local-stats-pixel fb-conv-api

mans mazais auto.34

310 1

Biju vasara iegādājies auto Deawoo Tico. Auto nebija dargs. Auto ir aprikots ar 0.8 litru dzinēju ( 3 cilindri). Auto bija 1991 gada un paterina zina vins patereja 3 litrus uz 100 km bet tas bija pilsetas režīmā. Ārpus pilsētas paterins bija nedaudz lielaks ap 5 litriem.
Masinitei bija 12 collu diski.
Caurejamībam mašīnai bija loti laba jo kad biji medībās tad blakus dzipam pa aruma lauku braukt bija vieglāk nekā pašam dzipam. Tad nu luk. Ari rezerves dalas ir smiekligi mazas. Nomainot zobsiksnu ar galvas blivi, jauniem vārastiem un vārstu gumijām man sanāca 42 euro.

310 1 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

labs variants lai tiktu no punkta A līdz B ! Praktiski

19 0 atbildēt
Šitāds jau uz ceļa var izbirt pa detaļām emotion
16 1 atbildēt

A cik šāds "Monstrs" maksā?

11 0 atbildēt

Es tādā nemaz nemēģināt ielocīties. emotion (neko sliktu nesaku) ;D

7 0 atbildēt
PicU vaagjis
6 0 atbildēt

... vispār jau ir pienācis tas laiks, kad būtu jāaizmirst koncepcija - mans auto - mana krāniņa pagarinātājs (piedodiet par rupjību, bet tā ir precīzāk)! Tas nāk vēl no PSRS laikiem, kad centāmies līdziskriet slāviskajam dzīves stilam. Tagad esam Eiropā, jādomā - eiropeiski emotion. Auto ir transporta līdzeklis, un tikai. Atbilstoši - kāda krava, tāda izmēra un jaudas auto ir vajadzīgs.

5 0 atbildēt
Pašam arī reiz bija šāds auto. Par patēriņu piekrītu. Iet uz gaisa un mīlestības. Tie ģēniji kas nesaprot, ka mazam motoram ir grūti vilkt to virsbūvi vienmērīgā ātrumā pa šoseju jo virsbūves aerodinamika gandrīz kā ķieģelim. Paskatieties japānas, ķīnas populārākos auto visi dizainiski līdzīgi šim, jo dēļ lielās pārapdzīvotības nav vietas mašīnām un rodas nepieciešamība pēc šada veida auto. Plusi noparkojoties aizņem maz vietas, bet tajā pašā laikā ar kantaino formu maksimāli izmanto visu tilpumu un ir vieta kravai.
5 0 atbildēt

elegants mobīlīts emotion 

5 0 atbildēt

Lasot dažu labu komentāru man pilnīgi jāsmejās. Tik gudri cilveki patiesībā neko nesaprot. Daudzi vel runā par sūdiem vai ko citu bet pašam drošvien vairāk nekā par vecātēva uzdavinato divriteni nav tikai sabiedriskajā braukājās.

5 0 atbildēt
daewoo matiz izskatās nedaudz labāk emotion
4 0 atbildēt

Šitam mazulim stūres pastiprinātājs ir? Vnk ir gadījies braukt ar līdzīgiem tādiem maziņiem brīnumiem un tiem nebija tāda ekstra. 

4 0 atbildēt

Iedomaajies kas ar tevi notiktu shajaa auto ja tu ciestu kaadaa avaarijaa frontaalaa sadursmee. Cik vinjsh sver vispaar? Man agraag bija mp3 playeris daewoo (nu tas vecais variants ar diskiem) emotion

4 0 atbildēt

Man bij kādreiz renault ar 0.85L motoru nu pilsētā 7 litri uz simtu ēda zaprosta, tā ka 3 litri nu nekadi neticās. p.s. ja būs 0.2 motors tad mēģinās iestāstīt, ka puslitru uz simtu ēd?

4 0 atbildēt

Reāli sūds kautkāds. 

4 0 atbildēt

Tik līdzīgs manam VAZ-1111 jeb okai

3 0 atbildēt

Naiss Verķis emotion

3 0 atbildēt

Man bija Renault Twingo, ideāls autiņš! Tāds smieklīgs, smukāks par šito - apaļāks un ar īsu haubi, tādā pašā leņķī kā vējstikls, līdz ar to arī aerodinamika labāka. Reiz uz lauku ceļa (ne jau grantenieka, vnk starp apdzīvotiem punktiem) mēģināju, cik var izspiest, līdz 140 sanāca, vairāk gan ne pa kam. Varbūt pie vainas bija arī fakts, ka ceļš nebija gluži taisns, uz līkumiem tomēr gribējās uz ceļa palikt emotion Beigās nospriedu, ka 140 arī labs rezultāts, sāku mest palēnām nost ātrumu, te hops - zaļais vīriņš no krūmiem ārā, vicina savu zebras asti... Apstājos (nebija vienkārši), šis pienāk klāt... Pirmais teksts, vēl pirms "Inspektors Caps, tiesības un tehnisko" bija: "Nemaz nezināju, ka mazie autiņi arī var tā lidot!" emotion

Citā reizē paņēmu stopotāju, meitene iekāpjot ar tādu pārsteigumu konstatēja, ka iekšpusē vairāk vietas, nekā no ārpuses izskatās! Un tā arī bija, pat garākie draugi satilpa iekšā bez problēmām, aizmugures sēdekļus varēja bīdīt un ja bagāžniekā nekas daudz nav jāved, tad vairāk vietas kājām, nekā daudzos krutākos auto! Arī sēdēšana (priekšā) bija ļoti augsta. Pārkāpjot no Mazdas likās baigi dīvaini, bet patiesībā ļoti labi visu var pārredzēt, nevajag nekur stiepties. Turpinot par aizmugures sēdekļiem - ja pasažieru nav vai ir tikai viens, tad sēdekļus var sabīdīt uz priekšu un bagāžnieks kļūst tik ietilpīgs, ka bezmaz vai var vēl vienu Twingo iebāzt emotion Klavieres varbūt neieietu, bet atkal - vairāk vietas nekā daudziem citiem auto, kas no ārpuses lielāki!

Parkošanās arī tīrais sīkums, var iespraukties daudzās vietās, kur citi pat nemēģinātu! Te kāds īdēja par stūres pastiprinātāju, tādam mazam štruntam nemaz nevajag, lieka greznība! Uz vietas stāvot, protams, ir zināms spēks jāpieliek, bet tiklīdz nedaudz ripo, tā var ar vienu roku grozīt stūri! Vienīgā patiesā problēma man bija parkošanās naktī, jo aizmugures stikls bija tonēts ar elles tumsas tonējumu. Dienas laikā vēl kaut ko cauri varēja redzēt, pa nakti gan nācās uz čuju paļauties vai arī durvis virināt.

Caurgājamība mazā svara dēļ arī ideāla, neskatoties uz pašaurajām riepām. Reiz ziemā ar draudzeni braucām rūķoties - apdāvināt cilvēkus, kuriem ar naudu tā pašvakāk. Viena māja bija būtībā lauka vidū, tāda pakalna galā. Temperatūra bija ap nulli, sniegs uz zemes turējās, bet tā dubļu strīpa ceļa vietā neizskatijās īpaši pārliecinoši. Paļāvos uz Twingo spējām un Twingo nepievīla - nedaudz iespolējot, uzrausās ar visiem četriem rūķiem un dāvanu maisu kalnā bez jautājumiem! Saimnieki brīnījās, teica, ka pat sausās vasarās neviens līdz mājai netiek ar mašīnu.

Pāris reizes pie mājas sanāca stāvēt blakus vienam lielam lopam, kaut kāds armijas tipa rovers. Tik smieklīgi izskatījās - mazā Twingo jumts vienā augstumā ar tā monstra haubi! Katru reizi bija doma nofotografēt, bet nekad nesanāca - te bija kaut kur jādodas, te tumšs, te vēl kas...

Īsāk sakot (laikam par vēlu tam, ne?), man patika. Ja tagad būtu jāizvēlas autiņš, arī paskatītos, vai nav pārdošanā. To gan es no leišiem dzinu, Latvijā bēdīgāka paskata bija divreiz lielākā cenā. Bet tas jau ir cits stāsts... emotion

1 0 atbildēt

tieši tā iet var tikai ar kājām emotion 

0 0 atbildēt

Pats nesen pārsēdos no liela auto uz mazauto. Braukšana ir savādāka, uzreiz jūt inženieru haltūriņas, jo mašīņītes izsvarojums un piekares mezglu darbība acu mirklī jūtama ar sēžamvietu emotion Bet braukšanai ir cits smeķis. Man patīk.

0 0 atbildēt
Sper vāģis emotion
0 0 atbildēt