local-stats-pixel fb-conv-api

6 izgudrotāji, kuri izmainīja moderno pasauli...146

3250 15

...bet pretī nedabūja neko

Mums visiem bērnībā vecāki ir teikuši, ka talants, neatlaidība un smags darbs palīdzēs mums izsisties dzīvē. Bet realitāte ir tāda, ka pat ja tu maini pasauli, nav garantijas, ka saņemsi pelnīto atlīdzību.
Vēsturē ir bijuši daudzi cilvēki, kas devuši satriecošu ieguldījumu modernajā kultūrā un atpakaļ saņēmuši precīzi neko.

3250 15 146 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 146

0/2000

man visu laiku bija škitis, ka tetris ir izgudrots Japānā!emotion  a, te izrādās, ka nekā! :D

0 0 atbildēt

Labs raksts! + par centību!

0 0 atbildēt

Ideāli, shadow118 emotion Varētu vēl vienu daļu uzcept :)

0 0 atbildēt

10. -

0 0 atbildēt

Lielisks raksts, bet ja veido otro daļu notiekti ieliec Nikolu Teslu

0 0 atbildēt

Labs raksts, patikās +++

0 0 atbildēt

patika! :)

+

0 0 atbildēt

100 miljoniem AK-47, ko izmanto vairāk kā 60 valstīs. jā, bet tur jau tā lieta, ka izmanto emotion

0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt

kassmar

0 0 atbildēt

Reiz sensenos laikos biju admins. Un adminu pozitīvie balsojumi ir vairāk vērti. Tas viss ir palīdzības sadaļā.

0 0 atbildēt

tieši tāpēc vajag patentēt pilnīgi visu ko tu dari sākot ar ķeburiņiem klades malā, beidzot ar jau k-ko nopietnu. 

0 0 atbildēt

Sasodīts, vajadzēja paiet 20+ gadiem, lai es uzzinātu, ka Amen Break ir savs nosaukums! Paldies Tev autor par šo info! Īpaši noderīgi nav, bet es vismaz beidzot uzzinu, kā to īsti sauc emotion

Un par to, ka Kalašņikovs neko nedabūja, nav taisnība. Viņš bija (un ir) nopelniem bagātākais un slavenākais ieroču konstruktors PSRS/Krievijā, kaut arī ir ļoti diskutabli, vai arī talantīgākais, pat pieņemot, ka AK-47 ir viņa pašrocīgs lolojums.

Kas attiecas uz mūžseno sraču `Kalašņikovs nozaga vācu Šturmgevēru`, tad visi strīdmaņi aizmirst pašu galveno: GALVENĀ ne tikai AK-47, bet arī Šturmgevēra fīča bija t.s. vidējā patrona - patrona, kas ir pa vidu starp šautenes (pārāk smaga un jaudīga) un pistoles (pārāk vāja) patronu. Vācieši pirmie radīja šādu patronu, un arī krievi pie pirmās iespējas pārņēma šo ideju, iedzīvinot to 7,62x39mm patronā un tālāk jau aizgāja konkurss par labāko ieroci uz šo patronu, kurā tad arī beigu beigās vinnēja Kalašņikovs.

Nākošais revolucionārais solis ieroču/munīcijas evolūcijā bija t.s. mazā impulsa 5,56x45mm patrona, uz kuras bāzes radīto šauteni M-16 amerikāņi aprobēja Vjetnamā, bet krievi, izejot no amerikāņu pieredzes Vjetnamā, uzblieza savu atbildi 5,45x39mm patronas veidolā un kopš 1974. gada pārgāja un attiecīgu Kalašņikova automāta verisju - AK-74. Kura, ar nelieliem kosmētiskiem uzlabojumiem (versija AK-74M) ir Krievijas armijas bruņojumā vēl šobaltdien.

0 0 atbildēt

Kalašņikovs, cilvēks ar pamatizglītību, nekādu automātu nav izgudrojis. Kalašņikova automāta autors ir Hugo Šmaisers, kuru, kopā ar viņa ieroču izgudrotāju komandu 1945. gadā savāca PSRS. "Kalašņikova automāts" dienasgaismu ieraudzīja 1947. gadā, Hugo Šmaisera izpildījumā...

0 0 atbildēt

 emotion  spokos nemaz orģinālā smailija nav 

0 0 atbildēt

0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nu vispār jau Kalašņikovs ir miris 2013.gadā līdz ar to tagad viņš tiešām nepārtiek no pensijas. Viņš pilnveidoja vācu automātu, izveidojot, pagaidām leğendāru ieroci.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »