local-stats-pixel fb-conv-api

Tecktonik35

50 3
60 -tajos deju zāles piedārdināja rokenrols, 80 -tajos – disko. Mūsdienās klubu apmeklētāji var izvēlēties sev tīkamāko mūzikas stilu, tomēr neapšaubāmi vislielāko popularitāti ieguvuši tādi virzieni, kā hip-hop, r’n’b un elektroniskā deju mūzika (electro house), kā arī neskaitāmie šo žanru paveidi. Tieši klubos, kur skan šāda veida mūzika, arī Latvijā nu jau kādu laiku varam vērot jauniešus, kuru dejošanas stils atšķiras no ierastajiem – asas un virtuozas kustības ar rokām, slavenais Maikla Džeksona moonwalk. Šis Latvijā jaunais dejas stils – tecktonik aizsācies Francijā, Parīzē, klubā „Metropolis” 2000. gadā un izplatījies visā pasaulē, lielā mērā pateicoties amatieru video, kas tika ievietoti tādos interneta portālos kā, piemēram, youtube.com

Tecktonik nav mūzikas stils – to var dejot gandrīz vai pie jebkuras elektroniskās mūzikas un ne tikai, jo deja ir aizguvusi savus elementus arī, bet ne tikai, no hip-hop, go-go dance, house, c-walk u.c. Var teikt, ka TCK (saīsinājumā no tecktonik) ir jauns dejas stils, kas radies, apvienojot jau zināmos. Jāatzīmē, ka tecktonik par savu popularitāti lielā mērā var pateikties Francijā notikušajam seksuālo minoritāšu praidam, kura dalībnieki gājiena laikā dejoja šo deju, tomēr būtu absurdi uzskatīt, ka tecktonik ir saistīta ar netradicionāli orientētu seksualitāti. Tecktonik ir arī oficiāli reģistrēta preču zīme – šī ir pirmā reize, kad dejas stils tiek aizsargāts šādā veidā, liedzot rīkot oficiālus pasākumus, izmantojot tecktonik zīmolu. Preču zīmes īpašnieki pārdod drēbes – apspiestus džinsus, košas jakas, pieguļošus T-kreklus un citu ar tecktonik saistītu atribūtiku, arī mūzikas ierakstus un pat enerģijas dzērienus. Tecktonik dejotājus, bez visa iepriekšminētā, nereti var atpazīt arī pēc diezgan oriģinālām frizūrām, kurās izteikti manāmas mohawk un mullet griezumu tendences (sānos īsāk apgriezti, galvvidū augšup saslieti mati), kā arī futūrisma elementiem ārējā izskatā – apvilkta zvaigzne ap aci, spīdīgi metāliskas krāsas apģērbs un aksesuāri.

Latvijā tecktonik ieguva popularitāti tieši pēdējā gada laikā, kad jaunieši sāka atdarināt tādu dejotāju kā Jey-Jey, Spoke un Lecktra kustības, kuras tika noskatītas internetā atrodamajos video. Iesākumā, kā jebkurš jaunievedums, tecktonik bija tikai amatieru līmenī, bet tagad Latvijā ir atrodamas pat vairākas deju skolas, kuras piedāvā apgūt šo dejas stilu gan Rīgā, gan ārpus tās. Rīgā aktīvi darbojas Edmunda Veizāna vadītā „Modes Deju Studija”, kas bija pirmā Latvijā. Savukārt „Liepājas Deju attīstības klubs” jeb „Deju studija Tecktonik” piedāvā apgūt šo deju Liepājā.








50 3 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000
pedinju sttils vai nu tu dejo iistu stylu vai arii savu tektonik yooo brazaaaa
3 0 atbildēt
tas izskatās, kā zivs spirināšanās krastā. Tiešām visi šie cilvēki pārdzīvoja abortu? Get a life, čalīši, stils iesākās ar pediņiem un ar to ari beigsies. Tā ir mūzika? Tas ir mēsls! Šodien LIDO redzēju vienu lohu kurš ar to nodarbojos, un forši parēcu par viņu. Mēģināja izveidot savu kaut kādu pazīstamību, vai nez, ko tas čalis tur veidoja, bet man smiekli uznāca ritīgi!!!!!!
3 1 atbildēt
Ielicis arī sūdīgus video,kurus redzot rodas slikts iespaids !
3 1 atbildēt
mm ka gribetu iemacities dejot :)
2 0 atbildēt
emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion :)
2 0 atbildēt
Get a LIFE nuuģi tecktonik [electro dance] ir labaaks nekaa juusu WoW Mu CS utml. spēles! atradušies par ko parēkt.. p.s. citi iemaacaas rakstiit :D
2 0 atbildēt
Māku, dejoju, un patīk, bet uzskatu ka vairākumam kritiķiem vienkārši skauž, jo par vinu deju stilu tik loti nefano, vai arī vienkārši, nepatīk pieņemt jaunas, lietas..
1 0 atbildēt
jums tur daudz kas nepareizi! bija taa ka iesakaas 2000 gadaa metro, bet populaars kljuva tikai 2004 gadaa, kad kkaadaa klubaa notika batls un jaa arii tie video( Yelle^ a cause de garcon)
1 0 atbildēt
es maaku dejot Tck un dejoju augstaa liimenii! baidijos maaciities jo domaaju ka nesanaaks bet tas aatri mani ievilka un tagad ir kaa ir!!
1 0 atbildēt
lol
2 1 atbildēt
ja, tektoniku es dejoju kopš savas dzimšanas, man vecāki iemācīja, tagad refleksā tā daru skolā, visi fascinējas, skolotājai nepietiek ledusgabalu kuru bāzt zem krekla, visas meitenes uz ielas atskatās, es dejoju Latvijas zelta talantā, un ir ritīgi labi! Ikdienā nēsāju forši iespīletu rōzā kreklu, dzinsa zeķubikses (tā izceļas uzraksts uz manu zeķubikšu dupša NICE).Kaut arī es dzīvoju foršā un attīstītā ciemā, kur ir 3 mājas, drīz cels arī šķūni, tur es ar džekiem satiksimies un sāksim tektoniskot. Rīga ir pāķi, tur neviens nedzīvo, yo, lauki all the way! Mani mamma slavē, un viennmēr redzot mani krīt ģībonī. televizoru es neskatos, jo tam es esmu pārāks. Tā pat es nedzirdu arī rādiō, jo to apslāpē tā skaņa, kura man norāda, ka es vēl jo projām esmu foršs un seksīgs. Stulbi metaļugas arī sāk dejot manā ritmā, kad es ieeju klasē un man uz telefona skan "Tranzīts" vai "Ladezers", jo tektoniku var dejot zem jebkuras mūzikas. tad skolotājai aptrūkstas ledus. Urlas mani nesit, viņi labcēlīgi pasmaida un dēļ sajūsmas visiem krīt pudeles manā virzienā, un no viņiem es atrauties knapi varu, jo tie ir stāvā sajūsmā par man dejošanas stilu un skatīt to tuvumā. tie nūģi, kuri posto anonīmos komentārus ir lohi. Kā arī es neizmantoju Linuxu un Macu, kā pretstatu visiem nūģiem. /Ādolfs Daugaviņš (67 gadi), Blīdenes pagasta (tiešāk 8km mežā dziļāk aiz Blīdenes (no Saldus puses uz Liepājas) ) iedzīvotājs
3 2 atbildēt
Heeh, tu domā ka tas ka ja es izrādu nepatiku pret kaut ko internetā es esmu bezspēcīgs nūģis reālajā dzīvē? Liela daļa tāda nav.
2 1 atbildēt
tecktonik nav deja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 1 atbildēt
piekāšu
1 1 atbildēt
Galva sap tadu muziku klausoties, tak jaklausas kkas garshigaks :)
3 4 atbildēt