local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir Ebolas vīruss jeb melnā nāve?99

168 4

Ebolas vīruss jau atņēmis vairāk nekā 800 dzīvības, galvenokārt Āfrikas valstīs, bet nu jau aizceļojis uz Eiropu, kur tas var izvērsties masu epidēmijā, kā tas notika tālajā 14 gadsimtā (Vidusslaikos, kur to sauca par melno nāvi)
Tolaik Eiropā gāja bojā 75 miljoni cilvēku, no tiem 200 tūkstoši Latvijas tā laika iedzīvotāju.

---Kas ir Ebolas vīruss? Ko tas mums var nodarīt?

Ebolas vīruss ir slimība, ko izraisa Ebolas vīruss, kas pārvietojas no cilvēka uz cilvēku caur siekalām, asinīm un pat vienkārši pieskaroties šīs slimības infekcijas pārņemtam cilvēkam. Inkubācijas process ilgst līdz 30 dienām, kuras laikā infictais vemj asinis, izjūt stipras galvassāpes, krampji muskuļos, uz ādas tam parādās asins radīti izsitumi un visbiežāk Ebolas vīrusa inficētais cilvēks mirst ar nāvi.
Uz šo slimību vakcīnas pašlaik nav.

168 4 99 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 99

0/2000

Ammm.... Ja pareizi atceros tad ziņās bija rakstīts, ka viņš palīdzēja kopt āfrikā saslimušos, bet beigās pats saslima, viņu ar lidmašīnu attransportēja uz Eiropu, lai viņu varētu šeit ārstēt. Saitā kur tas bija rakstīts, bija arī bildes un pēc tām varēja saprast, ka lidmašīnā lidojot mācītājs atradās inkubātorā. Tā kā domāju, ka izplatīties tur nekas nevar.

Nebiedē tautu!!!

0 0 atbildēt

Ebola go home.

0 0 atbildēt

Nu jau atkal atrasts kaut kāds jauns prikols. Tikko vēl visi vaimanāja par putnu/zaķu/kaķu gripu, cūku un hz kādu dzīvnieku mēri, tagad Ebolas vīruss. Nez kas būs nākamais. 

1 1 atbildēt

da***** negribas lai 14 gadsimts atkārtojas....

0 0 atbildēt
Man bail.
0 0 atbildēt

Un visi šitie pamuļķīši no ASV un Eiropas skrien tik uz to Āfriku "palīdzēt" nabaga izbadušajiem un slimajiem bērniņiem. Un re, rezultātā beidzot saķēra kaut kādu h*iņu! Pietika? Āfrika ir vienīgā vieta uz kuru es NEKAD negribētu ceļot tikai tāpēc dēļ šiem mēsliem. 

0 0 atbildēt

Mēris? Jo "melnā nāve" cik zinu ir latviski - mēris... 

0 0 atbildēt

kas kopīgs hip hopam un  ebolas vīrusam? Abus izraisa melnie un pret abiem zāļu nav

1 1 atbildēt
Ebolas vīruss un mēris nav viens un tas pats, "melnā nāve" ir pirmā slimība pret kuru tika izveidota vakcīna.
0 0 atbildēt

Lai nesaslimtu nedrīkst būt arī slimnieka tuvumā vai viņam pieskarties, jo šis vīruss pārvietojas ar visiem slimnieka šķidrumiem, tātad, arī ar mitrumu izelpotajā gaisā un sviedriem.

0 0 atbildēt
Zombiju apokalipse, ja vienam pieskarsies - mirsi un mirs nākamais, kurš Tev pieskarsies.
0 0 atbildēt

Vai tiešām ebolu sauc par melno nāvi? melnā nāve bija buboņu mēris;) Un to izraisīja slimas blusas,kuras pārnēšaja žurkas un citi grauzēji,kas viduslaikos iznīcināja aptuveni 1/3 Eiropas.

Bet par ebolu - es ļoti ceru,ka tā nenonāks līdz Latvijai..

0 0 atbildēt

ja arī atnāks, tad ziemu neizturēs :D

0 0 atbildēt

Ebola nav melnā nāve, par melno nāvi dēvēja mēri, kurš plosijās rakstā minētajā 14. gadsimtā un starpība starp abiem ir tāda, ka Ebolu izraisa vīrus, bet mēri jeb melno nāvi izraisīja un turpina dažviet izraisīt baktērija yersenia pestis jeb vienkāršoti y pestis. Simptomātika ir līdzīga, taču, ja mēri vēl pašā sākumā var apturēt ar stiprām antibiotikām un vēl dažām terapijām, tad ebolu apturēt uz doto brīdi nav iespējams, jo šis vīrus maita ir dzīvelīgāks par skudru, kas nokrīt no Empire State Building. Vienīgais izsargāšanās veids ir visparastāko higiēnas normu ievērošana un mukšana no āfrikāņiem, jo vīrus tiek nodots tikai ciešā saskarsmē ar fizioloģiskajiem šķidrumiem, klīst baumas, ka drīkst spiest roku un pat bučoties, bet nu siekalas arī ir fizioloģisks šķidrums tāpēc neiesaku v-rīgā laist ar kādu āfrikāni :D

No simptomātikas varu vēl tikai piebilst, ka ir izteikta iekšējā un ārējā asiņošana, spēcīga dehidratācija (vemšana un diareja) un plus rakstā minētais. Ceru, ka neko pats neesmu sapūdelējis :D

0 0 atbildēt

Ceru ka līdz Latvijai neatnāksemotion

0 0 atbildēt

vīrusa inficētais cilvēks mirst ar nāvi. Paldies,izklausās loģiski :D

0 0 atbildēt

Šis man atgādināja par spēli "Plague Inc." un tas mani biedē...emotion

0 0 atbildēt

Pie šodienas cilvēku pārvietošanās iespējām, šāda iespēja, nonākt šai sērgai līdz mums, ir visai ticama. Viss ir atkarīgs no slimības nēsātājiem- cik atbildīgi tie izturēsies pret to visu. Bet zinot, cik vieglprātīgi ir cilvēki, ir pamats uztraukumam

0 0 atbildēt

Liela daļa slimību ir mākslīgi radītas laboratorijās. Neticu, ka kādreiz kas vairāk par gripu cilvēkiem bija. Visi āfrikas cūku mēri, ebolas utt.

0 0 atbildēt

Kādam te laba gramatika. Nav viņš uz eiropu atnācis. Tīrākie meli. #pesimists

0 1 atbildēt
« 1  2  3 »