local-stats-pixel fb-conv-api

100 iemesli kādēļ evolūcijas TEORIJA ir stulba!45

28 28

Zinātnes ”reliģija”

Zinātnieku teorijas nereti, šķiet, balstās uz spriedumiem, kas arī prasa sava veida ticību. Piemēram, jautājumā par dzīvības izcelsmi lielākā daļa evolucionistu turas pie idejām, kas prasa ticību zināmām ”doktrīnām”. Fakti tiek sajaukti ar teorijām. Un, kad zinātnieki izmanto savu autoritāti, lai uzspiestu aklu ticību evolūcijai, viņi būtībā liek saprast: ”Jūs neesat atbildīgi par savu morāli, jo jūs esat tikai bioloģisku, ķīmisku un fizikālu procesu produkts.” Biologs Ričards Dokinss apgalvo, ka Visumā ”nav ne nolūka, ne mērķa, ne laba, ne ļauna, ir vienīgi bezmērķīga vienaldzība”.

Lai aizstāvētu šādu pārliecību, daži zinātnieki ignorē plašos pētījumus, ko veikuši viņu kolēģi, kas apstrīd hipotēzes, uz kurām balstās viņu teorijas par dzīvības izcelsmi. Ir pierādīts, ka pat tad, ja paietu miljardiem gadu, varbūtība, ka nejauši izveidojas sarežģītās molekulas, kas nepieciešamas funkcionējošas dzīvās šūnas izveidei, ir matemātiski neiespējama.* Tas nozīmē, ka daudzās mācību grāmatās izklāstītās dogmatiskās teorijas par dzīvības izcelsmi ir atzīstamas par aplamām.

Pārliecība, ka dzīvība ir radusies aklas nejaušības dēļ, prasa vairāk ticības nekā uzskats, ka dzīvība ir radīta. Astronoms Deivids Bloks atzīmēja: ”Cilvēkam, kurš netic Radītājam, ir vajadzīga lielāka ticība nekā tam, kurš tic. Pasludinādams, ka Dieva nav, cilvēks izsaka ļoti vispārīgu nepierādītu apgalvojumu — postulātu, kas balstīts uz ticību.”

Domājot par to, ko atklājusi zinātne, daļa zinātnieku izjūt dziļu godbijību. Alberts Einšteins atzina: ”Starp dziļākajiem zinātniskajiem prātiem būtu grūti atrast kaut vienu, kam nepiemistu sava veida reliģiskas jūtas. [. .] . . reliģiskās jūtas izpaužas jūsmīgā izbrīnā par dabas likumu harmoniju, kas liecina par tik izcilu intelektu, ka salīdzinājumā ar to visa cilvēku sistemātiskā domāšana un rīcība ir tikai pavisam nenozīmīgs atspulgs.” Tomēr arī tad, ja zinātniekiem ir šāda bijība, tā ne vienmēr pamudina viņus ticēt Radītājam — Dievam, kas ir reāla persona.



28 28 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

piekam evolūcijas teorija nekādā veidā nekonfliktē ar reliģiju

0 0 atbildēt

Un mēs nekad neuzzināsim, vai mēs esam tikai 2 ilvēku pēcteči, jo galu galā,  cilvēki ir tādas radības, kurām no incesta rodas daudz bērnu ar pataloģijām un kroplībām. Ādamam un Ievai bija trīs dēli, kas Kains taisīja nākamos cilvēkus ar savu māsu? Un nekur nav pierādāms, ka viņus ietekmēja laikapstākļi, jo tās visas ir vnk hipotēzes un pieņēmumi ar tēmu kā varējā būt, ja tas būtu tā. 

0 0 atbildēt

Cilvēks radīja dievu, lai neizglītotiem cilvēkiem būtu kur pieķerties.

1 1 atbildēt

Neesmu zinātnieks, tādēļ pats to tik labi nezinu, bet tikko palasīju, man negribās 5 lapu tekstu ar pat visiem aprēķiniem tulkot.

0 0 atbildēt

Orbīta rodas ar gravitācijas spēku palīdzību, mums ejot garām kāda mazāka planēta, kam nav savas orbītas, arī var iekļūt zemes gravitācijas laukā un kļūt par pavadoni orbitējot ap planētu.

0 0 atbildēt

Es arī zinu, kā ielikt mīnusu. Ķer!

1 1 atbildēt

krusta kari emotion

0 0 atbildēt

Vecīt, ja mēs kk nezinam, tad arī nezinam, tas nenorāda uzreiz uz to ka eksistē dievs, tas norāda tikai to ka mēs nezinam, iemācies atšķirību...

1 1 atbildēt

Protams, ka ticēt kaut kādam augstākam spēkam ir daudz vieglāk, nekā censties visus šos neskaidros jautājumus atkost... ;) Ehh... atstāsim ticību muļķiem, kam galva nestrādā ;)

1 1 atbildēt

Tev ir baigās problēmas, tādas pašas, kā pašam raksta autoram.  emotion

0 1 atbildēt

Vairāk patīk zinātniskā fanstastioka

esam tikai kāda vieta uz visuma fona kur esam mēs dzīvība, tā var eksistēt arī citur

Domāju ka jau bijām kādi esam no paša sākuma, esam taču homo sapiens sapiens tālāk nekā senči :DDD

0 1 atbildēt

To , kas ir pierādīts, nevar noliegt, evolūcija eksistē.

0 3 atbildēt