local-stats-pixel fb-conv-api

Aklais izlaidums65

2333 7

Šajā rakstā sniedzu ieskatu fotoreportāžā no specializētas skolas aklajiem un vājredzīgajiem absolventu izlaiduma. Šīs fotogrāfijas uzreiz iekrita acīs un tik tiešām to autorei ir izdevies panākt iecerēto un tās liek aizdomāties par šo pusaudžu dzīvi un nākotni kopumā..

Savā lielākājā fotosērijā ar nosaukumu " Aklais izlaidums" Sāra Vilsone no Anglijas, centās pastāstīt par neredzīgo un vājredzīgo pusaudžu grupas dzīvi, kuri mācās īpašā skolā, kurā specializējas uz šo cilvēku izglītošanu un sagatavošanu patstāvīgai dzīvei. Nodarboties ar šīm fotogrāfijām Sāra sāka 2005 gadā, kad sāka strādāt skolā par fotogrāfu dokumentālai filmai "Manas acis", kuru pasūtīja Public Broadcasting Service. Kopš tā laika Sāra Vilsone piekrita katru rudeni pildīt fotogrāfa pienākumus skolas ballēs, kuras risinājās noslēdzoties kārtējam mācību gadam. Savās fotogrāfijās Sāra centās iemūžināt visu svinīgās balles notikumu gaitu, sākot ar to, kā skolnieki tai gatavojas un beidzot ar noslēdzošo deju tieši, kad pulkstenis sit pusnakti.

Tamlīdzīgas balles ir ļoti gaidīts pasākums katram skolniekam, bet it īpaši šiem audzēkņiem. Ar savām fotogrāfijām Sāra cenšas ne tikai iemūžināt attēlos šo pasākumu priekš vecākiem vai pašiem skolas audzēkņiem, bet likt arī sabiedrībai aizdomāties, ko tas pusaudzim nozīmē- būt vājredzīgam vai aklam.


« 1  2  3 »
2333 7 65 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 65

0/2000

nu, jaa!

miinusu ielika tie, kuriem nav bijis izlaidums un nebuus taads nemuuzham, jo izgliitots un sapraatiigs cilveeks neko taadu nebuutu dariijis...

man nav zheel cilveeku, kas ir shajaas bildees, man ir liels prieks, ka taadi ir, kas speej baudiit dziivi neskatoties neuzko!

bet zheel man ir to, kas tos miinusus ielika, ceru, ka arii juus kaadreiz buusiet laimiigi un speesiet dziivot taa, lai buutu labi gan pashiem, gan apkaarteejiem!

5 0 atbildēt

Šis izskatās daudz labāk nekā tie klaunu un prostitūtu izlaidumi, kas dažreiz klejo pa spoki.lv

4 0 atbildēt

iisteniibaa viens pluss viniem- visiem galiiigi po*** kas otram muguraa un kaa vins izskataaas... 

4 0 atbildēt

Jauks raksts! +

3 0 atbildēt

Ļoti patīk šajos cilvēkos tas, ka viņi patiešām māk novērtēt otra cilvēka garīgo pusi. Man ir šādas paziņas un viņi dažreiz pasaka tik sirds dziļus vārdus, kurus redzīgais nepateiks. Tas tāpēc, ka viņi novērtē ar sirdi, nevis kā mēs, sākumā ar acīm. Manā  skatījumā viņi ir īpaši, nevis tāpēc, ka neredz, bet tāpēc, ka no viņiem vajag mācīties dzīvot. :)

3 0 atbildēt

Citas meitenes un puiši ir pat tīri simpātiski!Bet malači!Var tikai nopriecāties, ka arī uz šīs pasaules atrodas kas jauks un labs! :)

3 0 atbildēt

Lika pasmaidīt :)

3 0 atbildēt

tik lieliski.

3 0 atbildēt

nevar par šādiem rakstiem neielikt + 

3 0 atbildēt

Nabaga cilvēki.

5 2 atbildēt

viņi visi ir lieli malači, spējot paveikt ko tādu pat akli. emotion prieks par viņiem! :)

2 0 atbildēt

Super emotion prieks par šādiem cilvēkiem nekādu aizspriedumu!:)

2 0 atbildēt

Man savā laikā ir gadijies būt Juglas pansionātā,to enerģiju un tās  prasmes darbā to vajadzētu katram redzīgajam pamācīties.Šie cilvēki visu laiku atrod ko darīt,un dara to ne sliktāk kā ie kuri redz,gan lasa,gan ada,tamborē,spēlē šahu,dambreti,es biju pārsteigts.

2 0 atbildēt

Pat es gribētu, lai viņi redz, cik viņi ir skaisti. emotion

2 0 atbildēt

Man patiešām prieks par viņiem! Novēlu viņiem veiksmi lielajā dzīvē!

2 0 atbildēt

Varētu pateikties viņu vecākiem,jo viņi visu māca saviem bērniem,nekā tie vecāki kas vispār nerūpējas par sdaviem bērniem un ļauj viņiem kļūt atkarīgiem no datora cigaretēm,alkaholu 12 gadu vecumā!!!

Pluss autoram raksts lika aizdomāties!!!

2 0 atbildēt

18. viņai krosenes kājās?

2 0 atbildēt

Burvīgas kleitas :)

2 0 atbildēt

nav vārdu

2 0 atbildēt

Ko es tikko redzēju, šausmas !!!  emotion 

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »