local-stats-pixel fb-conv-api

Bērnudārzs pieaugušajiem62

1145 10

Mēs esam pamanījuši viņu bērnus uz ielām un zinām, ka viņi mācas speciālās skolās. Esam dzirdējuši par labdarības akcijām, lai palīdzētu šiem cilvēkiem, taču pēc tam viņi kaut kur pazūd. Viņus vairs nevar sastapt veikalā vai sabiedriskajā transportā, bet viņi pastāv. Daudzi no viņiem ātri mirst, bet tie kuri izdzīvo ir nepieciešami tikai viņu vecākiem. Kāds krievu žurnālists pavadīja vienu dienu nevalstiskās labdarības iestādē Turmalīna, Krievijā, pieaugušajiem ar intelektuālās un garīgās attīstības traucējumiem.

Vēl interesanti un kvalitatīvi raksti šeit.

« 1  2  3  4  5 »
1145 10 62 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 62

0/2000

+

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

ļoti labs raksts

0 0 atbildēt

Err, mīlīši ! Cepuri nost !

0 0 atbildēt

Pieaugušodārzs!  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Tāds arī ir emotion emotion 

0 0 atbildēt

Tūlīt nograbšu kaudzi mīnusu par godīgu viedokli, visticamāk tikšu nosaukta par kretīnu un uzdoti jautajumu-vai es pati tā darītu. Atbilde uzreiz ir- jā! Sie cilveki vairāk vai mazāk izskatās ar dauna sindromu, cerebrālo trieku un ko nu vēl ne.. Lielu daļu šīs slimības var konstotēt grūtniecības laikā, turklāt ne tik ļoti velu.. Vecākiem ir jādomā ar galvu prims dzemdē kropli. Uzskatu, ka, jebkuram, kurš izvēlas dzemdēt bērnu ar ļoti smagiem fiziskiem un mentāliem defektiem, ir jāparaksta papīrs, ka nepretendē ne uz kādiem papildus "invaliditātes"  pabalstiem, nedīks publiski ziedojumus utt. Invaliditātes pabalsts pienākas tiem, kas dzīves laikā ir guvuši traumas un zaudējuši darbspējas, nevis tiem, kas ir piedzimuši, jo viņu vecāki bija egoistiski idioti.

0 0 atbildēt

Viņi jau ir laimīgi. Es strādāju ar šadiem cilvēkiem dienu dienā. Viņi ir tieši tie, kuri ir visbagātākie. Kurš vēl cits priecātos par skudru uz ielas, putniem, kas lido aiz loga, sniega vētru, jocīgu dziesmiņu pa radio, par vecķu apciemojumu, par to, ka kāds palasa priekšā, par apskāvienu? Un viņi nekad nevērtē citus - tev var būt sapuvuši, melni zobi, nejauka balss, katastrofa ar matiem un viņiem būs vienalga, jo viņi redz tikai tevi, kāds tu esi. Jā, daudziem no viņiem ir ierobežota empātijas spēja - ja tu sevi savainosi, tad viņi nereaģes, bet ja tu sēdēsi un raudāsi, tad ar garantiju tu saņemsi sirsnīgāko apskāvienu dzīvē. Šie cilvēki ir ar sirdi kā bērniem un ar prātu kā bērniem un viņi visas dzīves garumā dod to pašu prieku, ko mazi bērni. Tas ir grūti, bet tas dod prieku. Ar cieņu, cilvēks, kas ar to strādā un atšķirībā no vecākiem, var paņemt brīvdienu.

0 0 atbildēt

Es otrdien salauzu kreiso roku, neveiksmigi pakritot uz ledus. Uz izstieptas kreisas rokas piezemejos ar visu savu kermena svaru, lauzu kreiso spiekkaulu. Nu man ir iespeja iejusties cilveka ar ipasam vajadzibam ada mazliet, jo ikdienas darbibas, ko mes veicam automatiski un par tam pat neaizdomajamies, man ir vai nu liegtas vai daleji ierobezotas(nevaru sev aizpogat meteli). Sis laiks man ir tads ka pardomu laiks, ka ir, kad esi ierobezots.. Tu nezini, kas ar tevi, cilveek, var notikt nakamaja sekunde. Labi, ka man tas nav uz visu muzu.

p.s. - rakstu ar labo roku, arsts aizliedza ar pc klavieri darboties kreisajai rokai.

0 0 atbildēt

Pec raksta izlasisanas bija tads WTF

0 2 atbildēt
« 1  2  3 »