local-stats-pixel fb-conv-api

Pašnāvība- grēks vai kliedziens pēc palīdzības?87

912 10

Tapa raksts ar diezgan smagu tematiku, jo man acīs iekrita cipars, ka katru gadu pasaulē ar pašnāvību savu dzīvi beidz 1 100 000 cilvēku. Tie ir oficiāli dati. Pēc neoficiālajiem- četras reizes vairāk!

912 10 87 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 87

0/2000

labs nobeigums, lasot rakstu, cerēju, ka nobeigums būs ar uzmundrinošu noti, lai kāda nomākta dvēsele, tomēr ieklausās un iet grūtāko ceļu - dzīvi.

+

64 1 atbildēt

Man šī ir ļoti personiska tēma, jo šādā veidā ir aizgājusi mana labākā draudzene, BET es ne mirkli neesmu atļāvusies viņu par to nosodīt. Es neuzksatu, ka man būtu tiesības kritizēt...un es arī zinu, ka cilvēku dabā ir ticēt kaut kām tikai tāpēc, ka daudzi citi cilvēki tam tic, bet tas nav manā dabā. Es neticu, ka mēs esam nākuši šajā pasaulē, lai mocītos un ciestu ar mērķi pēc nāves kļut par kaut kādiem labākiem enģeļiem vai kaut ko tamlīdzīgu, es nekad neesmu ticējusi, ka ciešanas ir padarījušas kādu cilvēku labāku. Es ticu, ka visi esam nākuši labprātīgi un ar prieku, es ticu, ka dzīve ir *cionāls ceļojums un ka katra cilvēka galvenais mērķis ir gūt prieku. Tikai esam macīti domāt citādāk...esam mācīti nevis domāt paši, bet ticēt citiem...

 

P.S. Nedaudz par to kā vēsturiski sākās viss kristietiskais bums ap pašnāvībām: sen atpakaļ ticīgie bieži vien izdarīja pašnāvības, cerībā tādā veidā ātrāk nokļūt pie dieva, tas tika sauktas par ''svētajām pašnāvībām''. Garīgie līderi saprata, ka ja tā turpināsies, kristieši izmirs, tāpēc vajadzēja kaut ko darīt lietas labā... tā radās mūžīga degšana elles liesmās...

18 1 atbildēt

es uzskatu, ka katrs cilvēks var darīt ar savu ķermeni ko grib, bet  daļa cilvēku ir savtīgi pakaļas un nepadomā, ka pēc tam tuviniekiem būs *cionāla sagrāve un kādam būs jāmaksā un jāvāc viņi pēc tam kopā. bet kristietības tie uzskati gan ir normāls bullshits. Ja patiešām būtu tā, kā viņi uzskata, pasaules vēsturē (kas pēc viņu domām ir 2000gadi) uz pirkstiem varētu saskaitīt cilvēkus, kas nonākuši debesīs, jo grēks ir darīt visu, izņ*t dot naudu baznīcai

17 2 atbildēt

Atzīšos godīgi un nekaunos par to, mēģināju arī padarīt sev galu, jo dzīve tiešām iesūkāja. Ja vispār to var iedomāties cik lielu kaudzi drosmes tas tomēr prasa, lai saņemtos to izdarīt. Pēdējā brīdī apstājos un paldies Dievam. Dzīve ir sūdīga, bet, lai iet ratā tie, kuri to padara sūdīgu. Muļķu bara dēļ jau netaisos sev dzīves jaukākos brīžus liegt emotionstulbi tik tas, ka, pašnāvība bieži vien šķiet vienīgais risinājums visam. MALAČI tie kuri pretojas šim kārdinājumam.

13 0 atbildēt

Dzīve nav godīga, bet tāpēc jau nav jāmirst ;)

Labs raksts.. + tev

14 2 atbildēt

Uzskatu, ka pašnāvība ir cilvēka vājums.

Es pazīstu vienu meiteni ar ļoti mokošu kaiti, kura jau vairākas reizes bijusi nāves priekšā. Viņa reiz godīgi atzinās, ka pašnāvība viņai būtu liels atvieglojums, bet viņa nevar to atļauties, jo ir māte, kurai pēc tam ar to visu būs jāsadzīvo. 

Man pašai dzīvē bijis tā, ka viens otrs par to uzzinot teicis, ka viņš labāk padarītu sev galu. Bet es ar nevarēju atļauties nodarīt pāri tiem, kurus mīlu, īpaši, ka toreiz biju vienīgais bērns ģimenē. Un no nāves vai sāpēm man noteikti nebija bail - jo katru dienu mocijos daudz vairāk. Bet tiku tam pāri, jo zināju, ka ir cilvēki, kuriem būs smagi, ja aiziešu.

Arī tie daudzi piemēri, kad padara sev galu nabadzības dēļ. Mūsu miestā bijuši vairāki šādi gadijumi, kopš krīzes iestāšanas - ģimenes galva aiziet, jo nespēj uzturēt ģimeni, bet ko darīt tiem, kas paliek - sievai, mazgadīgiem bērniem. Viņi paliek tai nabadzībā un vēl bez vīrieša, kuram pēc idejas jāsniedz atblsts un jābūt aizstāvim. plus tam visam morālie pārdzīvojumu. 

Tikai egoists var ņemt un atņemt sev dzīvību. Un vārgulis.  

Vēl variants - tie tīņi, kuri to izdara dēļ nelaimīgas mīlestības. Nu ko lai saka, dažus pazīstu - visi to nožēlo, cits smej par to, cits saka, ka bijis muļķis, citam slikti paliek, ka iedomājas, ka varējis pats sev padarīt galu, bet visi vienoti priecīgi, ka tika izglābti.Bet tas tāds vecums, dulls un nenobriedis cilvēks, ar pusaudžiem daudz jārunā, lai vai cik neatkarīgi un skarbi viņi necenstos izlikties.

13 3 atbildēt

Cilvēki ir tik STULBI, tā vietā, lai palīdzētu cilvēkam, kurš grib vai ir gribējis izdarīt pašnāvību, viņa dzīvi pataisa par vēl drausmīgāku un iemet cietumā uz 20 gadiem vai apgāna, vai arī soda ģimeni - loģiski ?

 

Un nevar kritizēt cilvēku par viņa izvēli ar pašnāvību, jo paši noteikti nekad, ne tuvu, neesat jutušies tik tizli un bezpalīdzīgi kā viņi un varbūt cilvēks jau gadiem ir mocījies ar tik negatīvām sajūtām, kas ir 10 x sliktākas nekā citu cilvēku acīs.

7 0 atbildēt

ja jau katram ir savs liktenis tad varbūt visiem šiem cilvēkiem liktenis bij tieši tajā brīdī neizturēt un padoties?

7 0 atbildēt

Pēc 1 bildes teikuma domāju ka šis būs *cionāls raksts, bet ne pamācoš! Bet nobeigums ir pārdomāts.. +

7 1 atbildēt

ashnawniekus naw janosoda ir janosoda sabiedriba par to ka ir pieljavusi sho pashnavibu !

6 1 atbildēt

Tas cilvēks, kam nav bijusi pat doma par to vai arī nav mēģinājis, nekad to nesapratīs. Vispār nekad neviens cilvēks viens otru nesapratīs pilnībā, jo tu nevari iekāpt cita kurpēs un piedzīvot to, ko tas cilvēks jūt, ir piedzīvojis, cik ļoti sāp. Nedrīkst noniecināt cilvēku tikai tāpēc, ka kāds uzskata, ka pašnāvība ir nepareiza, ja tomēr tu neko nezini kā tas ir dzīvot viņa dzīvi.

Par to, ka jebkurā laikā visur sodīja par pašnāvībām... nez, kur tu to meklēji, bet Japānā šāds likums nepastāvēja, viņiem tas bija kā kļūdu vai grēku izpirkšanas veids, vai arī kā protesta izpausme samuraju ērā jo ne kurš katrs to spēj, pietam tagad to jau nu var cilvēks izdarīt vienkārši un bezsāpīgi, agrāk tas nebija tik vienkārši.

5 0 atbildēt

Ļoti labs raksts! Liels + tev emotion

5 1 atbildēt

Palīdzība ir jāmeklē ātrāk..... Pašnāvība ir viens no veidiem kā atriebties- likt tuviniekiem justies vainīgiem. Bet neviens nevar ielīst otra smadzenēs, lai saprastu kas tur notiek, ja par to netiek atklāti ruunāts

4 0 atbildēt

Labs raksts..

5 1 atbildēt

ko zini - moš šis raksts izglābs kādu dvēseli .. ?

4 0 atbildēt

Man patīk, ka Tu cieni to,ko uzskati par nepareizu. Tā ir apbrīnojama īpašība.

Lai nu kā.. Kad man parādās kāda no tādām domām, es aši iedomājos,ka es varētu dzīvot par spīti tam šausmīgajam notikumam, kurš man ir sācis likt domāt kaut ko tādu. Un es iedomājos,kā būtu,ja mans mīļākais cilvēks to izdarītu... nu jā.Es laikam pārāk mīlu sevi.

Bet, manā skatījumā.. es nezinu, es to īsti nenosodu, jo dzīvē gadās visādi. Un manuprāt, tā nav ne vājuma, ne liela spēka pazīme. Tas ir tāds stāvoklis.

3 0 atbildēt

Protams, vieglāk ir nosodīt tos cilvēkus, kuri ir nolēmuši paši sev atņemt dzīvību, bet tie, kuriem nekad nav bijušas pašnāvnieciskas domas nekad to nesaprast.. Un daudziem no mums ar pārdzīvojumiem tikt galā ir ļoti grūti un ja nav neviena, kas ik pa laikam izvelk no emocionālās bedres, pašnāvības doma sāk šķist kā atrisinajums visām problēmām...

3 0 atbildēt

I choose the hard way, not because of my ego not because I’m losing my mind.

I choose the hard way, not because it will make me strong or wittier in a bind.

I choose the hard way because it keeps the easy way as it is intended.

I choose the hard way because it brings pride into a soul demented.

I didn’t choose the easy way because it will become the hard way.

I didn’t choose the easy way because it will make the hard way the impossible way.

I didn’t choose the easy way because only then would I attain any satisfaction.

I didn’t choose the easy way because I only have this transcendent notation.

I choose the hard way to live hard, to die even harder, to appreciate life and all its intentions. That is why I choose the hard way.

3 1 atbildēt

Nekad nedari pasnavibu ja gribi mirt SPELE KRIEVU RULETI emotion emotion

3 1 atbildēt

Tikai vāji cilvēki taisa pašnāvības.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »