local-stats-pixel fb-conv-api

Padomju Laiku Fast Food!48

Tātad tie cilvēki, kas neinteresējas par vēsturi vai arī ir jaunāki par 30 gadiem var nesaprast, to ko nozīmē tā laika ēdināšana un visa veida kultūra, kas saistīta ar tā laika virtuvi!

345 9 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

baigi sagribejas kapostu titenjus :D 

1 0 atbildēt

Omg. Drīkstu uzdot intīmu jautājumu- Ko tu ēd Hesītī,ja nepietiek ar 5Ls? :D

3 2 atbildēt

nezinu kāpcēc, bet man tās glāzes riktīgi patīk

0 0 atbildēt

man šķiet, ka esmu redzējusi to filmu, kas 2. bija tīri feina :)

0 0 atbildēt

Komunisma ideja jau nav slikta, bet Tā krievu piegarša un noslēgtība to visu izbojā.

2 2 atbildēt

Kartupeļi, zupa nav fast food idiot.

3 3 atbildēt

vēl nesen manā pilsētā vienā skolā bija pavāre, kas gatavoja, tiešām kā padomju laikos, tik garšīgi un vienkārši un pietam vēl lēti. tiešām žēl, ka viņa vairs nestrādā.

0 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

16 bilde. Tas tak kaut kāds bunkurs Latvijā, ne? Es īsti nosaukumu neatceros... Pirms pāris gadiem ar klasi uz turieni devāmies.

0 0 atbildēt

biki drausmas uzdzen .. brrrr... emotion

0 0 atbildēt

Mums kādreiz ēdnīcā tādas glāzes arī bija. emotion

0 0 atbildēt

Es tās standarta padomju glāzes vienkārši ienīstu.Kāpēc,to es nepateikšu, bet brrr.. dabiskais riebums.

0 0 atbildēt

Šis labs! 

0 0 atbildēt

Neiznieko maizi - tūsktošiem cilvēki ir strādājuši pie tās!    ... zelta vārdi!!!

0 0 atbildēt

pēdējā bilde emotion man tgd ir slikti, jo temperatūra...bet tā interesanti palasīt, kā toreiz baroja, nevis tagad.

0 0 atbildēt

Kopumā tu te esi sarunājis blēņas. Ir skaidri redzams ka pamatā tev nav izpratnes par vairākiem pamatjēdzieniem. Stāstīt citiem par laiku ko neesi piedzīvojis ar virspusējām zināšanām bagāžā ir stulbums. Tālāk, latviešu alfabetā nav (y) un meiteni krievu filmā "Девчата" sauca Tosja Kisļicina un tur nav parādīts kā izskatījās padomju laika ēdināšanas sistēma bet gan tā kā to gribēja parādīt. Padomju savienībā nebija reklāmas jo tā nebija vajadzīga jo preces bija pārsvarā deficīts. Cilvēkiem bija svarīgi kur dabūt nevis ko pirkt. Tas ko tu sauc par reklāmu bija vienkārši propoganda kurā ieliktā informācija nesaskanēja ar realitāte esošo. Tāda fast food padomju savienībā nebija līdz tās pastāvēšanas pēdējiem gadiem. Laikam tu pats nezini ko tad īsti sauc par fast food. Ēdnīcās pārsvarā sortimentā bija zupas, otrie ēdieni, dažādas putras un saldie ēdieni. Vienīgais ēdnīcās sastopamais fast food bija pelmeņi. Ne smaka no kādiem hamburgeriem, frii vai kā līdzīga. Ēdienu kvalitāte bija atkarīga no tā cik lielā mērā pavāri zaga un cik liela pilsēta. Jo lielāka pilsēta jo sūdīgāka ēdināšana un tieši rajonu un lauku ēdnīcās bija ļoti laba kvalitāte un lētāk. Bet plakātiņā rakstīts '' Darbiniece! Cīnies par tīru ēdnīcu'', '' Par veselīgu barību''. Aicinājumi novākt traukus bija rūpnīcu un iestāžu ēdnīcās.  Bet graņonka bija nevis PILNĪGI visā Krievijā bet padomju savienībā Arī Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Grūzijā u.t.t. Bet vadoņi nedzēra no graņonkām viņi dzēra no kristāla glāzēm. Un nebija ne kādu limonādes automātu bet gan gāzētā ūdens automāti. Vajag vairāk lasīt un filmas skatīties nevis fantazēt.

0 0 atbildēt