local-stats-pixel fb-conv-api

Nepatiesie Viduslaiku mīti26

250 22

Daži mīti par Viduslaikiem, kuriem mēs ticam, tomēr nav īsti patiesi...

250 22 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Viduslaikos cilvēki bija aprobežoti...bija jau arī..viņi visi bija izvirtuši maitasgabali,kas rūpējas tikai par savu labumu

22 0 atbildēt

Ak vai kādas pasakas sarakstītas....Iesaku piemēram palasīt par to kāda "Melnās nāves" izplatībai 14 gs. ir saistība ar to laiku cilvēku higiēnu. Kāds liktenis piemeklēja, piemēram, Jeruzalemes iedzīvotājus, kad to triecienā ieņēma pirmie krustneši un piemēram par Vladu Cepešu (Dūrēju) - tas saistība ar punktu par vardarbību nu utt.

19 1 atbildēt

Tas viss ir atkarīgs par kādu laiku tu runā ,jo cilvēki sāka nemazgāties kopš 14. gadsimta ,vai aprobežoti viņi bija tikai līdz renesances laikmetam 

14 0 atbildēt

laikam nelikshu neko...

esmu daudzas reizes lasijusi ka viduslaikos mazgajas ljoti reti tpc ari pavasarii parasti precejaas - jo mazgashanaas bija ap to laiku,,,,

Un līgavas puķes nesa tpc ka viņas smakoja un lai mazinaatu smaku viņām bija smaržīgi ziedi...

10 1 atbildēt

2 attēlā ir kāda viduslaiku maukumāja? Nemaz pēc pirts neizskatās. Nezinu kur autors ir smēlies šito bulšitu,bet ar īstenību tam ir maz sakara.emotion

6 0 atbildēt

pats izdomāji šito? -

7 1 atbildēt

ja jau viiduslaikos visi bija tik higiēniski, tad kapēc parādījās mēris, kas apkāva pusi eiropas?

5 0 atbildēt

  Daudzi "nepatiesie" mīti ir tiešām patiesi. Nav nozīmes apšaubīt to, kas ir skaidri zināms. Viduslaiki kā tumšie laiki pasaulē pazīstami nevis kā mīts, bet kā vēsturisks fakts, jo pēc civilizācijas uzplaukuma un attīstības, kāds bija Senajā Grieķijā un Senajā Romā, viduslaikos sekoja pilnīgs pagrimums. Un pat 7.klases mācību grāmatā ir ļoti skaidri aprakstīta tribunāla darbība, kurš pastāvēja viduslaikos. Ja atmiņa mani neviļ, un tā tiešām neviļ, tad tribunāla tiesa uz mazāko aizdomu pamata izpildīja nāves sodus. Nenotika izmeklēšanas vai kādas sīkakas faktu izskatīšanas. 

 Viduslaikos šīs visas skaistās celtnes, par kurām tu runāji tika izpostītas, bet kad pēc viduslaikiem sekoja renesanses periods, tikai tad cilvēki saprata, ka kultūras mantojums ir augsti novērtējams un centās saglābt to, kas ir palicis vēl neizpostīts, un renesanses laikā arhitektūra apņēma vērienīgus apgriezienus. 

Es varētu turpināt ilgi un gari, cik šeit daudz apšaubāmas patiesības. Es vienkārši negribu strīdēties par pierādītām lietām. 

4 0 atbildēt

Par 5 mītu- šahu ja nemaldos izdomāja austrumus,un tam nav nekāda sakara ar kristiešiem,(ja reiz runa iet par viduslaikiem)  Nezinu kādās skolās tagad šitādus murgus māca..Autoram konkrēts FUI.

3 0 atbildēt

gribētos zināt, kur tu tādu info rāvi... necentīšos šo visu atcerēties, jo kaut kā galīgi negribās ticēt šitam visam. Te drizāk izskatās, ka tas ir kāda konkrēta cilvēka subjektīvs viedoklis, nevis viens liels vēstures apkopojums.

2 0 atbildēt

Un tos mītus apgāž tādi paši kā tie kuri tos izdomāja..

Viss ir pieņēmumi un nekad nezināsi to vai tiešām viņi bija tīrīgi vai nē viduslaikos..

Aizliegtā vēsture saka ka bija tīrīgi, oficiālā ka viņiem bija bail no ūdens jo atklāja ka tas var iesūkties daudzās vietās un tāpēc tas it kā ir kaitīgs ķermenim..

Abi ir vienlīdz ticami..

2 0 atbildēt

OMG, tāds bullšits. Viduslaikos tak vēl izplatījās mēris no tā, ka visi nemazgājās!!!

Vīrieši, sievietes, visi kā viens staigāja smirdīgi. Pilīs, kur notika viesības negāja ne uz tualetēm nekur, lika kluci vienkārši stūrī. Luvru cik mēnešus pēc viena augstmaņa svinībām vēdināja..

1 0 atbildēt

Pilnīgs bulšits. Aizej uz VVF un pastāsti šito. redzēsim vai mājās dzīvs paŗnāksi. p.s. Viduslaikos bruņiniekus mēdza dēvēt patr staigājošām mazmājiņām. Tas tā- tavi tīrībai un jaukajām fantāzijām.

1 0 atbildēt

Tie nav mīti ,tā ir īstenība -filmās viss vēl ir skaisti.emotion

0 0 atbildēt

ehh.. par to kā bija Viduslaikos, zina tikai tie, kas tajā laikā dzīvoja.. Tik pat labi tie cilvēki ir bijuši inteliģentāki par mūsu paaudzi, jo tajos laikos spēja izdzīvot bez daudzām nozīmīgām lietām, bez kurām šodiena nav iedomājama.

0 0 atbildēt

nju šim rakstam ir nepilnības, kurām es nepiekritīšu gan.

Laiks vēsturi pamācīties!

0 0 atbildēt

negribu piekrist par to, ka viņi mazgājās.. valdošā reliģija neļāva pievērst lielu vērību grēcīgajai miesai, un tās kopšana tika pielīdzināta grēkam.

un vēl- neesot bijuši tumšie viduslaiki? Kāpēc tad par Krabja miglāja pārnovu (labi, viņu sauc kaut kā citādi, bet zinātāji sapratīs par ko iet runa) mēs zinām TIKAI no austrumu astronomu novērojumiem, un nekādu datu no Eiropas?

0 0 atbildēt

kurš tad šito ir izdomājis? Ir kāds pierādijums?

0 0 atbildēt

man bija doma taisīt rakstu par inkvizīciju, ir pat grāmata, diemžēl nekādi netieku klāt tam, jo citi darbi aktuālāki, bet tas viduslaiki protams bija ļoti grūti laiki, bet ne tik traki kā mūsdienas gan fakts. 

PS. runājot par viduslaikiem - diskutētājiem iesaku noskaidrot vērsturisko notikumu periodizācijas sistēmu. citadi runājot par viduslaikiem, faktiski tiek domāti Renesanses sākuma gadi 15-15 gs.kas ir nepatiesi. 

0 0 atbildēt