Nereti cilvēki izmanto buljona kubiņus, lai pagatavotu dažāda veida zupas vai vienkārši tos pievienotu klāt kādam ēdienam. Tomēr ir jāatceras viena lieta – tautā iecienītie buljona kubiņi sastāv no bīstamām sastāvdaļām. Un viena no tām ir mononātrija glutamāts, kas ir pievienots lielākajai daļai lielveikalos esošo gaļas un zivju izstrādājumu, buljona kubiņu un garšvielu maisījumu ar sāli, pusfabrikātu, sāļo uzkodu.
Sekas var būt visai nepatīkamas – var izraisīt sliktu dūšu, galvassāpes, vemšanu, reiboni un pat ādas alerģiju. Nākamais ķīmiskais savienojums ir nātrija glutamāts. Niecīgos daudzumos nātrija glutamāts patiešām nav kaitīgs, taču mēģiniet pierakstīt vismaz vienu nedēļu visu, ko apēdat – atklāsies brīnumu lietas!
Mūsdienu mūžīgās steigas un pārtikas tehnoloģiju attīstības laikmetā tikai retais var lepoties ar to, ka uzturā lieto vienīgi mājās gatavotus ēdienus, turklāt no dabīgām izejvielām.