local-stats-pixel fb-conv-api

Ford Sierra skrūvēšana.77

323 0

2. janvāri mana īpašumā nonāca Ford Sierra 2.0 v6, 86.gada, GHIA (komplektācija), 5 durvju hečbeks, brūnā krāsā.

Kā jau GHIA komlektrācijā ir daudz ekstras - elektriskie logi, elektriskie spoguļi, centrālā atslēga (orģināla), un ka tik vel nav orģināla signalzācija bet tā nejiet, borta dators, lampu mazgātāji, lūka, bet tā jau man liekas nāk visām sierrām, "parkinga sensors"(sakabes āķis) emotion

Virsbūve mazliet pašavaka, bet nav arī nemaz tik traki. viena bukte uz haubes un papuvušas aizmugurējās arkas, durvju apakšas arī papuvušas. Krāsa kā tāda jau spīdīga. Virsbūvi taisīšu kautkur pavasarī kad arī varēs pārkrāsot. Krāšošu granīta pelēku.

Kas atiecās uz motoru tas bijā tīri pakauts. Galīgi negāja un visu laiku slāpa nost. Visticamāk ka bija karbarātors vainīgs, bet pats motors arī nebija no tiem labākajiem. Tika noregulēti vārsti. Ta mazliet labāk gāja, bet vel galvas blīves ir jāmaina un gredzeni ganjau. Taka man viens neveiksmigs pirkums bija cita sierra, bet ar labu motoru tad tas motors tika donorēts šini sierrā. Motors ko tagat iecēlu ir 2.0i Dohc 8v. Motors ir tīri labā stāvoklī. Taka jauda ir tāda pēc kādas es tiecos un arī samērā ekonomisks. 7-8l uz 100km, pa trasi kādi 12-13l uz 100km.

Ta ka lieku daudz jaudīgāku motoru pie piekares arī piestrādāju. Uzliku no tas doch donor sierras priekšejos suportus ar bremžu diskiem. un aizmugurē uzstādiju tiltu ar disku bremzēm. Orģināli bija barabāni. Vel uzliku cietākas atsperes.

Mašina tagat ir svaigi izieta skate un braucu bez problēmām. Kas atiecās uz krāsošanu kā jau teicu to darīšu pavasarī un tad jau ganjau uz taisīšu velvienu rakstu.

323 0 77 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 77

0/2000

Pilnīgi nostalģiju uzsita, atcerējos deviņdesmito sākumu kad Sierra bija viens no top modeļiem. Manā skatījumā jau klasika, daudzi pudi sāls uz tām tika apēsti...  Eh, vecā labā Sierra :D emotion

26 0 atbildēt

bij laiki, kad sierra bija top auto Latvijā. skaitījas lepns un pabiezs auto, bet tos laikus autors diez vai atminās :D

15 0 atbildēt

apsveicu ar uznjeemiibu,patiess prieks par to ko tu dari,es shitos fordus 90tajos esmu remonteejis liidz nejeegai,ljoti sliktas atminjas palikushas,bet tagad taa ir sirds lieta.veiksmi tev.....uga.

10 0 atbildēt

Lai labi ripo!

6 0 atbildēt

pareins 7-8litri ? kas tev laba kaja no putuplasta ? 

2 0 atbildēt

Gribu tavus diskus

2 0 atbildēt

Ko apgriezieni tā peld?

2 0 atbildēt

Sakarīgus diskus un būs konča  emotion

1 0 atbildēt

Ā, nu nu, lai veicas! Es ar līdzīgu sadzīvoju kādus gadus astoņus. Šoruden tikai aizsūtīju uz šrotu. 

Labās lietas - ļoti lētas detaļas. Motoru neatmaksājās labot - bija nodilis, ielikām jaunu par Ls 20. Un vēl vienu veselu Sieru nopirkām rezerves daļām. Labi turas uz ceļa un pārāk daudz nerij. Turklāt dīvainā kartā izbrauc visādus neceļus - kādās tik dubļu jūras un meži nav caurbraukti. Oi, un 'parkinga sensors' reizes trīs ir noderējis, kad daži gudrinieki laikus nenobremzēja.

Vājās vietas - karburators, aizdedze, sveces bieži jāmaina, sajūga un gāzes troses plīst, rūsē pēc vella, ziemā baisi auksti.

1 0 atbildēt

Labs darbs kas padarīts - gaidu sēdināto!

 

Nekad neesmu sapsrati, kapēc FORD tik labu auto padarīja tik neglītu.... :(

1 0 atbildēt

sierra club nobruka, bet gribās tac kkur ielikt :D atkal burnout par sierrout parvērtīsies, jo savu likšu tur emotion

1 0 atbildēt

Jā, kad biju galīgi sīks atceros, ka tēvam bija sierra ar dohc motoru. Oj, gāja kā nelabais! Uzsiti nostaļģiju, ehhh!

   

Ja nemaldos, tad AutoBild kādā no 2012. gada žurnāliem bija raksts par džeku no Latvijas, kas skaistu sierr'u uzcēla. Cēla augšā, lai izskatās kā Cosworth, tikai motors laikam oriģinālais palika pārlasīts.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Motoram nav ne vainas,bet prasītos svaigs krasojums,vai kaut vai antikorozijas apstrade!Labi pastrādāts

0 0 atbildēt

Manās acīs sierra vienmēr būs īpaša ,it īpaši Cosworth  varbūt škiet ka tur nav  nekā īpaša, bet braucot ir tāda kā piededrības sajūta kuru nejūtu ne braucot ar e36 m3 , ne ar sierras vācu brālēnu MB 190 Cosworth , Cieņa autoram un viņa spēkratam.

0 0 atbildēt

galvenais, ka pakaļas piedziņa :)

0 0 atbildēt

Varbūt nav īstā vieta, bet man mētājas oriģinālie RS 7 spoke diski 15" , visi taisni utt, nav pārkrāsoti un savādāk "uzlaboti" pilnīgi stock ja neskaita ka diviem ir pazuduši oriģinālie vāciņi.

Ja nu kas tad droši pm emotion 

0 0 atbildēt

Malacis, skatos noderētu bedre garāžā emotion

0 0 atbildēt

Toč zini ka ir 2.0 motors?

1 3 atbildēt