autors prezentē video kā pierādījumu

2 1 atbildēt

Pats dīvainākais, ka cilvēki reāli paši piesakās tos implantēt !!! https://www.youtube.com/watch?t=211&v=***kS2QQuk0

0 0 atbildēt