local-stats-pixel fb-conv-api

Tautā iecienītie buljona kubiņi ir briesmīga inde37

154 5

Nereti cilvēki izmanto buljona kubiņus, lai pagatavotu dažāda veida zupas vai vienkārši tos pievienotu klāt kādam ēdienam. Tomēr ir jāatceras viena lieta – tautā iecienītie buljona kubiņi sastāv no bīstamām sastāvdaļām. Un viena no tām ir mononātrija glutamāts, kas ir pievienots lielākajai daļai lielveikalos esošo gaļas un zivju izstrādājumu, buljona kubiņu un garšvielu maisījumu ar sāli, pusfabrikātu, sāļo uzkodu.

Sekas var būt visai nepatīkamas – var izraisīt sliktu dūšu, galvassāpes, vemšanu, reiboni un pat ādas alerģiju. Nākamais ķīmiskais savienojums ir nātrija glutamāts. Niecīgos daudzumos nātrija glutamāts patiešām nav kaitīgs, taču mēģiniet pierakstīt vismaz vienu nedēļu visu, ko apēdat – atklāsies brīnumu lietas!

Mūsdienu mūžīgās steigas un pārtikas tehnoloģiju attīstības laikmetā tikai retais var lepoties ar to, ka uzturā lieto vienīgi mājās gatavotus ēdienus, turklāt no dabīgām izejvielām.

154 5 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

Tad jau visiem cilvēkiem būtu tevis nosauktie simptomi, jo nātrija glutamātu jeb E621 lieto gandrīz visi. Tas ir ļoti daudzos produktos.

0 0 atbildēt

Pats svaigos darzenos tagad ir visadas indes emotion

0 0 atbildēt

Ja man nepaliek slikti un nav neviena cita no nosauktajām pazīmēm, tāpat arī nav vēža pazīmes, tad varu ēst. Neēdu jau katru dienu, 2-3 reizes mēnesī, toties visam piedod garšu. 

0 0 atbildēt

Es lietoju Anniņas sauso garšvielu maisījumu bez sāls, baigi labā manta, protams, nezinu vai tie dārzeņi nav apūsti, ar ķīmiju u.tjpr. Nu ja vajag ātri, tad Bulijonetku paņemu (želejveida) veikalos tagad jau ar var nopirkt izvārītu bulijonu tetra pakās. Ir jau arī vegānu dabiskie kubi, bet tie diezko garšīgi nav, nu vēl var pats varīt bulijonus un saldēt !

0 0 atbildēt

Taisnība jau ir, tas ir baigais mēsls! emotion

2 2 atbildēt
Vieniigais miinus to tavas mineetaas vielas ir taads ka organisms leeni parrstraadaa parejais viss ko tu te esi sarakstiijis ir tiiraakais murgs!!!!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!¡
0 1 atbildēt

Pasaki ko jaunu- šitajos visos sūdos ir pilns ar kaitīgiem E !  emotion 

0 1 atbildēt