Limoncello Liķieris
Nepieciešams:
6 citroni 750 ml vodka 1.5 glāzes cukurs 2 glāzes ūdensPagatavošana: 1.Izmantojiet dārzeņu mizotāju un noņemt dzelteno miziņu no visiem citroniem.
2.Mēģiniet noņemt tikai ārējo dzelteno miziņu lai neskartu pašu augli. 3.Miziņias ielikt kopā ar degvīnu kādā lielā burkā vai krūzē. 4.Turēt tumšā, vēsā vietā 10 dienas. 5.Tad ar marles palīdzību visu izkāš lielā burkā vai krūzē. 6.Vāra uz lēnas uguns cukuru un ūdeni, maisot, līdz cukurs pilnīgi izšķīst. 7.Ļauj cukura maisījumam atdzist un pievienojiet to degvīna maisījumam.
8.Tad visu sajauc kopā un ielej vēlamajā pudelē. 9.Ielieciet Limoncello ledusskapī vai saldētavā vismaz 4 stundas pirms dzeršanas.
Limoncello var uzglabāt ledusskapī līdz pat mēnesi vai saldētavā līdz vienam gadam (un bieži vien daudz ilgāk!)