local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātniski pierādījumi par Dieva eksistenci86

111 17

Vai tas nebūtu jauki, ja kāds jums parādītu pierādījumus par Dieva eksistenci? Bez nekādām roku laušanām, bez nosacījumiem „Tev it jātic un viss!” Šeit ir daži mēģinājumi pierādīt, kas liek domāt, ka Dievs eksistē.

Bet sākumā apdomāsim šo – ja persona, kas pretojas pat iespējai domāt, ka būtu Dievs, tad katrs pierādījums var tik racionalizēts un izskaidrots. Tas būtu kaut kas līdzīgs, ja neticētu, ka cilvēks ir staigājis pa Mēness virsmu, tādā brīdī nekāds informāciju klāsts nemainīs viņu domāšanas veidu. Fotogrāfijas kā astronauti staigā pa Mēness virsmu, intervijas ar viņiem, Mēness akmeņi...visi šie pierādījumi būtu bezvērtīgi, tāpēc, ka persona jau ir sev iestāstījusi, ka neviens nevar aizkļūt līdz Mēnesim.

Kad mēs nonākam līdz Dieva eksistences jautājumam, Bībele saka, ka ir cilvēki, kuri ir redzējuši pietiekami daudz pierādījumu, bet viņi paši ir nomākuši šo patiesību par Viņu. No otras puses, tiem, kas grib zināt vai Dievs ir tuvumā, Viņš saka: „Jūs Mani meklēsiet un atradīsiet; ja jūs Mani meklēsiet ar visu savu sirdi, jūs Mani atradīsiet.” Pirms mēs aplūkojam faktus par Dieva eksistenci, pajautāsim sev – vai Dievs eksistē? Vai es gribu Viņu pazīt? Tad, lūk, daži iemesli apsvērt šo domu.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
111 17 86 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 86

0/2000

man vienalga ko par mani te domā ,bet es ticu Dievam. Ticīgie zin ticības noslēpumu kurš nav noslēpums.

2 2 atbildēt

Neticu dievam ,jo man nepatika kā to izplatīja ,senatnē! Slepkavoja ,nogalināja utt! Es ticu BALTU dieviem  ,nu un? Katram sava brīva izvēle.. ;)

1 1 atbildēt

Iedomu un citi pasaku tēli ir jāraksta ar mazo burtu.  Un te būs viedi vārdi:

Klausies, dievs, es gribētu vienu lietu sarunāt,vai mēs nevarētu satikties un drusku parunāt? Saproti, es te kādu laiku padzīvoju pasaulē un sapratu, ka nemaz negribu tikt tavā paradīzē, jo manī nav tādas mīlestības, kā sacīt, kāda plūst no „Prāta Vētras” marcipāna acīm. Un tava parazītu pasaule man jau pamatos nepatīk. Un tā kā mūsu gaumes vecais galīgi nesakrīt, tad, kad man būs vienreiz jābeidz tusēt, šinī pusē, es priecātos, ja varētu vienkārši paņemt un izkūpēt ko? Eu, kas ir, ko klusē? Kas ir, ko klusē?

1 1 atbildēt

Tas ka ir sarežgītas neizskaidrotas lietas nepierāda dieva eksistenci, tas ka šobrīd nevaram kautko izskaidrot ir tikai laika jautājums, zinātne attīstās ļoti strauji, un lieta tāda ka zinātne balstās uz kautkā reāla nevis uz pasakām.

0 0 atbildēt

Vienīgais ko es sapratu ir tas ka Zeme ir forša un cilvēks ir viens varens Windows :D

0 0 atbildēt

ja tev pelei ir skrullīts, tad tu atradīsi uz šo jautājumu atbildi!

0 0 atbildēt

Dude? Ir vairāku veidu baznīcas , katrā savas paražas. Es iesaku Romas katoļu baznīcu. Laiks iet un viss mainās.

0 0 atbildēt

tu esi tik gudrs, ka maz neliekas! cilvēki nepaliek gudrāki, ir daži grupēju, kas strādā pie tā, lai izdomātu kko jaunu jeb uzlabotu! 1kārt - kā var pierādīt paradīzi vai elli ar zinātni, ja tas ir stāvoklis, ko cilvēks spēj izzināt caur atklāsmēm un kontemplāciju, 2kārt - pastāv dabiskie likumi, kurus mēs spējam pierādīt pēc dažādām normām jeb faktiem, bet Dievs to uztur. Pirms tu sāc 'gudri' runāt, padomā vai tavs prāts spēs uzņemt pareizās atbildes vai arī vienkārši padomāt, jo te pat vien viņas ir! 

0 0 atbildēt

sātanam ir vara uz šīs zemes..un daudzi viņa 'aģenti' ir ieņēmšu labus rangus Baznīcā. Tu labāk padomā par tiem priesteriem, kuri spēj dziedināt cilvēkus, piecelt no miroņiem, izdzīt ļaunos garus jeb tu vari turpināt smaidīt sātanam un slavēt viņa darbus!

0 0 atbildēt

bišk daudz jālasa

1 2 atbildēt

es tev nedraudu.. :) nē, sapratīsi tu draudziņ..bet skaties, ka nav pa vēlu!

0 1 atbildēt

iedomāts tēls saki ja? nu tad pagaidi draudziņ..pagaidi..un tad tu raudāsi un biksēs laidīsi redzot to visu (sun)..pagaidi..

0 1 atbildēt

Iesaku jums aiziet pie kāda priestera un aprunāties. Vai psihologa.

0 1 atbildēt

iespēja , ka tas viss radās no sevis ir tikpat liela , ka ja tu paņemtu maisu , un visas  kompja sastāvdaļas , saliktu maisā , pakratītu , un viss pats no sevis saliktos kopā ,un sanāktu normāli funkcionējoš dators......

0 1 atbildēt