local-stats-pixel fb-conv-api

Alkoholisms & mūsu nākotne42

Mani ļoti uztrauc sabiedrības degradēšanās un absolūta deģenerēšanās, sevišķi jauniešu vidū, redzot kas notiek man apkārt un saprotot, ka es īsti tur neko nevaru mainīt. Bet jau pēc pāris gadiem šai sabiedrības daļai būs jākļūst patstāvīgai un tieši viņi (Jūs - potenciālie šī raksta lasītāji) kļūsiet par mūsu valsts balstu.

Ciest nevaru šo moderno pasauli un to, kas jauniešiem tagad skaitās "normāli", JO tas NAV normāli.
Es plaši un gari par šo tēmu varētu aprakstīt savas domas, bet laikam jau nav vērts, tāpēc vismaz ar dažiem faktiem centīšos Jums atvērt acis.







224 3 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.Faniem.NET
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Man ir 25 gadi, esmu alkoholiķis un man arī viss sākās ar 5dienas iedzeršanām. Tagad jau esmu pie alko tik tālu pieradis, ka vairs nekad nevemju, lai arī cik izdzertu, bet pusaudžu gados vēmu kā 2 l aliņa izdzēru. Tagad, kad iedzeru nevaru apstāties, jo pohas ir nežēlīgas, bail no visa apkārt u.t.t. Jūtu, ka alkohols ir ļoti stipri ietekmējis manu dzīvi, jo nu jau 2 gadi nedzeru, bet saprotu, ka man nav interesanti pavadīt tusiņus ar dzerošiem draugiem, viņi mani nesaprot, ka gribu agrāk mājās, kad viņiem tikai tagad ir sācies jautrībās brīdis. Tieši tāds pats es arī biju, kad lietoju alkoholu! Jūs domājat, ka es speciāli pārvēros par alkoholiķi? Nu nē taču, bet visi domā, ka var apstāties laicīgi, tieši tāpat kā to domāju es! Tagad es saprotu, ja dzeršu, tad man tas viss beigsies letāli! Tādēļ izvēlēties savu nākotini atbildīgi. Neviens speciāli nepaliek par alkoholiķi, narkomānu vai vnk slimu cilvēku. Ja jau jaunībā nevar iemācīties izklaidēties bez alkohola, tad vēlāk tas būs vēl grūtāk un liksies, ka jūdzies nost, kā arī man tagad bieži liekas, ka jūdzos nost, jo 8 gadus no savas dzīves es nodzēru!

42 0 atbildēt

Cigaretes vispār naudas izkūpināšana vējā,labāk pa to naudu kādus cepumus,vai nez uz ko garšigu nopērciet :D

23 0 atbildēt

MAN ĻOTI PATĪK VAIRS NEDZERT UN NEPĪPĒT! VESELĪBAI UZLABOJOTIES ARĪ DZĪVES KVALITĀTE UZLABOJĀS.

18 1 atbildēt

mja, taisnība vien te ir. Es arī agrāk biju lielā tusētāja un dzērāja, bet pirms aptuveni 2 gadiem aizdomājos, ka man tas viss nemaz nav vajadzīgs - pohas nākamajā dienā, draņķīga pašsajūta, atmiņas zudumi, galvassāpes... Tagad varu tusiņā vakara gaitā izdzert 1 vai 2 sidriņus un man vairak nemaz negribās. Un man ir žēl to manu draugu, kas to joprojām nav sapratuši. Bieži vien ir tā, ka sestdienā gribās iziet ar kādu ārā pastaigāties, bet no lielas daļas ir jādzird - Piedod, man šodien sūdīgi, varbūt rīt? Jācer, ka vismaz daļa šo 14gadīgo pusaudžu sapratīs, ko nodara savai veselībai un ka dzert un vemt, cik tālu acis rāda nebūt nav stilīgi.

16 0 atbildēt

Ja raksta autors ir jaunietis,tad miljons cepumus viņam! emotion

Mums vajag labos piemērus,kas nelieto neko,jo tie var vēl izvilkt šo paaudzi un parādīt,ka var izklaidēties arī bez alkohola,narkotikām,cigaretēm!

13 2 atbildēt

Atsauc atmiņā kādu 8. - 9. klasi, kad dzer cik lien un pēc tam pusi no tā pūt ārā... Atskatoties liekas tīri stulbi...

Pēc pāris gadiem jau saprati, kāds idiots esi bijis, cik naudas esi nelietderigi izmetis utml, bet tam vecumam visi iet cauri un bieži vien ja tu nedzer nozīmē, ka sēdēsi viens pats mājas pie kastes un nekur netusēsi vispār...

Tagad jau 22, pat nevaru atcerēties kad pēdējo reiz pieriju mūli tik tālu ka bija sūdīgi... Šad tad uz kādu pasākumu pasēdi ar čomiem, izdzer kādas pāris glāzes visi pasmejas par vecajiem laikiem un superīgs tuss... Laikam jau tomēr nemāk tā jaunatne izklaidēties...

10 0 atbildēt

Labs raksts.

Es pats esmu bijis baigais alkāns,bet tad mani vienreiz draugs uzfilmēja,kad biju riktīgā pāli.Pēctam pats to visu noskatijos,palika par sevi tāds kauns. Un sapratu,jāmet nost tā dzeršana,savādāk tā es ilgi neizdzīvošu.

Un dzert,piedzerties,nau kruti, kā tas liekas tgd jauniešiem. Esmu redzējis jau sīkos sākot no 9-14g kuri jau smēķē un dzer! Telo baigos pozerus utt. No malas tas izskatās gan smieklīgi gan stulbi.

Bet tā alus garšīgs dzēriens,nedzeru dēļ grādiem.

Visiem iesaku,dzeriet ar mēru! :)

8 0 atbildēt

Man jau patīk, kā te viens 14 gadīgs man saliek mīnusus visiem komentāriem, kas vērsti pret alkoholu  

9 1 atbildēt

"Our youth now love luxury. They have bad manners, contempt for authority, they show disrespect for their elders and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their parents, chatter before company, gobble up their food and tyrannize their teachers."

(Sokrats ~400.gadā p.m.ē.)

Redz, ka par spīti tam, ka jau pirms gandrīz 2500 gadiem jau tika redzēta jaunatnes deģenerācija, tomēr cilvēce attīstās. Lieta tāda, ka idiotu procents cilvēku starpā vienmēr ir bijis liels. Un tā kā cilvēku skaits uz planētas strauji pieaug, neizbēgami pieaug arī idiotu skaits.

10 3 atbildēt

Beidzot kāds mani saprot! Besī tie sīči kas mēģina ieskaidrot ka viņi nav atkarīgi tikai domā kā apzagt savus vecākus un  plāno kurās brīvlaika dienās dzert un kurās nē.

6 0 atbildēt

Alkohols vienmēr ir bijis svarīga cilvēka dzīves sastāvdaļa, jo ikdiena ir pārlieku vienmuļa un depresīva, un tur neviens neko nevar izdarīt. Daži vēsturnieki apgalvo, ka civilizācijas sāka veidoties pateicoties alus brūvēšanai. 

Mārtiņ, cilvēki dzer, dzēra un dzers un neviens nav spējīgs to mainīt. Atcerēsimies sausos likumus Čikāgā un PSRS - cilvēki vienalga atrada veidu, kā tikt pie alkohola. Samierinies un dzīvo savu dzīvi, priecājoties par to, ka vismaz tev no kādiem 150 jauniešiem ir galva uz pleciem. 

"When you change the way you look at things, the things you look at change." /Albert Einstein/

4 0 atbildēt

Es esmu laikam viens no tiem kas nedzer emotion Fuck yeah Varbut reti kad iedzeru bet maz xD

3 0 atbildēt

Protams, alkoholisms ir traģiska lieta. Bet daži jau ir otrā "grāvī" iebraukuši. Vienu līdz divām reizēm mēnesī jau var iedzert ar draugiem. Nav jāpiedzerās, bet smieklīgākie stāsti bieži rodas, kad esi nedaudz atbrīvotāks. 

3 0 atbildēt

Man ir 25 un nu jau gandrīz 2 gadus es nedzeru pavisam, arī nepīpēju. Nejūtu nekādu diskomfortu, pavisam neprasās. Priecājos,ka viss notiek tikai skaidrā prātā. Arī mans draugs pavisam nelieto šīs drausmīgās lietas,kas tikai bojā visu labo, kas ir pasaulē. Alkohols no sākuma atņēmis man tēvu (tēvs agrāk ir bijis sporta meistars šaušanā un peldēšanā), bet tad viņu nogalinājis, kādēļ tērēt naudu pašiznīcināšanai? Aizdomājieties!

3 0 atbildēt

Ar pliku pirksta kratīšanu,moralizēšanu un apelēšanu pie saprāta neko nevar panākt!!!Ir jācīnās ar cēloņiem,kas šo degradāciju rada!Domāju,mēs visi šos cēloņus zinām un nav vērts to tagad uzskaitīt,tikai kurš vai kas to darīs?!Gan jau kāds kaut ko mēģina,tikai bez valsts atbalsta un tiešas piedalīšanās,rezultāts būs niecīgs,vai ,vispār,nebūs!!Pabeigšu,tomēr,uz optimistiskākas nots,-bet mēģināt vajag...

3 1 atbildēt

welcome to the planet of the apes. cilvēks ir pērtiķis, tur neko padarīt.

2 0 atbildēt

Skatoties kā 12-15 gadīgi/-ās streipuļo un smēķē, pilnīgi kauns par to ir! Labi pats 1. reizi piemetos kā nelabais, bet pēc tam vairs negribēju tās sajūtas! Dz.Dienās var bet maz tikai tā lai nedaudz atraisās cilvēki nevis piedzerās! 

Skolā man ir tā, ka tie kas pīpē un dzer apbižo tos kas to nedara! Grūti jau tādam baram turēties pretī!

Un vispārībā Lielākā daļa jaunieši nav iemācījušies saprast citu problēmas piemēram ar veselību utt. Tiešām man kauns dzīvot starp tādiem!

2 0 atbildēt

nu jā, es vēl nēesmu bijis nevienā ballītē, kur būtu tikai rosola bļoda  emotion  neko darīt, nemākam mēs atpūsties, varbūt ja tā, tad vismaz ar MĒRU to visu darīt, nevis dzer cik lien, kamēr nevari nostāvēt, vai jādraudzējas ar podu, daži jau nemaz normāli nemāk iedzert, aunu bars sapērk litriem dzeramos un tāpat to visu izmīzīs  emotion

3 2 atbildēt
Zin avatarsZin

Bulll sh*t.... Taa dzershan ir un buuus ka pims 100 gadiem taaa peec 100 gadiem... vnk paliec lielaaks un saac redzeet, kaa Tev cilveki apkart dzer, kgan 8 gadu vecuma cilveki taapat apkaart Tev dzeera, bet tu to nemaniiji... Protams bus dalja, kas nodzersies, bet dalja vnk dzers un maza dalja nelietos vispaar, pasaule no taa nav mainiijusies....

Un jaa, daudzi no maniem pazinjaam augstskolaa, kas dzer ir gan kursa labaako 5iniekaa gan sliktaako 5iniekaa, taa kaa alkohols uzreiz nenozimee stulbumu... prtoams atkal nerunaaj par 2 litru karaljiem...

5 4 atbildēt

lūk arī cilvēks kas saprot manu bēdu

1 0 atbildēt