local-stats-pixel fb-conv-api

Stāsts par bildi22

35 2
Apstāties un padomāt.




Šīs fotogrāfijas autors bija Kevins Kārters, viņš bija vienkāršs sporta fotožurnālists Dienvidamerikā, līdz sāka ceļot apkārt. 1993. gada martā viņš devās uz Sudānas dienvidiem. Kādu gabalu no Ajodas ciema viņa uzmanību piesaistīja īpatnējas skaņas, viņš ieraudzīja badā nomērdētu mazuli, kas mēģināja aizrāpot uz Apvienoto Nāciju aprūpes un ēdināšanas bāzi. Meitenīte bija pārgurusi un apstājusies uz brītiņu, kad pielaidās maitasputns, kas acīmredzot cerēja uz cilvēkbērna ātru nāvi.
Kārters apmēram 20 minūtes vēroja šo skatu, mēģinādams sagaidīt, kad maitasputns atpletīs spārnus iespaidīgākam skatam, bet nesagaidījis, uzņēma šo fotogrāfiju un devās prom.



Tā paša gada 26. martā šo fotogrāfiju nopublicēja The New York Times un praktiski vienas dienas laikā simtiem cilvēku mēģināja sakontaktēt redakciju, lai uzzinātu, vai bērns izdzīvojis. Redaktors varēja pateikt tikai to, ka mazulim esot bijis pietiekami spēka, lai aizrāpotu no maitasputna, bet viņas liktenis nav zināms.

Kārters saņēma lielu nosodījumu par to, ka nav palīdzējis bērnam, uz ko viņš atbildējis, ka viņa darbs bija tikai fotografēt. Kā arī aizbildinājies, ka tai laikā iebraucējiem ir bijis aizliegts aiztikt vietējos iedzīvotājus dažādu slimību dēļ.

1994. gada 23. maijā Kārters saņēma Pulicera prēmiju par šo fotogrāfiju.




1994. gada 27. jūlijā Kārters iekāpa savā mašīnā un devās uz vietu, kur mēdza bērnībā spēlēties un pavadīt laiku. Viņš paņēma cauruli, piestiprināja vienu galu pie izpūtēja, otru ielika iekšā pa blakussēdētāja logu..

Kārters nomira 33 gadu vecumā no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu.
35 2 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
hahahaaaa
2 2 atbildēt
nenosodīt ka viņš negāja klāt. tur tiešām var saķert visādas slimības. :/
0 0 atbildēt