local-stats-pixel fb-conv-api

Černobiļa. Tās noslēpumi un realitāte.85

Sveicināti! Šoreiz vēlos pastāstīt par savu ceļojumu uz Černobiļu, jeb Černobiļas slēgto zonu. Patiesībā tur pabiju pagājušā gada vēlā pavasarī un rakstiņu uzdrukāju jau tad. Tagad nolēmu to ievietot arī šeit spokos.

« 1  2  3  4  5 »
3304 4 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

par raksu protams + un tiešām. Ļoti ļoti interesanti. Paldies! emotion

1 0 atbildēt

Visu cieņu. Skatos, ka autoram patīk nosacīti ekstrēms tūrisms černobiļa, tagad ukraina, kosova laikam vairs nav tik ekstrēmi emotion

3 2 atbildēt

chernobyl-tour com Kad es barucu tad tūre maksāja 85USD. tagad ir dārgāk.

1 0 atbildēt

Ceļojums uz Černobiļu ir iekļauts manā sarakstā. Vari, lūdzu, padalīties ar informāciju, kur var iegādāties biļetes, cik maksā. utt?

1 0 atbildēt

Vienmer esmu iteresejusies par AES. Sis rakstsmani vel vairak uzved uz pareizas domas,ka vel kko gribas uzzinat un redzet ar savam aciim un izjust kaa tas ir,ka esi paziiistamaa vietaa kur ikviens ir gribeejis nokljuut. 

1 0 atbildēt

Fukušimā uzsprāga reaktors un cilvēki Somijā stāvēja rindās pēc joda tabletēm. Starp Černobiļas reaktoriem un reaktoriem Fukušimā ir milzīga atšķirība, jo pēdējie ir daudz nekaitīgāki, bet bailes aizaino veselo saprātu. Prieks, ka autors nav ļāvies tām un pēc došanās "bīstamā" ekskursijā par to ir uzrakstījis.

1 0 atbildēt

+ ar visu to, ka labu laiku atpakaļ lasīju jau draugos ceļotāju sadaļā.

1 0 atbildēt

Cik tad tāds prieks uz Černobiļu izmaksāja? 

 

Liels + par rakstu!

1 0 atbildēt

Raksts labs, bet žēl ka es jau to izlasīju tad kad tu to biji uzrakstījis pavasarī emotion

1 0 atbildēt

Raksts ļoti labs. Liekās ,ka es Tavu rakstu lasīju vēl dr.lv,vai arī maldos ? 

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Gribētu dabā uzmest aci tai postažai!

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Man ļoti patika! Paldies, par izcilo rakstu! +++
0 0 atbildēt

Gandrīz sāku protestēt ka tas ir plaģiāts, jo tādu pašu rakstu tiku redzējis drau g iem.l v/ceļoju sadaļā. Un tad es izlasīju autora niku un sapratu ka tas ir viens un tas pats cilvēks...  emotion Visu cieņu raksta autoram, viens no labākajiem Černobiļas tūres aprakstiem! 

0 0 atbildēt

Černabiļas AES nosaukums ir cits iemesl. PSRS nekad savus svarīgākos objektus nesauca konkrētās vietas nosaukumā vai kā tamlidzīgi, tas vairāk saistīts ar PSRS vēlmi slēpt šos objektus.

Tāpēc tik doti citi nosaukumi, kaut kādiem objektiem - vismaz par to esmu lasījis.

Kas attiecas uz AES staciju - jā to patiešām nevar izslēgt kā elektrību māja, jo ja proces ir sācies, tad tas turpinās neatkarīgi no tā vai tu izslēdz kādu slēdzī vai nē. Šķiet Lietuvas AES plāno pilnībā apturēt tikai ap 2020 gadu. 

AES drošība - slinkums tagad meklēt, bet Internetā to var atrast dienā ir ap 60 lielaki vai mazāki incidenti un tie tiek uzskaititi iedalījums bīstamības klasēs 1-7 (Fukašima, Černobiļa 7 klase). 

Fukašimā bija problēmas ar ūdens padevi un reaktora darbību, jo cunami iznīcināja dublējošo ūdens apmaiņu.

Černobiļā bija tiešais sprādziedziens. Tas acu mirklī atvera kodolu un radiācija plūda ārā - ja nemalds tā vēl tad process tur vēl tagad notiek.

Radiaktīvo degvielu, ko makam tikai ap 40% izmantot, tapēc to noglabā ar cerību nakotnē izmantot 100% - Naftas ieguve ir ap 50% otri 50% arī nemākam apgūt.

AES darbība princips ir ļoti vienākārš - kodoli karsē ūdeni un ūdens tvaiki dzen turbīnu, kas ražo elektrību. Vis parastāka tvaika lokomotīve, bet ļoti ļoti bīstam un ir nepieciešami lieli ūdens resusrsi tuvumā.

Cilvēku kļūda, nemācēšana ir gandrīz vienīgais, kas apdraud AES. Arī Fukašimā bija cilvēku kļūda un neparedzēja, ka aizsarg valnis noturēs cunami. 

Pateicoties viasi šai drošībai AES elektrības izmaksas nav nemaz tik tik lētas. 

0 0 atbildēt

Paldies par izsmeļošo rakstu un fotogrāfijām.

0 0 atbildēt

Labs raksts , kā beigās minēji , ka tie kas tur bija likvidēt vēl ir dzīvi , jā , tik tiešām , drauga tēvs bija tur , bet diemžel radiācija atstāja efektu , problēmas ar sirdi un viņa garīgais stāvoklis arī vienmēr tāds pašvaks , vienmēr īgns.

0 0 atbildēt

Es ceru tu joko! emotionemotion

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »