local-stats-pixel fb-conv-api

Māja, kurā filmēja "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"12

550 0

Šajās saulainajās brīvdienās Apceļo Latviju komanda paviesojās vietā kur ne tik tālajā 1981.gadā tika uzņemta latviešu sirdīm tik tuvā un mīļā Jāņa Streiča filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.
Lai gan sākotnēji likās ka atrast šo vietu būs grūti, jo zinājām tikai, ka mājas nosaukums ir “Biekas” un ka vieta atrodas Raiskumā, tomēr ilgi nenācās meklēt, jo iebraucot Raiskumā bija jāpabrauc aptuveni ap 2km pa ceļu, līdz zemes ceļš, kurš ved kalnā augšā un tur arī pēc intuīcijas nonācām gala mērķī.
Uzrunājām mājas saimnieci un izrādījās viņa bija jauka un pretīmnākoša. Maija ar lielāko prieku mūs uzņēma un neatteica pastāstīt par katru filmā uzņemto vietu un sižetu. Mums bija iespēja pabūt tur kur katrs latvietis labprāt ielūkotos – filmas aizkulisēs. Filmā vieta izskatās ļoti plaša lauku sēta, tomēr dzīvē viss tur ir kompaktāk un tuvāk. Pašai mājai un tās saimniecībām ir varāk kā 100 gadu un tomēr ar gādīgas saimnieces rokām tās ir saglabātas. Gribējām apskatīt vietu kur Ēriks Lāsmiņu kalnā nesa, bet diemžēl šodien šis kalns ir aizaudzis, tāpat kā aka vairs nav uz vietas, bet viss pārējais ir saglabājies. Daba šajā vietā ir fantastiski skaista. Īsti Latvijas lauki ar skaistiem lauku ceļiem, rudzupuķēm un pīpenēm ceļmalā, brūnaliņām ganībās. Blakus skaistais Raiskuma ezers. Viss Latvijas skaistums kā uz delnas.
Saimniece dalījās ar savām sajūtām dzīvojot tik nu jau leģendārā vietā. Atzīstas ka ik pa laikam ierodas negaidīti kāds interesents un ka nesen tur pat kāds jaunais pāris vēlējies svinēt kāzas. Lai gan pašai filmai tika piešķirts Latvijas kultūras mantojuma stauss, pašām mājām “Biekas” tads nav piešķirs un saimniece pati saviem spēkiem cenšas rūpēties par vietu, lai to saglabātu un tā nepazustu, tāpēc ja ir interese apmeklēt šo vietu, par ziedojumiem to varat izdarīt iepriekš sazvanot Maiju uz tel. nr. 27828862. Tāpat saimniece gatavo fantastiskus rožu sierus, saldējumu un sviestu. Ja vēlaties to iegādāties pirms braukšanas painformējat Maiju J
Nedaudz par pašu filmu:
Limuzīns Jāņu nakts krāsā ir režisora Jāņa Streiča 1981. gadā Rīgas kinostudijā uzņemtā latviešu mākslas filma — ieturēta komēdijas un drāmas žanrā. Sižeta pamatā Māras Svīres stāsts "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Filma uzņemta krāsaina, latviešu valodā. Savulaik skatītāju aptaujā tā tika atzīta par visu laiku labāko latviešu filmu. Tāpat tā iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Turpinam Apceļot Latviju. emotion

550 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Super, uznāca nostaļģija. Atgādināja vasaru, Jāņus. Vislabākā latviešu filma,katru gadu skatos un gaidu ar nepacietību. Mazliet žēl, ka izmainījies viss, protams, bet vienalga fantastiska aura.  emotion  Ehh, sagribējas Līgo, savu vārdadienu emotion 

20 0 atbildēt

šitādus rakstus varētu vairāk. nu + no manis emotion 

10 0 atbildēt
Nu ļoooti patīk šī filmaemotion
6 0 atbildēt

Nu vajadzēja bišk labāk tās bildes..sapasēt!  bilde tad un bilde tagad .piem.

A kas tur  13. 14. 15 16.17 saprast īsti nevar. 

5 0 atbildēt

9.-10. šķunītis gan nav ne vairāk ne mazāk sapuvis,izņemot durvis.++++

2 0 atbildēt

Laukos vasarā ir forši emotion 

1 0 atbildēt

Daudz skaistu vietu ir Latvija.Kinodarbonjiem ir kur izversties.Varbut kads vel atceras Igaunijas makslas filmu ,,Pedeja relikvija,, ?Ar Ilzi Andrinju viena no galvenajam lomam. Dalja no tas tika filmeta Ziemeljlatvija,Gaujas krastos,netalu no Valkas .Daudzi speciali brauca skatities,ari man iznaca tur pabut.Interesanti ka igaunji nebija visa Igaunija atradushi lidzvertigu vietu.Velak turpat netalu ari latvieshi filmeja savu ,,Put vejinji,, ,etnografiskaja seta ,,Ielicas,, .Tad bija vienkarshi majas ,,Ielicas,, . Tajas pashas,, Ielicas,, man bija ta izdeviba iziet vasaras praksi etnografija( ka vestures novirziena klases skolniekam).

1 0 atbildēt

jauka filma

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt