local-stats-pixel fb-conv-api

Spoki.lv = interneta izgāztuve?109

322 30

Kāds varbūt padomās, ka es šo rakstu publicēju, tapēc, ka esmu apvainojies, par to, ka jacky iekļāva mani savā melnajā grāmatiņā (ak nē, pasaules gals). Nē, drīzāk ar šo rakstu es gribu parādīt savu pēkšņo motivācijas zudumu šeit kaut ko darīt.


Šajā rakstā pat netiks pārspriesti entie ūber-mega-giga-super garlaicīgie raksti, kuri ātri vien nogrimst citu tādu pašu rakstu jūrā un neliek vairs pie datora atrubīties ar pieri uz klaviatūras, bet gan raksti, kuri, spriežot pēc balsojuma, ir pagājušās nedēļas labākie, bet cik liela izgāztuve tad ir šis portāls, ja, manā skatījumā, tikai viens no pieciem TOP5 rakstiem ir izcēlies ar kaut ko vairāk, kā "save image as -> upload image" un "ctrl + c/ctrl + v" rakstīšanas tehniku.


Tātad, sāksim ar topa 5. vietu, kurā ir ierindojies lūk http://www.spoki.lv/foto-izlases/Lidzigi-D-Ahujena-D-DD/95159 šis rakts, ja to par tādu var nosaukt.  Viss raksts sastāv no viena avota ņemtām bildēm un veidots pēc iepriekš minētās "save image as -> upluoad image" tehnikas. Ok, tas pat nebūtu tik traģiski, raksts tiešām var likt pasmaidīt, bet ne jau vārtīties par zemi smieklu jūrā (šādu reakciju, manuprāt,, būtu jāizraisa uz humoru tendētam rakstam, kurš iekļuvis topā), pie tam 90% šajā rakstā atrodamo bilžu jau ir iepriekš redzētas tieši spokos. Un par virsrakstu labāk nemaz nerunāsim - no tā vienkārši strāvo inteliģence.

Dodamies tālāk, TOPa 4. vieta - http://www.spoki.lv/joki/ebay-LATVIJAS-t-krekli-/98723

Jau atkal "save image as -> upload image" tehnika, bet atkal, ne par to ir stāsts.
 Jel kāds varētu mani apskaidrot, kapēc tieši šis raksts iekļuvis topā, ja es spokos nepavadot ne tuvu 24/7, esmu redzējis vēl vismaz 2 šādus rakstus (ar šiem krekliem), kuros, pietam, šo kreklu bija vairāk? Es tiešām vēlētos uzzināt atbildi.

Beidzot esam nonākuši līdz topa 3. vietai? Kapēc beidzot? Tapēc, ka 3. vietā ir ierindojies raksts, kuram pēc manām domām, tur patiešām būtu jābūt - http://www.spoki.lv/foto-izlases/Vaverites/99562

Ar ko šis raksts ir izpelnījies manu labvēlību? Ar savu humoru, vai vismaz manis iedomāto tur esošo humoru. Spiežot uz raksta ar virsrakstu "Vāverītes", ne jau grauzēju kārtas vāverveidīgo dzīvnieku apakškārtas pārstavjus mēs tur cerējām ieraudzīt. (mēs - pārliecinošs vairums vīriešu kārtas spoki.lv apmeklētāju)

Un nu klāt 2. vieta, mans personīgais favorīts - http://www.spoki.lv/aktuali/13-fotografijaskas-izmainija-pasauli/115300

Jel pasakiet, cik trulai jābūt spoki.lv apmeklētāju kopai, lai tā, kā nedēļas otro labāku rakstu, novērtētu "rakstu", kurš sastāv no vismaz ČETRUS gadus veca copy&paste materiāla?

Kas liecina par šī materiāla visnotaļ pieklājīgo mūžu? Lūk šī jaukā rindkopa - Turklāt viņa popularitāte nemazinās, jo, piemēram, pagājušajā nedēļā austrāliešu ziņu portāls «Smh» ziņoja ka franču modes dizainere Vivjena Vestvuda izmantos Če Gevaru kā iedvesmas avotu savai 2006. gada modes kolekcijai.


Un lūk arī pirmā vieta šajā visnotaļ interesantajā TOPā - http://www.spoki.lv/latvijas-patriots/NOST-ar-krievu-valodu-Doma-ka-runa/93510

Protams, raksta ideja visnotaļ jauka, tas nekas, ka nedaudz populistiska, bet jūsu uzmanību vēlētos vērst šī raksta teksta daļai. Vai tad tiešām rakstā, kurā tu, agur, sludini latviešu valodas pareizu izmantošanu, tu nevarētu pacensties teikumu sākt ar lielo burtu, nobeigt to ar punktu/izsaukuma zīmi/jautājuma zīmi un salikt vismaz tos komatus, kurus māca 5. klasē?

Un šobrīd man rodas vēl viens jautājums? Kā TOPa divas vieta aizņem viens cilvēks ar visnotaļ nekvalitatīviem rakstiem? Es nesaku, ka viņš izmanto kādas neatļautas metodes, pavisam iespējams, ka viņš tos plusiņus dabon smērējot savu degunteli, bet nu tomēr.


Nobeigumā vēlos darīt skaidru to, ka spokos ir arī daži kvalitatīvi raksti. Tādi, kuri liek no visas sirds pasmieties, tādi kuri ļauj uzzināt kaut ko jaunu vai arī vienkārši piešķir dienai jauku nokrāsu, diemzēl, viņi pazūd mēslu kaudzē, kuru veido pārējie ~97% rakstu. Tieši tā pat kā izgāztuvē.

322 30 109 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 109

0/2000

Liela daļa patiesības!

16 1 atbildēt

atbildot uz MONTANNA komentāru " Pats nemāki normāli rakstīt un dirs tik vir... " Tu nu gan būtu klusējis! Ar saviem BUFEĻIEM un visu pārējo!

14 1 atbildēt

atbildot uz Arlekīns komentāru " Bet medaļas no adminiem un rediem iegūst ti... " Te nu gan nepiekritīšu, jo ir gana daudz ne pārāk kvalitatīvi (arī copy/paste) raksti, kuriem ir piešķirtas medaļas, tajā pat laikā daudzi labi un kvalitatīvi raksti, kuri netiek novērtēti. 

9 0 atbildēt

raxtu jeedziigumu nosaka apmekleetaaju vecuma grupu iipatsvars. pajautaajiet Jacky kaads ir videjais vecums sheit esoshajiem cilveekiem, tas jau es domaaju ka ir skaidrs katram ka jo trulaax un prastaax un jo ar seklaaku humoru un tupiibu ir raxts jo jaunaaki ir apmekleeetaaji un attiecigi arii palielinaas apmekleetaaju skaits. tinji ar lielu degsmi iesaka  suuudus draugos un nodod saviem chaljiem pa skaipu un veestuleeem :D Lapai tas buutiibaa ir vienalga, kaadi te ir raxti, cik kas ir korekts un vai te ir 'izgaaztuve' vai neee, galvenais ir apjoms, tas intresee reklaamliceejiem kas attieciigi uztur lapu. 

 

rezumeee: vnk liec miixto tizlajiem raxtiem, lai siichi turpina lupiit un barot lapu ;) taapat liidz moraales un eetikas normas sasniedz dirsu raxti tiek likvideeti.

9 1 atbildēt

Ar mani runā Kaijas! :D

8 0 atbildēt

Manuprāt, rockhooper viens no labākajiem autoriem, jo visu pats zīmējis, un nevar nekur copy/paste tekhniku saredzēt, izņ*t atsevišķus rakstus!

7 0 atbildēt

Sava taisnība varbūt tev ir, bet tu neesi tiesīgs apgalvot, ka nav tādu lietotāju, kas netaisa kārtīgus rakstus, vnk ir tā, ka cilvēkam acīs iekrīt kkādas šokējošas un perversas lietas. :) 

7 0 atbildēt

Ja autors nebūtu pakaļa, kas izludina konkursu un tad neliekas ne zinis, tad jau viss būtu ok, varbūt pat piekristu, bet šis raksts ir no sērijas "Klausies manos vārdos, neskaties uz maniem darbiem (rakstiem)" un sezonas "Citu acī skabargu redzu, pats savā gateri ne"...

6 0 atbildēt

atbildot uz Spocenite komentāru " Pilnībā piekrītu gan par motivācijas trūkumu ... " Žēl, ka Agurs savu rakstu par fermas nodedzināšanu tik aši izņēma laukā. Tas bija ko vērts.. :D

6 0 atbildēt

man patīk stirnas.

6 0 atbildēt

Neesmu Lāča Jogija cienītājs, bet šim rakstam ieliku plusu, jo pilnīgi piekrītu tam, kas šeit ir rakstīts

8 2 atbildēt

atbildot uz koudman009 komentāru " par 90 % piekritu autoram .. tiesam lielaka d... " Bet medaļas no adminiem un rediem iegūst tikai tiešām kvalitatīvie un interesantie raksti... Jā, varbūt tie nenonāk topu virsotnē, bet portāla vadība visam rūpīgi seko un atalgo labākos ar medaļām.

5 0 atbildēt

un nav jābrīnās par vienkršo rakstu pirmajām vietām, kuri izceļas ar savu tualetes humoru. Lielākā daļa spoku lietotāji jau arī ir tādi.... nu zinat kādi :)

7 2 atbildēt

Njā... Tā nu tas ir. 

6 1 atbildēt

atbildot uz Arlekīns komentāru " Bet medaļas no adminiem un rediem iegūst ti... "

Un protams, pazīšanas faktors tur nespēlē nekādu lomu.

Šis raksts bija domāts, lai kāds no jums, augša esošajamiem, aizdomātos vai nav vērts pamainīt rakstu ievietošanas/apstiprināšanas kārtību.  

7 2 atbildēt

"Kā TOPa divas vieta aizņem viens cilvēks ar visnotaļ nekvalitatīviem rakstiem? "  skaidrojums ir ljoti vienkaarshs...  spoki ir pilni ar taadiem pashiem tizliem,suudainiem,kropliem pok*niem kuriem patiik taadas huinjas un tiehsi tapeec te ir pilns ar suudainiem rakstiem,jo katrs smirdiigs pok*ns tak gribees dienaa kaadu suudainu rakstinju ielikt"Ceru ka nav bijis" NEE BLJED TIZLAIS KROPLI TU KLJUUDIJIES TAAPAT KAA VISI PAAREEJIE TIZLIE KROPLJI KAS SHO TEKSTU UZRAKSTA UN IELIEK PEEDEEEJO HUINJU KAS IR YOUTUBE TOP DESMIT!!!!!!!!!!!!!!!! Taa jau nevar ka huinju te neibaazh

7 2 atbildēt

Cilveki vispar mani vairs neparsteidz.

4 0 atbildēt

Want to change your life? Do something. Dr. House

5 1 atbildēt

par 5.vietu esmu vienisprātis ar Tevi,pilnīgi un galīgi,jā,īpaši virsraksts mani ,,uzrunāja,,! :) un daudz,diemžēl pārāk daudz pareizu atziņu... :(

4 0 atbildēt

atbildot uz MONTANNA komentāru " Neviens nav ideaals un nerunaasim par teevi... " Hahaha..nu nāvīgi! Veidotājs atradies :D

5 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »